Artvin'de 8 ayda 11 maden projesine onay çıkmış!

Artvin'de 8 ayda 11 maden projesine onay çıkmış!

Artvin'de 8 ayda 11 maden projesine onay çık... Cerattepe’de, Cengiz Holding’in madencilik faaliyetlerine karşı çıkan halk ile polisin karşı karşıya gelmesiyle gündeme gelen Artvin’de Haziran ayından beri 11 maden projesine onay çıktığı ortaya çıktı. Sadece Şubat...

Cerattepe’de, Cengiz Holding’in madencilik faaliyetlerine karşı çıkan halk ile polisin karşı karşıya gelmesiyle gündeme gelen Artvin’de Haziran ayından beri 11 maden projesine onay çıktığı ortaya çıktı. Sadece Şubat ayında 4 maden arama projesi için ÇED sürecini başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin biyolojik çeşitlilik açısından en zengin bölgelerinden olan Artvin’de 6 maden projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi'' yapılmasına gerek duymadı.

Onay verilen projeyi yürütecekler arasında Ramsey Grup da var.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre Akdeniz Resources Madencilik firması, Yusufeli ilçesinin Tekkale köyünde iki ayrı ruhsat alanında bakır, kurşun, çinko, gümüş ve altın madeni aramak için başvuruda bulundu. Çevre Bakanlığı, aramayı sondaj yöntemiyle yapacağını belirten firmanın projesini uygun buldu ve ÇED sürecini 16 Şubat’ta başlattı. Aynı şirketin Yusufeli ilçesinin Çevreli Köyü’ndeki iki ayrı ruhsat alanında maden aramak için yaptığı başvuruları da birer gün arayla 15 ve 16 Şubat’ta uygun bulundu.

Bu projeler için de ÇED sürecinin başlatılmasına onay verildi. Artvin’in 4 ayrı noktasında maden arayacak olan Akdeniz Resources firmasının büyük ortağının Kanadalı Mediterranean firmasının olduğu belirtildi. Firmanın ortakları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Remzi Gür’e ait Ramsey Grubu’nun da bulunduğu öğrenildi.

ÇED’e gerek duyulmadı
Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nün de Şavşat Yavuzköy Köyü sınırları içerisinde ormanlık alanda açacağı Patlatmasız Taş (Bazalt) Ocağı için 14 Eylül’de yaptığı başvuruya bakanlık 4 gün içinde yani 18 Eylül 2015 günü “ÇED gerekli değildir'' kararı verdi. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nün Fıstıklı Köyü’nde ormanlık alanda açacağı taş ocağı için 29 Temmuz 2015’te “ÇED gerekli değildir'' kararı çıktı. Karayolları’nın Arhavi Güneşli-Dikyamaç Köyü mevkiinde gerçekleştireceği “Bazalt Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi'' için 8 Temmuz 2015’te, Ardanuç Güleş Köyü mevkiindeki Patlatmalı Bazalt Ocağı projesi için de 23 Haziran 2015’te “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir'' kararı alındı.

Murgul’da da maden arayacak
Yine Cengiz Holding’e ait olan Eti Bakır A.Ş’nin Murgul Başköy Köyü sınırları içerisinde metalik maden arama amacıyla sondaj yapmak için yaptığı başvuru üzerine bakanlık 14 Eylül 2015’te projeyi uygun bularak ÇED sürecini başlattı. AMG Mineral Madencilik A.Ş’nin Yukarımaden ve Aşağımaden köyü mevkiinde yapacağı yarma ve sondaj yöntemi ile maden arama faaliyeti için 25 Haziran 2015 tarihinde “ÇED gerekli değildir'' kararı çıktı. Yavuz Türkel tarafından Merkez ilçesi Derinköy mevkiinde açılacak maden ocağı için 16 Haziran 2015’te “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir'' kararı alındı.

TEMA: Ekolojik yıkım başlar
Artvin’de yıllarca madencilik faaliyetleri üzerine çalışan TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Duman yaşananlara tepki gösterdi. Duman, Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerinin kesintisiz 186 bin hektarlık ladin ormanı içinde yapılacağını vurgulayarak “Ormanı parçaladığınızda canlı yaşamı da dağılır. Orada bir yara açtığınızda ekolojik yıkım başlar'' dedi.

"Artvin'de 8 ayda 11 maden projesine onay çıkmış!" haberi, 24 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Artvin'de 8 ayda 11 maden projesine onay çıkmış! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Artvin'de 8 ayda 11 maden projesine onay çıkmış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  2. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  3. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  4. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  5. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  6. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  7. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  8. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  9. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  10. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  11. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  12. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  13. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  14. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  15. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  16. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  17. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  18. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  19. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  20. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
Gündem Haberleri