Akşener HSYK'ya şikayet etti!

Akşener HSYK'ya şikayet etti!

Akşener HSYK'ya şikayet etti! AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, davacı Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, Çağrı Heyeti'nin 15 Mayıs'ta yapılacağını duyurduğu MHP olağanüstü kurultayına ilişkin tedbir kararı veren hakim Yunus Aras hakkında HSYK'ya...

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, davacı Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, Çağrı Heyeti'nin 15 Mayıs'ta yapılacağını duyurduğu MHP olağanüstü kurultayına ilişkin tedbir kararı veren hakim Yunus Aras hakkında HSYK'ya şikayet dilekçesi sundu.

Partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararın tedbiren durdurulmasının "usul ve yasaya aykırı olduğu" savunulan dilekçede, "Tosya ve Gemerek mahkemelerinin hukuka aykırı verdiği bu kararlar sebebiyle, 25 bin kişi toplanmasına rağmen kurultayın hukuksuz bir şekilde engellendiği" öne sürüldü.

Dilekçede, tedbir kararı verme yetkisinin sadece Yargıtay'da bulunduğu, Tosya Asliye Hukuk Mahkemesinin, böyle bir karar alamayacağı savunuldu.

"Yetki gaspı"

"Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Yunus Aras, Yargıtay’ın yetkisini kullanmış ve yetki gasbı ile bu kararı tesis etmiştir" ifadesinin yer aldığı dilekçede şunlar kaydedildi: "Diğer yandan ihtiyati tedbir kararı verilmesi koşulları iş bu davada mevcut değildir. Tosya Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/154 esas sayılı
dosyasındaki davacı Muvaffak Etyemez'in ihlal edilen ve dolayısı ile de tedbir kararı verilecek bir hukuksal durumu yoktur. Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesinin 2016/280 esas sayılı dosyasından verilen kararın kesinleşmesine de gerek yoktur. Bu karar, verildiği anda icrası mümkün olan nitelikte bir karardır. Bu nedenlere de şikayet edilen Hakim Yunus Aras’ın kararı yanlıdır."

Dilekçede, hem Yunus Aras'ın hem de Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık'ın verdiği ara kararların, Medeni Kanun'un 75. maddesinin 3.fıkrasına göre yazıldığının belirtildiği ancak kanunda böyle bir fıkra bulunmadığı bildirildi. Dilekçede, "Kanaatimize göre adı geçen davaların tensip ara kararları mahkeme dışından biri tarafından yazılarak Gemerek ve Tosya asliye hukuk mahkemelerine götürülmüş ve hakimlere imzalatılmıştır." görüşüne yer verildi.

Şikayet dilekçesinde hakim Yunus Aras hakkında disiplin kovuşturması yapılarak, Hakimler ve Savcılar Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda cezalandırılmaları talep edildi.

Eski MHP milletvekili Meral Akşener, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararının, Yargıtaydaki temyiz incelemesi sonuçlanıncaya kadar tedbiren durdurulmasını isteyen Gemerek Hakimi İlhan Işık'ı da HSYK'ya şikayet etmişti.

"Akşener HSYK'ya şikayet etti!" haberi, 16 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Akşener HSYK'ya şikayet etti! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akşener HSYK'ya şikayet etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri