AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi buluyor

AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi buluyor

AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi... Binali Yıldırım başkanlığında toplanan son AKP MKYK'sının gündemi Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi için referanduma gidilmesine açık kapı bırakan açıklamaları oldu. Parti içerisinde bazı isimler Bahçeli'ye güvenmediklerini...

Binali Yıldırım başkanlığında toplanan son AKP MKYK'sının gündemi Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi için referanduma gidilmesine açık kapı bırakan açıklamaları oldu. Parti içerisinde bazı isimler Bahçeli'ye güvenmediklerini belirtirken, Başbakan Binali Yıldırım Bahçeli'yi samimi bulduğunu söyledi. 

ANKA'dan Besti Karalar'ın haberine göre; Parti içerisinde çok sayıda milletvekili ve MKYK üyeleri, Bahçeli’nin açıklamaları karşısında endişe duyduklarını dile getirdiler. Bazı parti yöneticileri, “Bahçeli’nin başkanlık sistemi ile ilgili çıkışı, zamanı ve yaklaşımı konusunda çok da umutlu değiliz. Bu çağrı başkanlık sisteminin tamamen önünü kesebilir. Süreçte MHP’nin bize karşı bir oyunu olamaz mı? Bir yandan parlamenter sistemini savunurken, bir yanda da başkanlık sistemini halka götürme çağrısı yapıyor. Amacını tam anlamış değiliz. Bir yanlışa düşmeyelim'' şeklinde bazı endişelerini dile getirdiler.

BEN SON DERECE SAMİMİ BULDUM

Başbakan Binali Yıldırım da, Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından MKYK toplantısına katıldı. MKYK üyelerinin Bahçeli’nin çağrısı ile ilgili parti yönetiminden gelen soru işaretlerine açıklık getirdiği öğrenildi. Yıldırım, “Gerek Devlet Bey’in üslubu gerek siyasi yaklaşımı belli. Türkiye’deki sistemle ilgili kaygılarımız aynı. Ben çağrısı konusunda kendilerini son derece samimi buldum. Elbette ki anayasa değişikliği ile ilgili şartları var, bu şartlar da yeni değil. Ama ben Meclis’te bize destek olacağına inanıyorum'' dediği öğrenildi.

YAZIM BU HAFTA

MKYK toplantısında başkanlık sisteminin de içerisinde olduğu anayasa değişikliğinin bu hafta yapılacak toplantının ardından yazımına geçileceği öğrenildi. AKP’nin daha önce hazırladığı başkanlık sistemi ile ilgili metinin yeniden revize edileceği belirtildi. Parti yönetiminin ve bazı hukukçu milletvekillerinin Başbakan Binali Yıldırım ile yapılacağı toplantının ardından metin yeniden kaleme alınacak.

FETÖ SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

MKYK toplantısında Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz’dan sonra FETÖ soruşturması kapsamında kamuda açığa alınan, ihraç edilen ve kapatılan kurumlarla ilgili istatistik bilgiler verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’da parti teşkilatlarında FETÖ soruşturması ile ilgili son bilgileri verdi. Toplantıda ayrıca 21-23 ekim tarihleri arasında Afyon’da gerçekleşecek kampla ilgili değerlendirmelerin yanı sıra, Meclis çalışmaları ilgili grup başkanvekilleri bilgi sundu. 

"AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi buluyor" haberi, 18 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi buluyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'liler Bahçeli'den şüpheli, Binali samimi buluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri