AKP'li yazar 2016 Nobel Ödülü sahibi Dylan'ı İslam'a çağırmıştı

AKP'li yazar 2016 Nobel Ödülü sahibi Dylan'ı İslam'a çağırmıştı

AKP'li yazar 2016 Nobel Ödülü sahibi Dylan'ı... 2016 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Bob Dylan kazandı. Açıklanır açıklanmaz tartışma yaratan ödülün gerekçesi Komite'ye göre Dylan'ın Amerikan müzik geleneğinde "yeni şiirsel ifadeler yaratması" olarak belirtildi.AKP'li Hakan...

2016 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Bob Dylan kazandı. Açıklanır açıklanmaz tartışma yaratan ödülün gerekçesi Komite'ye göre Dylan'ın Amerikan müzik geleneğinde "yeni şiirsel ifadeler yaratması" olarak belirtildi.

AKP'li Hakan Albayrak 2014 yılında Dylan'ı "Müslümanlığa çağırıp", şu tuhaf yazıya imza atmış, Dylan'a "İhlas suresinden başlayarak Kur'an'ı okusan ne güzel olur" demişti. Albayrak, aynı yazısında düşüncelerinden taviz vermeyen Joan Baez'e duyduğu nefreti de saklamamıştı.

Hakan Albayrak'ın yazısı şu şekildeydi:

Sonra bir gün Joan Baez vs’yi terk edip gittin. Ardına dönüp bakmadan gittin. Maneviyatsızlık canına tak etmişti. Kendi beynini ve yüreğini bile tatmin edememişken âlemin önüne bütün cevaplara vakıf bir âhir zaman bilgesi pozlarında çıkmayı da daha fazla sürdüremezdin, vicdanın buna el vermiyordu artık. Kendine duymadığın saygıyı başkalarından gördükçe için için acı acı gülümsüyor, “Keşke gerçekten saygıdeğer olabilseydim'' diye düşünüyordun herhal. Neyse işte. Dünyayı yeniden yaratma saplantısıyla girdiğin yolun çıkmaz sokak olduğu hakikatine uyandın, ilahi iradenin varlığını ve mutlaklığını bütün benliğinde hissettin, stüdyoya yepyeni bir insan olarak girip “I Believe In You'' (Sana İnanıyorum) şarkısını söyledin, artık Hıristiyan olduğunu bütün dünyaya ilan ettin, Bob Marley’e “Çok sevindim Dylan için. Yaratıcıya inansın da nasıl inanırsa inansın'' dedirttin, Joan Baez’i ise “We don’t care if Dylan’s gone to Jesus, Jimi Hendrix is playing on, we know Janis Joplin was the rose...'' (Dylan’ın İsa’ya gitmesi umurumuzda değil, Jimi Hendrix gitarını çalmaya devam ediyor, Janis Joplin de hâlâ gülümüz bizim) filan diye saçma sapan bir şarkı söylemeye sevk ettin. Aşırı dozda eroinden ölen Jimi Hendrix ve Janis Joplin örnek şahsiyet, dindar bir Hıristiyan olup o korkunç dünyadan paçayı sıyıran Bob Dylan ise tu kakaydı Joan Baez gibilerin nazarında. Neyse işte. Asıl söylemek istediğim şu: Geçen gün “Doğudan kapısından girdim, gözlerimde güneş'' dediğini hatırladım da, ne güzel dedim, Allah Azze ve Celle bu mısraın şairine hidayet nasip etsin. Joan Baez’in aksine ben senin dinsizken Hıristiyanlığı kabul etmeni (Ehl-i Kitab olmanı) güzel buluyorum, ama bir adım daha atıp Müslüman olmanı arzu ediyorum tabii. Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed O’nun kulu ve elçisidir. İhlas suresinden başlayarak Kur’an’ı bir okusan ne güzel olur.

Kaynak: soL

"AKP'li yazar 2016 Nobel Ödülü sahibi Dylan'ı İslam'a çağırmıştı" haberi, 13 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'li yazar 2016 Nobel Ödülü sahibi Dylan'ı İslam'a çağırmıştı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li yazar 2016 Nobel Ödülü sahibi Dylan'ı İslam'a çağırmıştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:50 Melissa Vargas'ın Rekorlarıyla Dolu Vodafone Sultanlar Ligi Finali
  2. 16:46 Japonya'da Yasukuni Tapınağı Ziyaretleri: Gelenek, Diplomasi ve Tartışmalar
  3. 16:43 İslam Memiş uyarıyor: "Gram altın yine bir anda 2700 lira seviyesine fırlayabilir"
  4. 16:42 Belçika'da Alkollü Araç Kullanma Davası: 'Gut Fermantasyonu' Savunması Reddedildi
  5. 16:38 Cenk Tosun'un Transferinde Sürpriz Bir Dönüm Noktası: Eyüpspor Devrede!
  6. 16:35 TCG Nusret Müze Gemisi İzmir'de ziyarete açıldı
  7. 16:34 Beşiktaş-Ankaragücü maçının ilk 11'leri belli oldu
  8. 16:34 Prostat Kanseri Araştırmasıyla Yeni Organ Keşfi: Tüp Tükürük Bezi!
  9. 16:32 Özel açıkladı: Erdoğan'la haftaya görüşmeyi planlıyoruz
  10. 16:31 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi: "Siyonist rejiminden geriye hiçbir şey kalmayabilir"
  11. 16:30 Dolandırıcılara Karşı Uyarı: Koç Holding'den Sahte Sosyal Medya Hesaplarına Dikkat Çağrısı
  12. 16:27 Özgür Özel: "Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir"
  13. 16:21 'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
  14. 16:07 Dolandırıcıların Yeni Yöntemi: Sahte Ev İlanlarıyla Kapora Avı!
  15. 16:07 Kibirli CEO'nun diploması sahte olabilir mi?
  16. 16:07 Beklenen An Geldi! Arda Güler Real Madrid'de İlk 11'de!
  17. 16:07 Süleyman Hurma'dan Çarpıcı Açıklamalar: Türkiye Ligi'nin Tescil Olmama Tehlikesiyle Karşı Karşıya!
  18. 16:06 Aslan Pençesini Gösterdi: Icardi'nin 23 Nisan'da Fenerbahçe'ye Gönderdiği Mesaj!
  19. 16:05 Müjdeli Haber! Koç Holding Ödemelerini Yarın Hesaplara Yatırıyor!
  20. 15:55 Katar açıkladı: Gazze'de uluslararası arabuluculuk rolümüze bağlıyız
Gündem Haberleri