Ankara bombacısı aracını AVM garajında saklamış

Ankara bombacısı aracını AVM garajında saklamış

Ankara bombacısı aracını AVM garajında saklamış Kızılay’da 36 kişinin yaşamını yitirdiği bomba yüklü araç eylemini planladığı gerekçesiyle aranan Vahit Ayçil’in, Ankara’dan ayrılırken kullandığı aracı, eylemin gerçekleştiği yere çok yakın olan AVM’nin garajına...

Kızılay’da 36 kişinin yaşamını yitirdiği bomba yüklü araç eylemini planladığı gerekçesiyle aranan Vahit Ayçil’in, Ankara’dan ayrılırken kullandığı aracı, eylemin gerçekleştiği yere çok yakın olan AVM’nin garajına park ettiği ortaya çıktı.

Milliyet, Ayçil’in eylemden önce kiraladığı ve Şanlıurfa’ya gidişinden sonra terk ettiği aracın kamera görüntülerine ulaştı. Ayçil’in, Kızılay’daki AVM’nin kameralarına yansıyan görüntüleri de bulundu. 

PKK’nın kolu TAK’ın üstlendiği ve kamuoyunda büyük tepki çeken Kızılay’daki bombalı araç saldırısıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, önemli delillere ulaştı. Olayın ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü ile koordineli biçimde araştırmalarını yürüten savcılık, saldırının planlayıcısı olduğu belirlenen Vahit Ayçil’le ilgili yeni bilgi ve görüntüler elde etti. 

avm.jpg

Patlamadan önce alışveriş 
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, olay yeri çevresindeki güvenlik kameralarında yapılan detaylı incelemeler sonrasında, olayın planlayıcısı ve organizatörü olan Ayçil’in görüntüleri olay yeri yakınındaki büyük bir AVM’deki kamera kayıtlarında bulundu. 

fft16_mf6808223.jpeg

Güvenpark’ın hemen dışında Atatürk Bulvarı üzerinde saat 18.45 sıralarında gerçekleştirilen eylemden bir gün önce bir araç kiralama şirketinden 06 FG 6531 plakalı aracı kiralayan Ayçil’ın kiralık aracı kullanarak saat 14.15 sıralarında Kızılay’daki AVM’nin garajına girdiği belirlendi. Ayçil’in aracını park ettikten sonra 14.20 sıralarında AVM içine girip bir telefoncudan alışveriş yaptığı ve saat 14.30 sıralarında Kızılay’daki metro çarşısına girdiği belirlendi. 
Ayçil’ın daha sonra aracıyla 15.30 sıralarında yine kendi kullandığı kiralık araç ile AVM’den ayrıldığı ve saat 16.00 sıralarında kenti terk ettiği belirlendi. Patlama, Ayçil, kenti terk ettikten sonra diğer iki canlı bombanın kullandığı araçla gerçekleştirildi.

fft16_mf6808214.jpeg

Sahte kimlik taşıyordu
Yapılan araştırmalarda Ayçil’ın, Şanlıurfa merkez nüfüsuna kayıtlı İbrahim Halil Türkmen adına hazırlanmış sahte kimlik kullandığı da belirlendi. 

Ayçil’ın Ankara’dan Şanlıurfa’ya geçtikten sonra terk ettiği araç, kent merkezinde bulunmuş ve krimnal inceleme yapılmıştı. Araçta Ayçil’e ait olduğu değerlendirilen parmak izleri de bulundu. 

Kızılay saldırısının ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler Velat Cin, Uğur Ayçil, Mehmet Veysi Dolaşan, İbrahim Halil Demirer, Hüsamettin Batar ve Baran Ergün tutuklanmıştı. Savcılıkça, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden ViranşehirBelediye Başkanı DBP’li Emrullah Cin’in kardeşi Velat Cin, saldırıyı organize eden firari şüpheli Vahit Ayçil’in kardeşi Uğur Ayçil, patlayıcıları Ankara’ya getiren Mehmet Veysi Dolaşan ve Dolaşan’a yardım eden İbrahim Halil Demirer ve Baran Ergün tutuklanırken, Hüsamettin Batar adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. 

"Ankara bombacısı aracını AVM garajında saklamış" haberi, 31 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ankara bombacısı aracını AVM garajında saklamış haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara bombacısı aracını AVM garajında saklamış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  2. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  3. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  4. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  5. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  6. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  7. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  8. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  9. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  10. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  11. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  12. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  13. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  14. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  15. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  16. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  17. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
  18. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
  19. 18:21 Ankara Tren Garı Katliamı Davasında Polis Takibi Skandalı: Yakub Şahin'in İzleri
  20. 18:17 Kongo'da Mpox Salgını: 19 Vaka Kaydedildi, Önlemler Alınıyor!
Gündem Haberleri