Alper Taş: PKK, AKP'nin savaş stratejisine uydu

Alper Taş: PKK, AKP'nin savaş stratejisine uydu

Alper Taş: PKK, AKP'nin savaş stratejisine uydu ORHAN ŞAHİN / ABC GazetesiÖzgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Ankara’daki kanlı terör eylemi hakkında konuştu. Taş, daha önce yaptığı açıklamayı referans göstererek, "Bu saldırıyı kim...

ORHAN ŞAHİN / ABC Gazetesi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Ankara’daki kanlı terör eylemi hakkında konuştu. Taş, daha önce yaptığı açıklamayı referans göstererek, "Bu saldırıyı kim üstlenirse üstlensin, alçak bir saldırıdır demiştim, yine öyle düşünüyorum" diye konuştu. Taş, 37 yurttaşın hayatını kaybettiği Kızılay katliamını net bir dille lanetledi. Ahmet Hakan'ın Ensar Vakfı'nı savunan yazısının ardından Hakan'a yönelik, "tecavüzcü dostu" yorumlarına gösterdiği tepki nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi.

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı örgütün saldırı sonrası yaptığı açıklamada, ''Sivillere zarar verme amacımızı yoktu, hedef çevik kuvvetti’ ifadelerine değinen Taş, “Sonuç itibariyle TAK sivilleri de vuracağını önceden ilan etmiştir. Daha önce de söylediğim gibi bu saldırı alçakça bir saldırıdır.'' şeklinde konuştu.

GERİCİ İÇ SAVAŞ

Saldırıdan iki gün önce KCK Eş Başkanı Cemil Bayık’ın "Türkler, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Kürt kentlerinde mümkün mertebe herşeyi yağmalayıp yaktılar. Bu nedenle halkımız intikam hisleriyle dolu. Gerillalarımıza, onlara yapılanların intikamını almaları çağrısında bulunuyor. Bu, halk mücadelesinde yeni bir dönemdir'' ifadelerini hatırlattığımız Alper Taş, “İşte bu milliyetçi bir yaklaşımdır. Türklerle, Kürtleri gerici bir iç savaşın parçası haline getirme düşüncesidir'' yorumunu yaptı.

'PKK AKP'NİN SAVAŞ STRATEJİSİNE UYDU'

AKP’nin 7 Haziran seçimlerinin ardından bir savaş stratejisi çizdiğini, PKK’nın da bu savaş stratejisine savaşla yanıt verdiğini belirten ÖDP lideri, ''Biz bunun doğru olmadığını AKP’nin savaş stratejisinin karşısına çıkarılması gerekenin, barışçıl, kitlesel, militan, meşru, kapsayıcı, tıpkı Gezi çizgisi gibi bir direnişin AKP’yi gerileteceğini söyledik ama PKK bu savaş  stratejisine savaşla yanıt verdi'' diye konuştu.

'NE DEVLET PKK'Yİ YOK EDER, NE PKK CİZRE'Yİ KANTON İLAN EDER'

Var olan durumda savaşın kazananın olmayacağını belirten Taş, “Ne bu devlet PKK’yi ya da Kürt halkının iradesini tankla topla yok edebilir ne de PKK  Afrin, Cizre Kobani'de olduğu gibi Diyarbakır’ı, Cizre’yi kantonlaştırabilir, bunlar gerçekleşmeyecek yaklaşımlar'' dedi.

'HDP KÜRDİSTANLAŞMA SİYASETİNE DİRENEMEDİ'

Doğudaki savaşın HDP’nin meşru zemini kaybetmesine neden oduğunu belirteş Taş, “HDP 7 Haziran’da muazzam bir meşruiyet  kazanmıştı. Sonra AKP’nin başlattığı savaşa Kürt Siyasi Hareketi’nin savaşla yanıt vermesi bütün bu zemini ortadan kaldırdı. PKK tarafından Türkiyelileşme siyasetinin karşısına, Kürdistanlaşma siyaseti konuldu. HDP buna direnemedi''  ifadelerini kullandı.

alper-tas-001.jpg

'BİR ARADA YAŞAM DİYORSAK HDP...'

Ankara’daki son terör saldırısı sonrası HDP’ye dönük eleştirilere de değinen ÖDP lideri,  “HDP bu süreci tayin edecek bir güç olmaktan zaten çıktı. HDP’nin durduğu çizgi bir tür idare etme durumudur. Bir yanda dayandığı taban, diğer yanda Türkiyelileşme siyaseti… HDP'ye buralarda vurmak hedef tahtası haline getirmek doğru değil. HDP'ye dönük linç girişimlerinin karşısında durmak lazım. Bir arada yaşam diyorsak her şeye rağmen bütün eksikliğine rağmen HDP önemli işlev görebilecek bir partidir'' değerlendirmesini yaptı. 

AHMET HAKAN MESELESİ...

Türkiye’yi sarsan Karaman’da 45 çocuğa yönelik cinsel istismarın ortaya çıkmasının ardından Ahmet Hakan’ın skandalda adı geçen Ensar Vakfı’nı savunan bir yazı kaleme alması, eleştiri oklarını Hakan’a yöneltmişti. Sosyal medyada Ahmet Hakan’a yönelik ''tecavüzcü dostu’ yorumları yapılmış, ÖDP lideri Alper Taş da Ahmet Hakan’ın bu yazı nedeniyle eleştirilebileceğini, ancak eleştiri ölçüsünün kaçırıldığına belirten bir uyarısı olmuştu. Bu uyarının ardından eleştiri oklarının yeni hedefi olan Alper Taş konuya açıklık getirdi.

'HAKAN'I LİNÇ ETTİLER'

ahmet-hakan.jpg

“Ahmet Hakan’ın yazısını benimsiyorum diye bir şey yok'' diyen Taş, Ahmet Hakan’ın bağımsız bir gazeteci olduğunu, fikirleri nedeniyle eleştirilebileciğini  ancak durumun bir sosyal medya linci haline geldiğini belirtti.

Alper Taş, “Ahmet Hakan tanıdığımız, bildiğimiz, zaman zaman görüştüğümüz bir insan. Kendi mahalllesi tarafından, linç edilen, yumruk yemiş, AKP tetikçileri tarafından hedef gösterilen biri. Türkiye solundaki bazı arkadaşlar insanları kendi gerçekleriyle değerlendirmeyip, çok önemli misyonlar atfedip sonra o misyonlara uygun davranmadıklarını hissetiği anda insanları lince tabi tutuyorlar.

'ELEŞTİRİLMELİ'

 Ahmet Hakan Marksist-Leninist biri değil ki. Ahmet Hakan bir gazeteci. Benim söylediğim şu; Ahmet Hakan Ensar Vakfına ilişkin sahiplenme duygusu yaratmış bu çizgi eleştirilebilir. Ama bunun dışında Ahmet Hakan’a ''tecavüzcünün dostu’ demek insafsızlıktır. Solun dili de tarzı da düşmanına benzememeli.  Adamı tecavüzcü yaptılar. Zaten herkes adama tekmeyi vuruyor. E bir de biz ordan fırsat bu fırsat diyoruz ben bunu anlamıyorum.  Yoksa Ahmet Hakan’ın yazdığı yazıyı sahiplenmem söz konusu değil. Ben böyle bir gazetecinin lince tabi tutulmasını eleştirdim'' dedi.

"Alper Taş: PKK, AKP'nin savaş stratejisine uydu" haberi, 17 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Alper Taş: PKK, AKP'nin savaş stratejisine uydu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alper Taş: PKK, AKP'nin savaş stratejisine uydu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri