Amerikalıların 'Bunu not ettik' mesajı gönderdiği Paşa, Ergenekon'dan 3 yıl yattı!

Amerikalıların 'Bunu not ettik' mesajı gönderdiği Paşa, Ergenekon'dan 3 yıl yattı!

Amerikalıların 'Bunu not ettik' mesajı gönde... Anımsanacağı gibi, 4 Temmuz 2003 yılında Süleymaniye'de Türk askerinin başına ABD askerleri tarafından çuval geçirilmesi, Türkiye'de büyük tepkilere neden olurken dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan gazetecilerin 'ABD'ye nota...

Anımsanacağı gibi, 4 Temmuz 2003 yılında Süleymaniye'de Türk askerinin başına ABD askerleri tarafından çuval geçirilmesi, Türkiye'de büyük tepkilere neden olurken dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan gazetecilerin 'ABD'ye nota vermeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna ise 'Ne notası, müzik notası mı?' diye yanıt vermişti. Aslında o olay, AKP iktidarı ve ABD'nin TSK'ya karşı 4 yıl sonra başlatacakları büyük operasyonun ilk sinyaliydi.

1 Mart tezkeresine karşı çıkan TSK'nın komuta kademesi ve o dönem parlamentoda aktif bir muhalefet yürüten CHP'liler ve Deniz Baykal, bu itirazın bedelini ilerleyen yıllarda misliyle ödedi.

"BUNU NOT ETTİK"

Ergenekon tertibinde ABD'nin parmağını açıkça ortaya koyan bir olayı ise CHP Eski Milletvekili Şahin Mengü yıllar sonra Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programında açıkladı.

Porgrama telefonla bağlanan Mengü, Ergenekon tertibinde tutuklanan ve 3 yıl cezaevinde kalan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un neden hedef seçildiğini ve Türk askerinin kafasına çuval geçirilmesinin ardından ABD'ye tavır koyan komuta kademesinin ABD tarafında nasıl 'cezalandırılacağını' gösteriyor.

Şahin Mengü olayı şöyle anlattı:

"2003 yılının 5 Temmuz tarihinde ABD'nin Florida eyaletinde bulunan üssünde Irak'taki merkezi kuvvetler komutanının devir teslim töreni var. Türk Genelkurmayı, o dönem Ege Ordu Komutanı olan Sayın Hurşit Tolon'u o törene katılmak üzere görevlendiriyor. 5 Temmuz'da törene katılacağı için 4 Temmuz'da ABD'ye uçuyor. Sayın Tolon yola çıktığında çuval geçirme olayının bilgisine sahip değil. İndiği anda havaalanıdna kendisini karşılayan askeri ateşemiz olaydan haberdar ediyor. Bunun üzerine Hurşit Tolon, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı arıyor. Ona durumu söylüyor. Büyükanıt ise 'Böyle bir durum var ama daha ne olduğunu anlayamadık' diyor. Sayın Tolon 'Bana bu konuda bilgi verin. Ben törene katılmadan dönmeyi düşünüyorum' diyor. Genelkurmay Başkanı'na ulaşılamıyor. Dönemin genelkurmay başkanı ise 'Kasaptaki ete soğan doğramam' diyen vatandaşımız. Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Faruk Loğoğlu ABD Dışişleri Bakanı Colin Powel'a ulaşmaya çalışıyor ancak ulaşılamıyor. Genelkurmay başkanına da ulaşılamayınca Hurşit Tolon kendi başına karar vermek zorunda kalıyor. Büyükanıt da 'Sen bilirsin, nasıl düşünüyorsan öyle yap' diyor. Bunun üzerine Hurşit Tolon, 'Ben kafasına çuval geçirilen bir odrunun generali olarak böyle bir törene katılmıyorum' diyor ve sonraki gün için dönüş bileti alınması için sefarete talimat veriyor. Amerikalılar ise 'Bunu not ettik' diye mesaj gönderiyorlar. Not ettikleri belli ki, Hurşit Paşa 3 sene hapis yattı."

"KAHRMAN'IN SÖZLERİ MÜEBBET HAPİSLİK"

Mengü, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın sözleri içinse, "Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın sözleri TCK'nın 309 maddesinin açıkça ihlalidir. Anayasayı ihlal suçudur. Cezası ağırlaştırılmış müebbet hapistir" dedi.

"Amerikalıların 'Bunu not ettik' mesajı gönderdiği Paşa, Ergenekon'dan 3 yıl yattı!" haberi, 26 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Amerikalıların 'Bunu not ettik' mesajı gönderdiği Paşa, Ergenekon'dan 3 yıl yattı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Amerikalıların 'Bunu not ettik' mesajı gönderdiği Paşa, Ergenekon'dan 3 yıl yattı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  2. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  3. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  4. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  5. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  6. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  7. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  8. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  9. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  10. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  11. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  12. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  13. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  14. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  15. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  16. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  17. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  18. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  19. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  20. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
Gündem Haberleri