Aktay'a göre HDP'li milletvekillerinin tutuklanması toplumu teselli ediyor

Aktay'a göre HDP'li milletvekillerinin tutuklanması toplumu teselli ediyor

Aktay'a göre HDP'li milletvekillerinin tutuk... Rudaw TV'ye konuşan Aktay, HDP'li vekilleri kastederek "Her gün onlarca kişi katlediliyor ve bunları katledenler intihar bombacısı. İntihar bombacılarının eylemlerine gidiyor milletvekili, cenazelerine, taziyelerine katılıyor. Onları...

Rudaw TV'ye konuşan Aktay, HDP'li vekilleri kastederek "Her gün onlarca kişi katlediliyor ve bunları katledenler intihar bombacısı. İntihar bombacılarının eylemlerine gidiyor milletvekili, cenazelerine, taziyelerine katılıyor. Onları adeta teşvik ediyor, yönlendiriyor. Bu tür suçların toplum vicdanında bu şekilde kalması çok fazla kabul görmüyor. Aksine çok infial yaratıyor" dedi.

Diken'in aktardığına göre, buna rağmen bombalı saldırıların ardından toplumda infial yaşanmadığını savunan Aktay, bunu HDP'li 12 vekilin tutuklanmış olmasına bağladı: "Böyle bir saldırıda eğer toplumda bir infial bir isyan oluşmuyorsa, toplum içerisinde birtakım ayrışmalar oluşmuyorsa büyük ölçüde almış olduğumuz bu tür tedbirler yani bu arkadaşların tutuklu olması, bu milletvekillerinin teröre destek veriyor olduğu algısı toplumda güçlü bir biçimde var olan bu milletvekillerinin tutuklu olması toplumla bir teselli oluşturuyor. Bu teselli karşısında toplum bir infiale gitmiyor."

Ancak Kayseri'de 14 askerin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından HDP'nin çok sayıdaki parti binasına saldırı düzenlenmiş, bazı binalar ateşe verilmişti. CHP ve EMEP binalarının yanı sıra sivil toplum kuruluşu ve sendika binaları da hedef alınmıştı.

HDP'li vekiller için isim vermeden ''terörist' yakıştırması yapan Aktay, halkın bu vekilleri Meclis'te istemediğini belirterek, "Yani halk tarafından seçilmiş olmak eyvallah ama halk tarafından seçilmiş olmak size suç işleme ve teröriste destek vermek özgürlüğü tanımıyor. Elhamdüllilah gönül huzurluğu ile söylüyoruz biz artık terör örgütü ile müzahir olan o parti ile Kürt meselesini birbirinden fersah fersah ayırdık. Bizim için Kürt sorunu ayrıdır, bu teröristler ayrıdır" dedi.

Aktay, HDP'li vekillerin tutuklanması ve belediyelere kayyum atanmasının siyasal alanı daralttığı ve şiddeti teşvik ettiğine ilişkin kendisine yöneltilen bir soruya da "Valla tutuklamadık, her çeşit faaliyetine imkan verdik, hatta çözüm süreci dedik, ellerinde silah taşıdıkları halde dağlarda devriyeler halinde 10'ar 15'er 30'ar kişiler halinde gezmelerine bile ses çıkarmadı bu ülke. Dedik ki, demokrasi sahası daha geniş olsun, belki bunlar silahı bırakırlar. Bütün özgürlükleri, bütün serbestlikleri sağladık" diye yanıt verdi.

Aktay, şöyle devam etti: "Ne yaptılar, Bizim çözüm süreci dediğimiz günde onların silahları bırakıp ülkeyi terk etmeleri bekleniyordu öyle değil mi? Silahı bırakmadıkları gibi daha çok silahlandılar, Militanları yurtdışına gideceklerine burada kaldılar ve geçmişe nazaran devletinde bu konudaki geçici tolerans durumunu suiistimal ederek eskisine nazaran çok çok daha fazla sayıda insanı dağa çıkardılar. Aralarında çoğu 18 yaşı altında çocuklar. Bu bir defa insanlığa karşı işlenmiş bir suç. Bunu yaptı PKK."

Eş başkanlar Yüksekdağ ve Demirtaş'ın da aralarında olduğu HDP'li 12 vekil, 4 Kasım'da sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmış, Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Demirtaş ve Yüksekdağ'la birlikte grup başkan vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise 9 Kasım'da tutuklanmıştı. İki gün sonra da Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan tutuklanmıştı. 13 Aralık'ta da Siirt milletvekili Besime Konca ve Diyarbakır milletvekili Çağlar Demirel tutuklanmıştı.

"Aktay'a göre HDP'li milletvekillerinin tutuklanması toplumu teselli ediyor" haberi, 22 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Aktay'a göre HDP'li milletvekillerinin tutuklanması toplumu teselli ediyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aktay'a göre HDP'li milletvekillerinin tutuklanması toplumu teselli ediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  2. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  3. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  4. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  5. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  6. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  7. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  8. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  9. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  10. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  11. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  12. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  13. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  14. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  15. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  16. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  17. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  18. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  19. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  20. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
Politika Haberleri