Aşırı sağcı-Müslüman buluşması!

Aşırı sağcı-Müslüman buluşması!

Aşırı sağcı-Müslüman buluşması! DW Türkçe Servisi’nin aktardığına göre, Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi ile sağ popülist Almanya için Alternatif partisi arasında ilk diyalog denemesi sonuç vermedi. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi'nin daveti üzerine...

DW Türkçe Servisi’nin aktardığına göre, Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi ile sağ popülist Almanya için Alternatif partisi arasında ilk diyalog denemesi sonuç vermedi. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi'nin daveti üzerine Berlin’de bir otelde gerçekleşen ve bir buçuk saat sürmesi planlanan buluşma, bir saatin ardından sona erdirildi.

Almanya için Alternatif (AfD) Genel Başkanı Frauke Petry, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, görüşmeyi bitiren tarafın kendileri olduğunu belirterek, nesnel bir diyaloğun mümkün olmadığını kaydetti. Petry, aynı göz hizasında bir buluşma olmadığını belirterek, “Bu nedenle görüşmeyi sürdürecek bir temel görmüyoruz'' diye konuştu.

''İSLAM’I LEKELEMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

AMMK Başkanı Aiman Mazyek ise AfD’yi anayasaya aykırı tutumundan vazgeçmemekle suçladı. Mazyek, “AfD'nin parti programında bir dini cemaatin bütününü lekelemesine ve ibadethanelerimizi nasıl inşa edeceğimize dair kısıtlamalar getirmesine izin vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Tarafların açıklamalarına göre Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi, AfD'nin minare yasağı gibi taleplerinden de vaz geçmesini istedi. Mazyek, AfD'nin Müslümanları hedef alan bölümleri parti programından çıkarmaya yanaşmadığını belirtirken, Petry “Bizden, demokratik bir şekilde kararlaştırılmış parti programını geri çekmemizi talep ettiler'' açıklaması yaptı.

''AFD ALMAN TARİHİNİN EN KARANLIK YANINI HATIRLATIYOR’

AfD Genel Başkanı Petry, Mazyek ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Mazyek'in bu tutumundan vaz geçmediğini bildirdi. Mazyek de görüşmenin ardından bu konudaki görüşünü yineleyerek, ''AfD'nin Alman tarihinin en karanlık yanını hatırlattığını'' söyledi. Mazyek, AfD'nin anayasaya saygı duyan üyeleriyle temasta kalmak istediklerini de vurguladı.

Buluşmaya Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek ve Genel Sekreter Nurhan Soykan; AfD tarafında da Genel Başkan Frauke Petry'nin yanı sıra parti yönetim kurulu üyeleri Armin-Paul Hampel ve Albrecht Glaser''in katıldığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

''İslam'ın Almanya'nın bir parçası olmadığı'' ifadesi mayıs ayı başındaki kongrede AfD'nin parti programında yer almıştı. Genel Başkan Frauke Petry ayrıca, minareli camiler inşa edilmesine karşı olduğunu açıklamıştı. Mazyek bunun üzerine AfD'yi Hitler'in Alman Nasyonalsosyalist İşçi Partisi (NSDAP) ile karşılaştırarak, ''AfD'nin, Hitler'in NSDAP'sinden sonra bir dine karşı tümden ayrımcılık yapan ilk parti olduğunu'' söylemişti. AfD, Mazyek'in sözünü geri almasını talep etmişti.

"Aşırı sağcı-Müslüman buluşması!" haberi, 23 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Aşırı sağcı-Müslüman buluşması! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aşırı sağcı-Müslüman buluşması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Dünya Haberleri