Almanya'dan Öcalan'a tam yasak!

Almanya'dan Öcalan'a tam yasak!

Almanya'dan Öcalan'a tam yasak! Işın Toymaz/ BerlinAlmanya'da 22 Kasım 1993'ten beri 'terör örgütü' olarak kabul edilen PKK'nın bazı kentlerde eylemler yapıyor olmasına Federal Almanya İçişleri Bakanlığı yanıt verdi. ABC'ye açıklamalarda bulunan Alman...

Işın Toymaz/ Berlin

Almanya'da 22 Kasım 1993'ten beri 'terör örgütü' olarak kabul edilen PKK'nın bazı kentlerde eylemler yapıyor olmasına Federal Almanya İçişleri Bakanlığı yanıt verdi. ABC'ye açıklamalarda bulunan Alman İçişleri Bakanlığı Basın Bürosu temsilcilerinden Sonja Kock Anayasanın yetki dağılımına ilişkin düzenlemesine göre gösteri izninin eyaletlerin yetki alanında yer aldığına işaret etti. 

YASAKLANAN 33 SEMBOL KULLANILIYORDU

Mart ayından bu yana Almanya, Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının da bulunduğu 33 sembolün ülkede kullanılmasını yasaklamasına rağmen, PKK bu sembollerle bazı kentlerde eylemlerini sürdürüyordu. 

KÖLN VE DÜSSELDORF’TA POLİS MÜDAHALESİ 

Ankara’nın tüm uyarılarına karşın Almanya’da devam eden PKK gösterilerine, ne oldu da, önce Eylül ayında Köln’de, ardından Kasım ayında Düsseldorf’ta polis müdahalede bulundu?

Tüm bu gelişmeleri değerlendirmek üzere Federal Almanya İçişleri Bakanlığı’na başvurduk. Alman İçişleri Bakanlığı Basın Bürosu temsilcilerinden Sonja Kock sorularımızı yanıtladı. 

Basın Sözcüsü Kock, anayasanın yetki dağılımına ilişkin düzenlemesine göre gösteri izninin eyaletlerin yetki alanında yer aldığına işaret etti. 

FEDERAL İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, KARARLI

Kock konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

“Son günlerde yaşanan olaylara bakacak olursak, PKK sembol yasağı uygulamasının da farklı farklı hayata geçirildiğini görürüz.  Buna karşılık yasak getiren makam olarak Federal Alman İçişleri Bakanlığı, tek tip  yasak uygulamasının tüm eyaletler düzeyinde hayata için geçirilmesi için, yoğun bir çaba içine girmiş bulunmaktadır. Böylece Öcalan posterleri dahil olmak üzere yasak sembollerle ilgili Almanya genelinde standart bir  uygulama sağlanacaktır.“ 

SCHRÖDER-ERDOĞAN PAZARLIĞI ETKİLİ Mİ OLDU?

Öte yandan konuya ilişkin sosyal medyada ise hem Türk hem Alman kullanıcılar tarafından yapılan yorumlarda ise Gerhard Schröder - Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin sertleşmede etkili  olduğu öne sürülüyor. Yorumlara göre Schröder-Erdoğan pazarlığından Almanya’da PKK gösterileri yasağı çıktı. İddialara göre insan hakları savuncusu  Peter Steudner’in serbest bırakılmasını sağlayan, gazeteci Deniz Yücel ve Meşale Tolu’nun ise salıverilme sözünü alan Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, bunun karşılığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Almanya’da PKK gösterilerini yasaklama sözü verdi.

YASAK DERİNLEŞTİ

Federal İçişleri Bakanlığı Sözcüsünün Mart ayında Bakanlık tarafından PKK sembollerine yasakla ilgili yapılan ilgili güncellemenin tüm eyalet yönetimlerine bildirildiğini belirtmesinin ardından, o dönemde basına bir açıklama yapan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu da, "1993 yılından beri zaten yasak olan, Bakanlıktan gelen bu kararla trajikomik bir biçimde daha da yasak hale gelmiş oluyor'' şeklinde ironik bir yanıt vermişti.

"Almanya'dan Öcalan'a tam yasak!" haberi, 14 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya'dan Öcalan'a tam yasak! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya'dan Öcalan'a tam yasak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  2. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  3. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  4. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  5. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  6. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  7. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  8. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  9. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  10. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  11. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  12. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  13. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  14. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  15. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  16. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  17. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  18. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  19. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  20. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
Dünya Haberleri