Artvin Belediye Başkanı: Başbakanımızın sözü bizi rahatlattı

Artvin Belediye Başkanı: Başbakanımızın sözü bizi rahatlattı

Artvin Belediye Başkanı: Başbakanımızın sözü...  Artvin Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Kocatepe , 20 yıllık Cerattepe sorunun 3-5 saate çözülemeyeceğini; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hukuki süreç sona erene kadar maden şirketinin çalışma yapmaması yönündeki açıklamasının kendilerini...

 Artvin Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Kocatepe , 20 yıllık Cerattepe sorunun 3-5 saate çözülemeyeceğini; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hukuki süreç sona erene kadar maden şirketinin çalışma yapmaması yönündeki açıklamasının kendilerini rahatlattığını söyledi.

Artvin’de basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, belediye yatırımlarını değerlendirdikten sonra Artvin'den giden heyetin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Maden şirketinin Cerattepe’ye çıkacağının duyulmasının ardından başlayan olayları hatırlatan Kocatepe, “Biz ne anlarız gazdan, sis bombasından, limondan? Yaşanan olaylardan dolayı üzgünüz. Maden şirketi yukarı çıkmak isteyince vatandaş kendi görevini, devlet de kendi görevini yaptı. Herkesten daha çok işin sıkıntısını biz çektik. İnsanlar eylemler yaparken biz bütün gayretimizle bir kardeşimizin burnu kanamasın diye uğraştık. Emniyet yetkilileri ve halkın metaneti ile olaylar belli bir noktada kaldı'' dedi.

'ARTVİN'E TERÖRİST BENZETMESİ İNSAFSIZLIKTIR'

Toplumsal olaylar sonrası Artvin’e yönelik terörist benzetmelerinin insafsızlı olduğunu dile getirten Kocatepe, “Artvin’de asla terör mantığı olmamıştır, olamaz. Artvin’den vatan haini çıkmamıştır, çıkamaz. Devlet ile milletin Artvin özelinde nasıl bir olduğunu Çankaya buluşmasında gördük. Artvin’e kasıtlı gelmek isteyenlerin oldu ancak bölge halkı bunlara fırsat vermedi'' diye konuştu.

'ÖNÜMÜZDE 3 SEÇENEK VAR'

Başbakan Davutoğlu ile yapılan görüşmede teknik, hukuki ve sosyolojik analizler yapıldığını ifade eden Kocatepe, görüşmede bazı kararlar alındığını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hukuki süreç bitene kadar Cerattepe’de şirketin bütün çalışmaları durdurulacak. Başbakanımızın bu sözü bizi rahatlattı. Mahkeme kararı ne olursa olsun, lehte çıksa bile Artvin’de ne şimdi, ne daha sonra açık işletme olmayacak. Kapalı galerinin olduğu alan dışında bir tane ağaç kesilmeyecek. Toplam 3 bin 500 ağaç kesilecek. Altın, siyanür ve benzeri işletmeler olmayacak. Orman içinden yeni bir yol yapılmayacak, teleferik sistemi kurulacak. Bu toplantılar taraflar arasında devam edecek. Önümüzde 3 seçenek var: 'Maden var, çıkacak. Bu şehre zarar vermeyecek şekilde bir çözüm bulunabilirse bulunur. Maden çıkartılamaz.' Görüşmelerde bu seçenekler ele alınıyor.''

'20 YILLIK SORUNU 3-5 SAATTE ÇÖZEMEZDİK'

Artvin’de sükunetin hakim olduğunu ifade eden Kocatepe, “İnsanların yaşam alanlarını sıkıntı edinmiş insanların Artvin’in imajını bozacak bütün davranışlardan kaçınması lazım. Sevdamız Artvin’dir. Bir hafta öncesinde en güvenilir kentte yaşananları kabus gibi görmek istiyoruz. Ankara samimiyetimizi gördü. 20 yıllık sorunu 3-5 saatte çözemezdik. Ama çözüm için samimi bir ortam oluştu. Hukuki süreç devam ederken sürece zarar verecek hal ve tavır içerisinde bulunulmamalı. Birbirimize dayanmazsak Çoruh’a düşeriz. Biz de tereddütlerimizi ilettik. Ankara’ya Artvin’in fotoğrafını çektirdiğimi düşünüyorum'' diyerek açıklamasını noktaladı. 

"Artvin Belediye Başkanı: Başbakanımızın sözü bizi rahatlattı" haberi, 26 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Artvin Belediye Başkanı: Başbakanımızın sözü bizi rahatlattı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Artvin Belediye Başkanı: Başbakanımızın sözü bizi rahatlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  2. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  3. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  4. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  5. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  6. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  7. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  8. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  9. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  10. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  11. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  12. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  13. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  14. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  15. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  16. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  17. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  18. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  19. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  20. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
Gündem Haberleri