Altan Tan Ensar savunusunda ısrarcı: Demeyeceğim

Altan Tan Ensar savunusunda ısrarcı: Demeyeceğim

Altan Tan Ensar savunusunda ısrarcı: Demeyec... Çocukların cinsel istismara uğradığı olayın merkezi olan Ensar Vakfı'nı savunmasıyla ilgili olarak yeni bir açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Hepsini toplarsak, çok büyük bir olay var ortada. Asla...

Çocukların cinsel istismara uğradığı olayın merkezi olan Ensar Vakfı'nı savunmasıyla ilgili olarak yeni bir açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Hepsini toplarsak, çok büyük bir olay var ortada. Asla göz ardı edilemeyecek bir skandal ve tecavüz, çocukların taciz olayı var. Çocuk tacizi bu işlerin en felaketi en korkuncudur. Başta sayın Aile Bakanı olmak üzere devletin bütün kurum ve kuruluşları, yetkilileri, bu olayın her yönü ile üzerine gitmeleri gerekmektedir ve işin ucu nereye uzanırsa uzasın, ne kadar genişlerle genişlesin en derin soruşturmayı ve cezalandırmaları yapmaları gerekir. Ve bu doğrultuda yasa dışı, kanun dışı çalışan, tabir caizse merdiven altı çalışan ne kadar tarikat, cemaat, kuran kursu, laik veya İslami dindar ne kadar kurum ve kuruluş, yapı varsa bunlarında tamamının üzerine gidilmesi lazım. Üzerine gitmekten kastım eğer bunlar yasa içine alınabiliniyorsa, yasa içine alınmaları lazım, yeni kanunlar çıkarılması lazım, düzenlemeler yapılması lazım. Eğer yasalara alınması mümkün değilse, kanun dışı bir yapılanma var ise bunların tamamını kapatması lazım. Ve ayrıca yasalara uygun çalışan Kuran kursu, vakıf, yurt, dernek yine aynı şekilde laik veya dindar bunların tamamının da denetlenmesi lazım dedim" dedi.

"Bunu da geçmişte MHP, CHP, HDP ve AKP'de yaşanan bazı olayları örnek verdim. Bunlardan hareketle bütün partiler sapıktır, tacizcidir denilemez dedim. Burada verdiğim bale kursundaki seks skandalı örneğine takıldılar, bale kursundaki seks skandalı ayrıdır, çocuk tacizi ayrıdır, onu da söyledim" diyen Tan şöyle devam etti:

"Çocuk tacizi korkunç bir şeydir dedim. Bunu da söyledim. Peki bunu söyledikten sonra neye itiraz ediyor bu arkadaşlar. Şunu bekliyorlar. 'Sen birinci söylediklerini söyle, bakan araştırsın, soruştursun, cezalandırsın, kurum ve kuruluşlarının kanunsuz olanlarını kapatsın, kanuni olanları denetlesin ama bundan hareketle bütün İslami kurum ve kuruluşlar tarikatlar, cemaatler, kuran kursları ve yurtlar suçlanamaz' deme. Bunu dediğin vakit sen başka bir şey söylemiş oluyorsun. Bir kısmı dinlemeden, anlamadan yapıyor. Ama esas bu işi başlatanlar bilerek, tasarlayarak ve düşünerek bu işleri yapıyorlar. Yanlış düşünüyorlar, baltayı taşa vurdular bu sefer. 3 tane çakma Nişantaşlı, Bebekli, çakma sosyalist, 'çakma' tabirini kullanıyorum; gerçek Nişantaşlı, Bebek ve sosyalistlerde saygı duyuyorum. Benim çocukluğum da Bebek'te geçti. Çakmalara söylüyorum, bu çakmalar için 'bütün İslami tarikat ve cemaatler, Kuran kursları, yurtlar, tecavüzcüdür, sapıktır' demeyeceğim, demeyeceğim, demeyeceğim. Bunu diyenlerle de sonuna kadar mücadele edeceğim. Onlarda ellerinden geleni arkalarına koymasın. Bunu söyleyeceklerde varsa çıkıp açıkça bunun böyle olduğunu söylesinler"

"Altan Tan Ensar savunusunda ısrarcı: Demeyeceğim" haberi, 16 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Altan Tan Ensar savunusunda ısrarcı: Demeyeceğim haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Altan Tan Ensar savunusunda ısrarcı: Demeyeceğim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Politika Haberleri