AKP'li başkanın asılsız tweetleri Tatvan'ı karıştırdı

AKP'li başkanın asılsız tweetleri Tatvan'ı karıştırdı

AKP'li başkanın asılsız tweetleri Tatvan'ı k... Tatvan'da konuşlu 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı Sorgun Suat Kuyaş Kışlası'nda 'askeri hareketlilik' olduğu iddiası ortaya atıldı. Gece yarısına doğru Tatvan Belediye Başkanı AKP'li Fettah Aksoy tweet atarak, "Tatvan'da...

Tatvan'da konuşlu 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı Sorgun Suat Kuyaş Kışlası'nda 'askeri hareketlilik' olduğu iddiası ortaya atıldı. Gece yarısına doğru Tatvan Belediye Başkanı AKP'li Fettah Aksoy tweet atarak, "Tatvan'da yeni bir kalkışma olacağı bilgisi alınmıştır. Lütfen çok acil Tatvan Yaşam AVM önüne toplanalım. Gün ülkeye sahip çıkma günüdür" dedi.

Bu çağrı üzerine 'demokrasi nöbeti' tutulan alışveriş merkezi önünde toplanan kalabalıktan bir grup ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Sorgun Suat Kuyaş Kışlası önüne giden ellerinde bayraklar bulunan grup darbe karşıtı sloganlar atarken, belediye ve diğer kurumların iş makineleri ile kışlanın girişi kapatıldı.

Olay üzerine olayı yatıştırmak için Tatvan'a gelen Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bir kamyonetim üzerine çıkarak gösteri yapan kalabalığa hitap etti. Vali Çınar, halkın hassasiyetine teşekkür etti, "Askeri birliklerimizde her hangi bir hareketlilik yok. Ordumuz, askerimiz bizim evlatlarımız, bizim kardeşlerimiz, bu hassasiyetle onları telaşlandırmayın. Milletimizin, İslam ümmetinin, istikbalimizin teminatı" dedi. 

Vali Çınar'ın ilçeye geldiği sırada "Valimiz sayın Ahmet Çınar, Tatvan'da Milli İrade nöbeti tutan Tatvan Halkını yalnız bırakmadı. Kendilerine teşekkür ediyorum" tweeti atan Tatvan Belediye Başkanı Aksoy, daha sonra da "Tatvan'daki hareketlilik sona erdi. Şimdilik herhangi bir sıkıntı yok. Halkımız ile nöbete devam ediyoruz" ve son olarak da "Tatvan'da bir hareketlenme ve kalkışma söz konusuydu. Zamanında yapılan müdahale ve halkı meydana çağırmamız sonucu geri çekildiler. Şu an her şey normale döndü. Nöbetimize devam ediyoruz" tweetleri attı.

İddiaları kim ortaya attı?

Tatvan'da yaşam normale dönerken, herkes 'askeri hareketlilik' ve 'kalkışma' iddialarını kimlerin ortaya attığı tartışması başladı. Halkı toplanmaya çağıran tweet atan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yetkililerin kendisine askeri hareketlilik olduğu ve halkı toplaması mesajını göndermesi üzerine harekete geçtiğini söyledi.

"Madem bir şey yoksa il başkanı neden mesaj attı?" diyen Başkan Aksoy, "Polis telsizinden anonslar geçildikten sonra, İl Başkanı mesaj attıktan sonra ben de üzerime düşen görevi yaptım. Karayolları, Özel İare, AFAD ve diğer kurumlara ait iş makineleri de Tatvan’a sevk edildi. Herhangi bir hareketlilik yoksa bu anonslar neden yapıldı? Neden 15 gündür alanlardayız demek ki bir takım sıkıntılar devam ediyor" dedi.

AKP Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanğlay, ikinci bir kalkışma olabilir diye kendilerine emniyetten bilgi geldiği görüşünü savundu. Tanğlay, "Biz de kendi partililerimize mesaj attık. Bu arada Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'a da bilgi verdim. Ondan sonra Tatvan Belediye Başkanımız da tweet atarak halkı alana çağırdı" diye konuştu.

Bitlis Valiliği'nden konuya ilişkin açıklamada ise olayın söylenti üzerine geliştiği belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Tatvan İlçesi'nde saat 23.00 sıralarında askeri kışlalarda hareketlilik olduğu söylentisi üzerine demokrasi nöbetindeki vatandaşlarımız sokağa dökülmüştür. Söz konusu söylentilerin asılsız olduğu anlaşılmış olup, ilimiz merkez ve ilçelerinde her hangi bir olumsuzluk olmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

"AKP'li başkanın asılsız tweetleri Tatvan'ı karıştırdı" haberi, 31 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'li başkanın asılsız tweetleri Tatvan'ı karıştırdı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li başkanın asılsız tweetleri Tatvan'ı karıştırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  2. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  3. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  4. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  5. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  6. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  7. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  8. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  9. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  10. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  11. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  12. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  13. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  14. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  15. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  16. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  17. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  18. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  19. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  20. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
Gündem Haberleri