Aranan PKK'lıların fotoğrafları billboardlarda

Aranan PKK'lıların fotoğrafları billboardlarda

Aranan PKK'lıların fotoğrafları billboardlarda 'Teröre hep birlikte dur diyelim', 'Teröristi ihbar et, huzur ve güvenliğe destek ol' programı kapsamında Siirt'te aranan teröristlerin kimlik bilgileri ve fotoğrafları billboardlara asıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada,...

'Teröre hep birlikte dur diyelim', 'Teröristi ihbar et, huzur ve güvenliğe destek ol' programı kapsamında Siirt'te aranan teröristlerin kimlik bilgileri ve fotoğrafları billboardlara asıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, 'Teröre hep birlikte dur diyelim' sloganı ile terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verenlere, 4 milyon TL'ye kadar para ödülü verileceği duyuruldu.

Açıklamada, "İçişleri Bakanlığınca kurulan 'Aranan teröristler' "Alo 140 Terör İhbar Hattı" projesi ile ilgili vatandaşlar bilgilendiriliyor. 'Teröre hep birlikte dur diyelim' sloganı ile terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verenlere, 4 milyon TL'ye kadar para ödülü verilecektir. Terörle Mücadele Kanunu'nun ve ilgili düzenlemeler çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşlarımızın, teröristlerin yerlerini kolluk kuvvetlerine bildirmeleri ve teröristlerin yakalanmasını sağlamaları halinde, devletçe ödüllendirilecektir. Ülkemizin aydınlık geleceğine, halkımızın huzuru ve güvenliğine katkı sağlayacak olan her türlü bilgi ciddiyetle değerlendirilecektir. Bu ülke hepimizin. Huzur ve güvelik herkesin hakkıdır. İçişleri Bakanlığınca kurulan ihbar hattına vatandaşlarımızın, yoğun ilgi göstermesi üzerine, en çok aranan teröristlere ilişkin bilgilerin yer aldığı www.terorarananlar.pol.tr adlı internet sitesi vatandaşlarımızın bilgisine sunulmuştur" denildi.

66175_76507_07042016172318_6.jpg

Billboardlarda, aranan teröristler, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilerde yer alırken, valilikçe yapılan açıklamada, suç faillerini yakalanmasına yardımcı olacak kişilerin kimlik bilgileri devlet sırrı kapsamında gizli tutulacağına ifade edilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Listede teröristlerin fotoğrafları, mensubu oldukları terör örgütleri, doğum yerleri ve tarihleri yer alıyor. Listedeki teröristlere ilişkin ihbar, şahsen ya da yazılı, sözlü veya elektronik ortamda, emniyet ve jandarmanın terörle mücadele birimleri ile diğer güvenlik birimlerine, yurt dışında da elçilik ve konsolosluklara yapılabilecek. Yurt genelinde 155 polis, 156 jandarma ve 140 Alo Terör ihbar hatlarına da ihbarda bulunulabilecek. Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesine ve aydınlatılmasına yardımcı olacaklarla, suç faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimlikleri, devlet sırrı kapsamında kesinlikle gizli tutulacak. İlimiz nüfusuna kayıtlı olan yada bölgemizde bulunduğu değerlendirilen Teröristlerle ilgili bilgi www.siirt.gov.tr ve kamu kuruluşlarına ait duyuru panolarında yer almaktadır."

Açıklamada, ödül miktarı ise şöyle sıralandı: Kırmızı liste 4 milyon TL'ye kadar, Mavi liste, 1,5 milyon TL'ye kadar, Yeşil liste, 1 milyon TL'ye kadar, Turuncu liste, 600 bin TL'ye kadar, Gri liste ise, 300 bin TL'ye kadar olduğu belirlendi.

"Aranan PKK'lıların fotoğrafları billboardlarda" haberi, 07 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Aranan PKK'lıların fotoğrafları billboardlarda haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aranan PKK'lıların fotoğrafları billboardlarda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 Eski İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklayan kardeşi için istenen ceza belli oldu
  2. 11:09 Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!
  3. 10:54 CHP'ye iki transfer: Özgür Özel’in bugün iki yeni vekile rozet takması bekleniyor
  4. 10:51 Patent başvurularında yeni ücretler belirlendi
  5. 10:46 Barış Pehlivan: Süleymancıların yeni hedefi Hollanda
  6. 10:42 İnci Taneleri'nde Azem'in kızı Nehir'e hayat verecek oyuncu belli oldu
  7. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  8. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  9. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  10. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  11. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  12. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  13. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  14. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  15. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  16. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  17. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  18. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  19. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  20. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
Gündem Haberleri