Anadolu Adliyesi'nde Burhan Ulucanlı seminerleri

Anadolu Adliyesi'nde Burhan Ulucanlı seminerleri

Anadolu Adliyesi'nde Burhan Ulucanlı seminer... “İLETİŞİMDE ŞİFRE: BEDEN DİLİ'' SEMİNER PROGRAMI HAKKINDA BİLGİLER“İletişimin % 93’ü Sözle Yapılmıyor. Kelimelerin Arkasında Büyük Bir İletişim Dünyası Yatıyor. İletişiminizin Güçlü Olmasını İstiyorsanız,...

“İLETİŞİMDE ŞİFRE: BEDEN DİLİ'' SEMİNER PROGRAMI HAKKINDA BİLGİLER

“İletişimin % 93’ü Sözle Yapılmıyor. Kelimelerin Arkasında Büyük Bir İletişim Dünyası Yatıyor. İletişiminizin Güçlü Olmasını İstiyorsanız, Beden Dilinizin Şifrelerini Bilmelisiniz''

KONU BAŞLIKLARI:

-İletişimin tanımı

-Beden dilinin tanımı

-Toplumsal hayatta beden dilinin önemi

-Beden dilinin iletişime etkisi

-Ellerin verdiği mesajlar

-Kolların verdiği mesajlar

-Bacakların verdiği mesajlar

-Yüzün ve başın verdiği mesajlar

-Gözlerin verdiği mesajlar

-Gözbebekleri

-Resmiyet bakşışı

-Sevgi bakışı

-Flört bakışı

-İlgi bakışı

-Tehdit bakışı

-Aşağılama bakışı

-Duruş

-Oturuş

-Yürüyüş

-Flört

-Yalan

-Sahiplenme

-Bölgeler

-Mesafeler

-Renkler

-Dünyada kültürler arası beden dili farklılıkları

-Topluluk önünde konuşmada beden dili

-Sosyal hayatta beden dili kullanımları

-İş hayatında beden dili kullanımları

SEMİNERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

“Kişisel ve Toplumsal Gelişim Eğitimcisi'' Sosyolog Burhan ULUCANLI tarafından hazırlanıp sunulan seminerler, katılımcı uygulamaları ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Beden dilini öğrenmenin, yeni bir lisan öğrenmekle aynı anlama geldiği vurgulanan seminerlerde, bu sihirli dile hâkim olunduğunda iletişimin kalitesinin artacağı, başkaları tarafından aldatılmanın zor hale geleceği, duygu ve düşünceleri anlamada avantajlı olunacağı belirtilmektedir.

Ayrıca Burhan Ulucanlı, seminerlerinde katılımcılarına beden dilinin verdiği mesajları öğretmenin yanında şunları söylüyor:

—Etkili iletişim yeteneğine sahip olmak büyük bir güçtür. Eğer bir iletişimde beden dilinin verdiği mesajları biliyorsanız ve uyguluyorsanız, ne iş yaparsanız yapın başarınızın daha da artacağını garanti ederim. Sadece iş hayatınızda değil, sosyal ilişkilerde, eşinizle ve çocuğunuzla da ilişkileriniz daha kaliteli olacaktır. 

—Konuşulan sözler sizi kandırabilir, fakat beden dili kandırmaz. Beden dili iç dünyamızın dışa yansımasıdır. Bu yüzden beden dilini bilmek büyük avantaj…

—İletişimin % 93’ü sözle yapılmıyor. Kelimelerin arkasında büyük bir iletişim dünyası yatıyor. İletişiminizin güçlü olmasını istiyorsanız, beden dilinizi etkili bir şekilde kullanmalısınız.
—Ya da insanları gerçekten tanımak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey beden dilini nasıl kullandıklarına bakmaktır. Ne olup bittiğini anlamanız için, gizlice bir göz atmanız yeterli.

—Ayrıca, beden dilini okuyabiliyorsanız, başkalarıyla geçirdiğiniz her anı değerli kılabilir ve bütün ilişkilerinizde kazançlı çıkabilirsiniz.

1-036.jpg

SEMİNER-1

SEMİNERİN ADI       : İLETİŞİMDE ŞİFRE: BEDEN DİLİ

KONUŞMACI             : SOSYOLOG BURHAN ULUCANLI

YER                              : ANADOLU ADLİYESİ E BLOK KONFERANS SALONU

KATILIMCILAR       : HAKİM-SAVCI VE BÜTÜN PERSONEL

KATILIMCI SAYISI : SINIRSIZ

SÜRE                           : 2 SAAT

TARİH                         : 11 MAYIS 2016

SAAT                           : 15.00           

   

“KİŞİLERARASI İLİŞKİLERDE ETİK'' İSİMLİ SEMİNER PROGRAMI HAKKINDA BİLGİLER

“Bir Soğanın Kabuklarından Kurtularak Cücüğüne Ulaştığımız Gibi, Bir İnsanında Cücüğüne Ulaşmaya Var mısınız?''

KONU BAŞLIKLARI:

-İnsan olmak ne demek?

-İnsanlaşmış insan olmak ne demek?

-Bu hayatta kendini yakıp ta yine ısınamamak ne demek?

-Hayatın anlamı nedir?

-Hayatın değeri nedir?

-Özgürlük nedir?

-Mutluluk nedir?

-Hayatın şifresi nedir?

-İnsanın değeri nedir?

-İnsanın değerleri nelerdir?

-Bireyin değeri nedir?

-Kişinin değeri nedir?

-Ahlak nedir?

-Etik nedir?

-Etik ilişki nedir?

-Kişilerarası ilişkilerde etik olmak ne demektir?

-Ve Aslında Bütün Mesele…

-Soğanın kabuklarından kurtularak cücüğüne nasıl ulaşabileceğimizi bilmektir.

SEMİNERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

“Kişisel ve Toplumsal Gelişim Eğitimcisi'' Sosyolog Burhan ULUCANLI tarafından hazırlanıp sunulan bu seminer, interaktif sunum tekniği ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Bu seminerde, Burhan Ulucanlı katılımcılarına şunları söylüyor:

—Kişilerarası ilişkilerde etik davranabilmek için önce insan olmanın ne demek olduğunu bilmek gerekir.

—Dünyanın ve insanın ne demek olduğunu anlayamamış bir kişi, hayatını emekleyerek yaşamaya mahkûmdur.

—Bir ülkede en başta siyasetçiler ve kamu görevlileri, "insan olmak ne demek?" sorusunun cevabını bilmiyorsa, o ülkede insanca bir yaşamdan söz edilemez.

—Bir kişi hayatında çeşitli yaşantı olanaklarına sahiptir. Bu olanaklar, genel olarak "değerli yaşantı ve değersiz yaşantılar" şeklinde iki başlık altında toplanabilir. Değerli yaşantıyı tercih edenler: bilim, sanat, felsefe gibi yüksek değerler ile insanlığa faydalı işler yapanlardır ya da bunları yapanlara destek olanlardır. Bundan dolayı bu kişiler, bu dünyaya anlamını verenlerdir. Değersiz yaşantıyı tercih edenler ise kendileri ile savaş halinde olanlardır, doyumsuzluk içinde kıvrananlardır ve hatta haz veren bir yaşantı anlarının bitmesinden bile acı çekenlerdir. Âdeta bu kişiler, kendini yaksa bile yinede ısınamayanlardır.

—Özgürlük genellikle kişinin, dilediğini dilediği zaman yapması olarak tanımlanır. Bu özgürlük anlayışının tek sınırının başkasının özgürlüğüne zarar vermemek olduğu söylenir. Yani başkasının özgürlüğünü engellemediğin sürece özgür yaşayabilirsin. Ne yazık ki bu anlayış, çok hatalı bir özgürlük anlayışıdır. İşte, yaşama dünyamızda mutluluğumuzu engelleyende bu sınırsız özgürlük anlayışıdır.

—Dolayısıyla, mutlu bir hayatın şifresi: hayatın anlamının, hayatın değerinin ve kişisel özgürlüğün gerçekten ne demek olduğunu bilmekte gizlidir.

—Hayatın bu şifresini çözemediğimiz sürece insanlaşamayız. İnsanlaşamadığımız sürece de başkalarıyla etik ilişkiler kuramayız. Çünkü, insanlaşamamış insanların karşısındakiyle kurduğu ilişkiler genelde sadece kendilerini iyi hissetmeleri içindir. Düşünmezler pek karşısındakilerinin neler hissettiklerini…

—Aynı zamanda ilişki içinde olduğu kişinin hak ettiği değerinin bilgisine sahip olamayan ve doğru değerlendirme yapamayan insanlar, karşısındaki kişiye yönelik duygularından da emin olamazlar. Dolayısıyla bu insanlar anlaşılmaz olurlar ve çoğunlukla da tutarsız davranırlar.

—Bir toplumda insanlar arası ilişkiler sadece “birey'' olma seviyesinde yaşanıyorsa, orada etik ilişkilerden söz edilemez. Çünkü birey olmak demek insanı sadece “sayılara'' indirgemektir. Bu indirgeme insanın değerini ya da kişinin değerini görmemizi engeller.

—Bir toplumda, birey olma bilinciyle kurulan ilişkilerin ölçütleri: hukuk, ahlâk, ahlâklar ve kültürel normlardır. Salt bunların belirlediği kurallarla kurulan ilişkiler, hiçbir zaman çözemeyeceğimiz sorunlar yaratır. Çünkü bunlar, bireysel bir çıkar için ya da bireysel dünya algısına göre işler. Bunların her biri bir değer yargısı oluşturur.

—İnsanlaşmış kişi, bir değer yargısına göre hareket etmez. İnsanlaşmış kişi "insan ve insanın değeri" bilgisine sahiptir. Bunlardan dolayı doğru değerlendirme yapabilir. İlişki içinde bulunduğu insanlara birey olarak değil “kişi'' olarak bakar. Böylece kişilerin hak ettiği değeri görebilir.

—Sonuç olarak yukarıda kısaca değindiğimiz, insan ve etik bilgisiyle, üzerimize kendiliğinden yapışan ahlâkî ve kültürel değer yargılarını sorgulayarak, yaşama dünyamıza ve kişilerarası ilişkilerimize zarar verenlerden, tıpkı bir soğanın kabuklarından kurtulduğumuz gibi kurtulabiliriz. Bunu başarabildiğimizde ancak insanın özüne ulaşabiliriz. Gerçekten insanlaşmış bir insan oluruz. Kişilerarası ilişkilerimizde de “etik bir kişi'' oluruz.

2-037.jpg

SEMİNER-2

SEMİNERİN ADI       : KİŞİLERARASI İLİŞKİLERDE ETİK

KONUŞMACI             : SOSYOLOG BURHAN ULUCANLI

YER                              : ANADOLU ADLİYESİ - E BLOK KONFERANS SALONU

KATILIMCILAR       : HAKİM-SAVCI VE BÜTÜN PERSONEL

KATILIMCI SAYISI : SINIRSIZ

SÜRE                           : 1,5 SAAT

TARİH                         : 18 MAYIS 2016

SAAT                           : 15.00        

Burhan ULUCANLI Kimdir?

Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Lisans, Marmara Üniversitesi Uzman Aile Danışmanlığı, Anadolu Üniversitesi Felsefe Lisans, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Öğretmenliği, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler, Sakarya Üniversitesi T. Teknolojisi, Maltepe Üniversitesi Denetimli Serbestlik Uzmanlığı, İnsan İlişkileri, Kişilik Psikolojisi, Kişilik Analizi, Tiyatro ve Beden Dili eğitimleri aldı. Halen Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Tezli Yüksek Lisans Programında derslerini tamamlamış, “Aile İçi İlişkilerde İnsan Hakları Sorunları'' isimli tezinin yazımına devam etmektedir. Yine aynı üniversitede sosyoloji doktoraya hazırlık olarak “Modernizm-Postmodernizm Tartışmaları, Nietzsche, İnsan Hakları ve Demokrasi'' derslerini almıştır.

Sosyolog unvanı ile birçok gazete ve dergide kişisel gelişim üzerine yazılar yazdı. Yakın bir zamanda yayınlamayı plânladığı “İnsanca Şeyler-1 İnsanlaşmak'' isimli kitap projesini sürdürmektedir. Halka açık salonlarda, üniversitelerde, okullarda, kamu kurumlarında, Etik Değerler Merkezi’nde ve Etik Lider Akademisi’nde çok sayıda kişisel gelişim ve beden dili seminerleri düzenledi. Seminerlerine bugüne kadar yaklaşık on beş bin kişi katıldı. Halk Eğitim Merkezlerinde kişisel gelişim, sosyal hayatta iletişim, iş hayatında iletişim, insan ilişkileri, tiyatro ve beden dili eğitimleri verdi. Çeşitli tiyatro oyunlarında sahne aldı ve 4 ayrı tiyatro oyununun yönetmenliğini yaptı.

Halen bu konularda eğitim, danışmanlık, rehberlik, yönetmenlik ve seminer çalışmalarını sürdürmektedir. “İletişimde Şifre: Beden Dili'', “Kişilerarası İlişkilerde Etik'', “Renklerin Dili'', “Topluluk Önünde Etkin Konuşma'', “İnsanca Şeyler 1 – İnsanlaşmak'', “Kimsin Sen?'', “Motivasyon'', “Çocuk Yetiştirme Sanatı'' ve “Aile İçi İlişkilerde İnsan Hakları''  isimli seminer/eğitim programlarını yürütmektedir.

Bütün eğitim çalışmalarında “İnsanın Değeri'' ilkesini esas almaktadır.

Hayatının Amacı: “Sürekli Öğrenme Çabasında Olmak ve Öğrendiği Ölçüde Çevresine Yansıtmaktır''.

"Anadolu Adliyesi'nde Burhan Ulucanlı seminerleri" haberi, 10 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Anadolu Adliyesi'nde Burhan Ulucanlı seminerleri haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Anadolu Adliyesi'nde Burhan Ulucanlı seminerleri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  2. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  3. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  4. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  5. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  6. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  7. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  8. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  9. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  10. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  11. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  12. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  13. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  14. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  15. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  16. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  17. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  18. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  19. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  20. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
Gündem Haberleri