Altemur Kılıç İstanbul'da uğurlandı

Altemur Kılıç İstanbul'da uğurlandı

Altemur Kılıç İstanbul'da uğurlandı Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden gazeteci- yazar ve diplomat Altemur Kılıç'ın cenazesi, defnedilmek üzere İstanbul'a gönderildi. Eşi Güzide Kılıç, "Vasiyeti, babasının koynuna...

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden gazeteci- yazar ve diplomat Altemur Kılıç'ın cenazesi, defnedilmek üzere İstanbul'a gönderildi. Eşi Güzide Kılıç, "Vasiyeti, babasının koynuna girmek ve Türk bayrağına sarılmaktı" dedi. 

Alanya'nın Tosmur Mahallesi'ndeki evinde eşi Güzide Kılıç'la birlikte yaşayan duayen gazeteci Altemur Kılıç, geçen ağustos ayından beri tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Alanya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde önceki akşam yaşamını yitirdi. Altemur Kılıç'ın cenazesi bugün İstanbul'a götürülmek üzere hastaneden alındı. Hastaneye, Altemur Kılıç'ın eşi Güzide Kılıç, gelini Çiğdem Özeren, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 100 kişi geldi.

Altemur Kılıç'ın bayrağa sarılı tabutu, tekbirlerle morgdan alınarak cenaze aracına konuldu. Araç, Acil Servis önünde tekerlekli sandalyede beklediği sırada yanına getirilen Güzide Kılıç, eşinin cenazesini görünce gözyaşlarına boğuldu.

'ATATÜRK AŞIĞIYDI'

Güzide Kılıç cenaze götürülmeden gazetecilere Altemur Kılıç'ın vasiyeti hakkında bilgi verdi. Kılıç'ın son arzusunun babasının koynuna girmek olduğunu belirten Güzide Kılıç, "Vasiyeti, babasının koynuna girmek ve Türk bayrağına sarılmaktı. Kore Gazisi ve Atatürk aşığı olduğu için son arzusu buydu" dedi.

'ENDER BİR İNSANDI'

Kılıç'ın gelini ve aynı zamanda yeğeni olan Çiğdem Özeren, "Babam çok ender bir adamdı. Hepimizin başı sağ olsun. Türkiyemizin başı sağ olsun. Ben son geldiğimde konuştu, hep söylediği şey zayıfladığım oldu. Hastalığına rağmen çok dikkatliydi. Her zaman Türk bayrağı ile gömülmek istiyordu. Atatürk'ü ondan öğrendik. Tarihi o öğretti. Ender bir babaydı, ender bir insandı. Karıncayı bile incitmekten çekinen bir insandı. Gazeteleri arasında yaşayan biriydi. Güzel bir hayat yaşadı, doktorlarımız da son günlerinde onu hep rahat ettirdi" diye konuştu.

'DÜŞMANLARINI BİLE DÜŞÜNÜRDÜ'

Altemur Kılıç'ın yakın koruması Savaş Özbek de yaşadıkları bir anıyı paylaşarak, şunları söyledi:

"Bir keresinde İstanbul'da bir programdan çıkmıştık. Mecidiyeköy'de silahlı saldırıya uğradık. Biz de korumaları olarak hemen karşılık vermiştik tabi. Altemur beyin bana araçta sorduğu şey, 'Acaba onların da canı yanmış mıdır? Ölmüşler midir?' olmuştu. Bu kadar sevecen, kimseye zararı olmayan bir insandı. Mekanı cennet olsun."

'ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK'

Altemur Kılıç'ın tedavisiyle ilgilenen doktoru Kalp Cerrahı Olcay Eldem ise vefatıyla ilgili şöyle dedi:

"Altemur Kılıç, 12 yıldır kardiyoloji ve nöroloji bölümlerince sıkı takip edilmekteydi. Son 4 yıldır yaşlılığa bağlı nörolojik olarak rahatsızlıklarında ağırlaşma meydana gelmişti. 2.5 ay önce de yeme içme zorluğu ve buna bağlı gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı. Ara sıra alevlenip sönen enfeksiyonlar nedeniyle ağır bir ilaç kullanım dönemi oluştu. Dolaşım yetmezliği yaşadı ve bu durumda başta akciğer olmak üzere çoklu organ yetmezliği durumu görüldü. Son tedaviler de etki etmeyince kendisini kaybettik."

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Türkiye'nin büyük bir değerini kaybettiğini aktarırken, başsağlığı diledi.

Altemur Kılıç'ın cenazesini taşıyan araç tekbirler eşliğinde İstanbul'a yola çıktı. Kılıç'ın cenazesi yarın babası Kılıç Ali'nin mezarının da bulunduğu Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek. 

"Altemur Kılıç İstanbul'da uğurlandı" haberi, 22 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Altemur Kılıç İstanbul'da uğurlandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Altemur Kılıç İstanbul'da uğurlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Otomotiv Haberleri