Ali İsmail'in katili de topu 'paralel'e attı!

Ali İsmail'in katili de topu 'paralel'e attı!

Ali İsmail'in katili de topu 'paralel'e attı! Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yargılama bugün yeniden başladı.Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi de bugün bozma kararına uyulmasına ve tüm...

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yargılama bugün yeniden başladı.

Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi de bugün bozma kararına uyulmasına ve tüm sanıklara ek savunma hakkı verilmesine karar verdi.

Yargıtay'ın Ocak 2015'te yerel mahkeme tarafından verilen kararı bozmasının ardından başlayan yeniden yargılamada Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi söz aldı ve sanıkların ifadeleri alındı.

Sanıkların ifadeleri uzaktan ses ve görüntü sistemi (SEGBİS) ile alındı.

19 yaşındayken hayatını kaybeden Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz duruşmada "Ali İsmail bu yıl okulundan mezun olacaktı, ama ben 3 yıldır oğlumun mezuniyetini değil, adaleti bekliyorum" dedi.

Sanık polis Mevlüt Saldoğan mahkemedeki ifadesinde vurduğu kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını söylerken "Ben devletimi savundum" dedi. Meslek hayatı boyunca "terörle mücadele ettiğini" söyleyen Saldoğan haksız tahrik indirimi istediğini belirtti.

Emel Korkmaz salonu terk etti

Sanıklardan Yalçın Akbulut ise siyasi bir tutuklu olduğunu iddia ederek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını söyledi.

Savcı ise mütalaasında Mevlüt Saldoğan'ın kasten adam öldürmekten cezalandırılmasını ve diğer 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devam etmesini istedi.

Katil zanlısı Saldoğan, görüntülerdeki kişinin Ali İsmail olmadığını öne sürüp "Biz günah keçisi ilan edildik. Suçsuzum ve beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık polislerin ifadelerine tepki gösteren anne Emel Korkmaz, duruşmanın yapıldığı mahkeme salonunu terk etti.

Sanık avukatlarından Mutlu Karayılan'ın da Ali İsmail'in ölüm nedeninin 'dayak değil, kullandığı ilaçlar olduğunu' öne sürmesi Ali İsmail'in ailesinin tepkisine neden oldu.

"Güvenlik gerekçesi" öne sürülerek Kayseri'ye alınan davada, tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a 13 yıl hapis cezası verilmişti. Bu ceza daha sonra 'iyi hal' indirimi uygulanarak 10 yıl 10 aya düşürülmüştü. Fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever'e ise 6'şar yıl 8'er ay, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezası verilmişti.

Alınan bu kararlar Yargıtay tarafından usul yönünden bozulmuştu. Yargıtay,  sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan'ın avukatının karar duruşmasına katılmayarak son savunmasını yapamaması ve “kasten öldürmeden'' dava açıldığı halde “ağırlaştırılmış yaralama''dan ceza verildiğini belirterek kararı usulen bozmuştu.

'PARALEL'E BAĞLAMA GİRİŞİMİ
Bu sabah yeniden başlayan duruşmada sanık polis olayı 'paralel'e bağlama girişiminde bulundu. Sanık polis Yalçın Akbulut, görüntülerde dövülen kişinin Ali İsmail olduğuna dair delil olmadığını, olayın görüntü çözümlerini yapan kişinin uzman olmadığını savundu. Raporları kabul etmediğini söyleyen Akbulut, bilirkişi raporlarının hazırlanmasında "paralel devlet yapılanmasının" etkili olabileceğini söyledi. 

AĞIZ BİRLİĞİ YAPTILAR: ALİ İSMAİL DEĞİL
Ali İsmail'in katil zanlısı olarak yargılanan Mevlüt Saldoğan da diğer sanıklar gibi görüntülerdeki kişinin Ali İsmail olmadığını öne sürdü. "Biz günah keçisi ilan edildik" diyen Saldoğan, "Suçsuzum ve beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Ali ismail'in babası: Adam öldürmenin iyi hali mi olur?
Gezi Parkı Direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Yargıtay tarafından bozulan davası bugün yeniden görülüyor. Dava "Güvenlik gerekçesi" öne sürülerek Kayseri'ye alındı. Baba Şahap Korkmaz, "Duruşmaya kadar her şey değişti, adam yaralamaktan iyi hal uyguladılar. Bunun iyi hali neresi, adam öldürmenin cezası bu mu? Türkiye'nin adaletle ilgili alanları baştan aşağıya kadar... Eğer adam öldürmenin cezası buysa ne adalet var ne kanun var, ne bir şey var" dedi.
 

"Ali İsmail'in katili de topu 'paralel'e attı!" haberi, 18 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ali İsmail'in katili de topu 'paralel'e attı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali İsmail'in katili de topu 'paralel'e attı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Gündem Haberleri