AKP'li vekilden '8 askerin Yunanistan'a kaçtığı helikopterde bir de CIA ajanı vardı' iddiası

AKP'li vekilden '8 askerin Yunanistan'a kaçtığı helikopterde bir de CIA ajanı vardı' iddiası

AKP'li vekilden '8 askerin Yunanistan'a kaçt... Fethullah Gülen'in Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA ile 1966'ten beri bağlantısı olduğunu ileri süren Deligöz, "Amerikan ajanı olan Türkiye CIA İstanbul masası şefi Fuller vardı. Muhtemeldir ki Yunanistan'a helikopterle giden...

Fethullah Gülen'in Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA ile 1966'ten beri bağlantısı olduğunu ileri süren Deligöz, "Amerikan ajanı olan Türkiye CIA İstanbul masası şefi Fuller vardı. Muhtemeldir ki Yunanistan'a helikopterle giden 8 asker Fuller'i kaçırdı" dedi.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Erzurum'un Pasinler ilçesine Fethullah Gülen'in babasının adının verildiği Ramiz Efendi Camisi'nin adını değiştirerek 'Millet Cami' yapan AKP Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ilginç bir iddiada bulundu.

İsim değişikliği sonrası Millet Camisi'ni ziyaret eden ve cami önünde açıklama yapan AKP'li Deligöz şunları söyledi:

"Fethullah Gülen ve ailesini anımsatan herşeyi silinmesi, izlerinin bile yok edilmesi gerektiğini düşündüğümüzden, hemen müracatımızı yaptık. Türkiye'de Millet Camisi'nin ilki Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde. İkinci Millet Cami ise Erzurum'da. İsim değişikliği olduktan sonra ilk ziyaretimi yaptım. Huzur ve gönül rahatlığıyla, huşu içinde namaz eda ettim. Gözyaşlarıyla, kandırmacalarla milletten toplanan paralarla yapılan caminin adı 'Millet Cami' oldu. Bunun huzurunu, mutluluğunu yaşıyorum. Erzurum genelinde 26 yurt tespit edildi, hepsine el konuldu. Mal varlığı sayıldı, hazineye kaydedildi, bundan sonra devletimiz işletecek. Uygun olanlar YURTKUR'a devrerilecek, milli eğitimin ihtiyacı olanları onlar işletecek. İhtiyaç olmayanlar kiraya verilecek. Milletten toplanan paralarla yapılan bu taşınmazlar, gayrımenkuller tekrar milletin malı oldu." 

'FETHULLAH GÜLEN TÜRK OLAMAZ, MİLLETİN ARASINA SIZMIŞ AJAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Erzurumlular'ın Fethullah Gülen'in nüfus kaydının silinmesini istediğini savunan Deligöz, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü ile görüştüğünü ancak mevzuatta böyle birşey olmadığını belirtti. Tek yolun vatandaşlıktan çıkarılmak olduğuna işaret eden Deligöz, "Tek yolu var vatandaşlıktan çıkarmak. O zaman nüfusumuzdan silebileceğiz. Onu da biz istemiyoruz. Çünkü onu geri getirip asacağız. Buradan bütün Türkiye'ye duyuruyorum. Bilinsin istiyorum o şahıs Erzurumlu değil, Bitlis'ten göç etmiş babası. Bitlisliler alınmasın, oradan da öyle bir adam çıkmaz. Kim bilir orayada nereden gitmiştir. Bunlar Türk olamaz diye düşünüyorum. Bunlar ta zamanında hainlikle, sinsilikle bu milletin arasında sızmış ajanlar olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

'DARBE OLSAYDI DAEŞ TÜRKİYE'YE GELECEKTİ'

Fethullah Gülen ile CIA'nın Ortadoğu ve Türkiye Masası eski Şefi Graham Fuller arasında bağ olduğunu öne süren Deligöz bu konuda şöyle konuştu:

"Şu kesinleşti ve ortaya çıktı. Amerikan ajanı olan Türkiye CIA İstanbul masası şefi Fuller vardı. Bu Fuller 1964'te Türkiye'ye geliyor istihbarat masası şefi olarak. 1966'da da Fethullah Gülen cemaati kuruluyor. Yıllar sonra da Fuller'in kefaletiyle Amerika'da oturma izni alıyor. 1964'lerden beri bunlar planlandı, yetiştirildi. Yabancı misyon şeflerinin kontrolünde bu hareketin geliştirildiği ortaya çıkmaktadır. Yine hazindir 15 Temmuz darbe gecesi o Fuller denen adam İstanbul'daydı. İstanbul Büyükada'da bir otelde toplantı yaptılar uzmanlarla. Hatta Amerika'ya canlı bağlanmak için tesisat kurmuşlar. Türkiye'deki darbeyi nasıl yöneteceklar, sonuçlar nasıl olacak, diye. Muhtemeldir ki Yunanistan'a kaçan helikopterin içerisinde, Fuller'i kaçırdılar o gece. O 8 asker kaçtı denilen helikoperin içerisinde Fuller de vardı maalesef. Dolayısıyla büyük bir bela atlattık. 'Bir musibet bin nasihatten evladır' atasözünü hatırladım. Yoksa biz bu millete nasıl anlatırdık. Biz geçmişten beri biliyorduk bunun ajan olduğunu, dillendiriyorduk da anlatamadık. Yabancı misyon şefleri var işin içinde. Türkiye'nin doğusunu Ermenistan'a, Kürdistan'a pay edeceklerdi amaç buydu. 17-25 Aralık operasyonlarında Cumhurbaşkanımız feryat etti kimse anlamak istemedi, 'olur mu öyle şey?' dediler. Nasıl ki bombalar başımıza aşağı yağdıysa, bu darbeye girişen asker görünümlü hainler 'evet biz Fetö'nün itleriyiz' dediyse o zaman açığa çıktı. Çok ucuz atlatıldı. Eğer darbe olsaydı DAEŞ'in Türkiye'ye gelme planı vardı. DAEŞ Türkiye'ye gelecekti ve insanlarımızı aynen Suriye'de Irak'ta yaptıkları gibi boğazlayacaklardı."

KIRTASİYECİYE KUMPAS 

Fethullah Gülen'in Korucuk'taki evinin tuvalet olması için vatandaşlardan telefon ve mesaj aldığını ifade eden Deligöz, Fethullah Gülen'in Erzurum'un adını kirlettiğine ileri sürdü. Erzurumlunun ihaneti affetmeyeceğini, ilk gece 150 bin kişinin Erzurum'da meydanları doldurduğunu belirten Orhan Deligöz, "Babası böyle bir hain yetiştirmek istemezdi sanırım. Böyle bir hainin babası olmak istemeyeceğini düşünüyorum. O kimse, kemikleri sızlıyordur. Ama o da böyle bir haindiyse tabi ihtimal bunlar belki de gurur duyacaktı, onu bilemeyiz. Kırtasiyeci bir arkadaşım anlattı. 17-25 Aralık operasyonu sonrası çocuklarını bunların okulundan alıyor ve 'kalan parayı da ödemeyeceğim' diyor. Ertesi gün geliyor ve çocuklarını alamazsın, gönder diyorlar. Kabul etmiyor. Onlar da çok kalın Tıp öğrencilerinin okuduğu ingilizce kitapları getiriyorlar, 'hayrına bari şunların fotokopisini çek' diyorlar. Uzun süreceği için de kitapları bırakıp gidiyorlar. Arkadaş anlatıyor; 'Birkaç saat sonra kırtasiyeciye polis ve maliyeciler baskına geliyor. Tutanak tutuyorlar. Arkadaş, 'Kaçak kitap fotokopisi çekmekten bir sürü ceza yedim, hapis cezası aldım' dedi. Bunlar böyle adamlar. Din, iman, ölçü, prensip, ilke yok. Herşeyi kullanıyorlar" diye konuştu.

"AKP'li vekilden '8 askerin Yunanistan'a kaçtığı helikopterde bir de CIA ajanı vardı' iddiası" haberi, 01 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'li vekilden '8 askerin Yunanistan'a kaçtığı helikopterde bir de CIA ajanı vardı' iddiası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li vekilden '8 askerin Yunanistan'a kaçtığı helikopterde bir de CIA ajanı vardı' iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Gündem Haberleri