Ali İsmail Korkmaz davasında kararı Yargıtay onadı

Ali İsmail Korkmaz davasında kararı Yargıtay onadı

Ali İsmail Korkmaz davasında kararı Yargıtay... Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Eskişehir'deki Gezi direnişi sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi davasında, sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut'a...

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Eskişehir'deki Gezi direnişi sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi davasında, sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut'a verilen 10 yıl hapis cezasını onadı.

TEMYİZ DURUŞMASINDA SANIK POLİSLER KENDİLERİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bu kararı öncesinde yapılan temyiz duruşmasında sanık Saldoğan'ın avukatı Mutlu Karayılan, görüntülerdeki darbedilen kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını savunmuştu. Karayılan, Korkmaz'ın olaydan önce sabah saatlerinde kız arkadaşıyla telefonda konuştuğunu ve darbedildiğini söylediğini, böylece görüntülerdeki kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığının anlaşıldığını ileri sürmüştü.  

"TÜBİTAK'IN FETÖ'CÜ ÇALIŞANLARI RAPORU VERDİ"
Olaya ilişkin TÜBİTAK BİLGEM raporunu da eleştiren Karayılan, Gezi Parkı olaylarının hükümete karşı yapıldığını, söz konusu raporu veren dönemin TÜBİTAK çalışanlarının ise FETÖ soruşturmasından tutuklu olduklarını söylemişti.  Müvekkilinin verilen emri uyguladığını dile getiren Karayılan, emir verenlerin de FETÖ soruşturmalarından tutuklu bulunduklarını söyleyip müvekkilinin beraatını talep etmişti. 

"HASTANEDE VERİLEN İLAÇLAR YÜZÜNDEN HAYATINI KAYBETTİ"

Sanık Yalçın Akbulut'un avukatı Erdinç Oktay da Ali İsmail Korkmaz'ın hastanede kendisine verilen ilaçlar nedeniyle hayatını kaybettiğini savunarak, Adli Tıp raporunda bu konuya değinilmemesinin eksiklik olduğunu kaydetmişti.

ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASININ GEÇMİŞİ

Eskişehir'de 2 Haziran 2013'te Gezi Parkı odaklı eylemlerde darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesiyle ilgili dava, güvenlik nedeniyle Kayseri'ye alınarak, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü. 

21 Ocak 2015'te karar açıklanan davada, tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a, "Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan, suçun işleniş biçimi, meydana gelen sonucun ağırlığı göz önüne alınarak, 13 yıl hapis cezası verildi. İyi hal nedeniyle altıda bir oranında indirim yapılan ceza 10 yıl 10 aya düşürüldü. 

Tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut'a ise "Ölüme neden olma" suçundan 12 yıl hapis cezası verilirken, iyi hal nedeniyle yapılan indirimle ceza 10 yıl olarak açıklandı. 

Tutuklu sanıklar İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e "Kasten yaralayarak ölüme neden olma" suçundan verilen sekizer yıl hapis cezası ise altıda bir oranında uygulanan iyi hal indirimiyle 6 yıl sekizer aya indirildi. 

Tutuklu sanık Ebubekir Harlar, "Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fiil tam olarak gerçekleşmediği için ceza önce yüzde 50, ardından da altıda bir oranında iyi hal indirimiyle 3 yıl 4 aya düşürüldü. Harlar'ın, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi. 

Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar ise beraat etti.

ADAM ÖLDÜRMENİN İYİ HALİ Mİ OLUR?

Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, mahkemenin verdiği kararda 'iyi hal' indirimi uygulamasına "Adam öldürmenin iyi hali mi olur?" diye tepki göstermişti.

">

"Ali İsmail Korkmaz davasında kararı Yargıtay onadı" haberi, 22 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ali İsmail Korkmaz davasında kararı Yargıtay onadı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali İsmail Korkmaz davasında kararı Yargıtay onadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  2. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  3. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  4. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  5. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  6. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  7. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  8. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  9. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  10. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  11. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  12. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  13. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  14. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  15. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  16. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  17. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  18. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  19. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  20. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
Gündem Haberleri