Almanya'daki demokrasi güçleri seçimlerde tek vücut

Almanya'daki demokrasi güçleri seçimlerde tek vücut

Almanya'daki demokrasi güçleri seçimlerde te... 24 Haziran seçimleriyle ilgili Almanya Dortmund'da düzenlenen toplantıya, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yol TV'den gazeteci Özkan Lafata'nın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya Dortmund AKM...

24 Haziran seçimleriyle ilgili Almanya Dortmund'da düzenlenen toplantıya, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yol TV'den gazeteci Özkan Lafata'nın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya Dortmund AKM Derneği üyeleri, komşu şehirlerdeki kardeş derneklerin başkanları, üyeleri, Mesut Kabakçı ve diğer eyalet yöneticilerinin yanısıra misafirler katıldılar. Bilgilendirme içerikli toplantıya CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, AABF Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti Başkanı (KRV) Soner Solmaz, Dortmund Alevi Kültür Merkezi (AKM) Başkanı ve AABF Başkan Yardımcısı Aziz Aslandemir ise konuşmacı olarak katıldılar.

img_1357.jpg

HALK DEĞİŞİM, DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İSTİYOR
Toplantıda söz alan konuşmacıların hepsi tüm olumsuz, adil olmayan seçim koşullarına, HDP'li cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna rağmen muhalif kesimin, demokrasi güçlerinin tek vücut olarak Türkiye'de değişim istediğini, Muharrem İnce'nin ve HDP'nin mitinglerindeki coşkunun, canlılığın ve şevkin bunu gösterdiğini önemle vurguladılar.

foto1-013.jpg

Dortmund Cem evindeki toplantıda ev sahibi olarak katılımcıları selamlayan Aziz Aslandemir ''Biz Aleviler bu seçimlerde zorlanmadan tercihimizi yaptık. Üyelerimizin siyasi tercihlerine direkt müdahele edemeyiz ama onlar CHP ve HDP'den yanadır. Erdoğan'ın politikaları artık iflas etmiştir. Normal şartlarda seçimi kazanması mümkün değil, kazansa bile yönetmesi çok zor olacaktır. Çünkü halkı, bunalttı, ayrıştırdı. Alevilerin ve Kürtlerin varlığını inkar ederken, kendisine muhalif olan her kesime baskıları inanılmaz derecede artmış bulunuyor. Biz de değişimden yanayız ve Alevilere eşit haklar verilmesini istiyoruz''’ dedi.

img_1358.jpg

Yine diğer konuşmacı Köln CHP Başkanı Günay Çapan ise Millet İttifakı'nı ve tüm demokratların birliğini savunarak ''’Şu anda artık isimleri tartışmak anlamsız. Bizler için bu aşamada en önemli konu, tek adam Tayyip Erdoğan'a ve kurmuş olduğu baskı düzenine karşı en geniş ittifakı oluşturup onu seçimlerde yenmektir.''’ ifadelerini kullandı.

Dortmund'daki buluşmada söz alan Unna ve Çevresi Aleviler Birliği Başkanı İsmail Koç ''’Minibüs servisimiz 15.06.2018 cuma gününe kadar vatandaşlarımızı Alevi-Sünni hiç fark etmez sandıklara taşıyacağız. Demokrasi, Özgürlük ve Barıştan yana herkes umutlarının gerçekleşmesi için oy atmalıdır''’ diye konuştu.

img_1349.jpg

Dortmund'daki son konuşmacı AABF KRV Başkanı Soner Solmaz da ''’Eyaletteki tüm AKM'lerini ve üyelerini seçimler için seferber ettik. Çünkü Almanya'da seçimlere ve AKP'nin gitmesi yönünde yoğun ilgi ve gayret var. Türkiye'de ve burda halklar demokrat, tam laik bir Türkiye istiyor. Bu kez AKP yenilecektir.’’ şeklinde konuştu.

Almanya'da Dortmund AKM gibi daha birçok Türk derneği seçimler için kolları sıvamış durumda. Örneğin, Ahlen CHP Grubu, Hagen Demokratik Türk Birliği, Unna ve Çevresi AKM, Hamm AKM, CHP Berlin, üye olsun olmasın demokrat kesimden herkesi minibüslerle, otobüslerle sandıklara taşıyorlar.

Dortmund'daki toplantı moderatör Özkan Lafata'nın ''’Oy ver gitsinler’’ sloganı ve katılımcılara teşekkürü ile son buldu.

foto2-006.jpg

"Almanya'daki demokrasi güçleri seçimlerde tek vücut" haberi, 12 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Almanya'daki demokrasi güçleri seçimlerde tek vücut haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya'daki demokrasi güçleri seçimlerde tek vücut 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri