Askeri eski savcı Üçok: Tutuklananlar 2009'da açıkladığım listenin birebir aynısı!

Askeri eski savcı Üçok: Tutuklananlar 2009'da açıkladığım listenin birebir aynısı!

Askeri eski savcı Üçok: Tutuklananlar 2009'd... TSK içindeki Fethullahçı yapılanmayı ilk kez 2009 yılında ortaya koyan eski Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, bugün gözaltına alınan darbecileri o dönem kendisinin isim isim tespit...

TSK içindeki Fethullahçı yapılanmayı ilk kez 2009 yılında ortaya koyan eski Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, bugün gözaltına alınan darbecileri o dönem kendisinin isim isim tespit ettiğini söyledi.

Kayseri’de bir hava üssünde bilgisayar sistemine sahte belge yerleştirdikten sonra suçüstü yakalanan cemaatçi astubayları sorgulayan ve ardından kapsamlı bir soruşturma başlatan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Balyoz davası ve Kayseri'deki soruşturması nedeniyle “hipnozla işkence'' suçlamasıyla cezaevine konuldu.

"Listemin aynısı, hatta fazlası da var"

hurriyet.com.tr'den Bahadır Özgür'e konuşan Üçok, bugün yaşanan darbe girişiminin kendisinin ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini vurguladı. Üçok "Benim listemin birebir aynısı ve hatta daha fazlası var" dedi.

"Kilit isimleri tespit etmiştim"

Orgeneral Hulusi Akar'ın karargâhtaki yakın çalışma çevresinden olan Personelden Sorumlu TuğgeneralMehmet Partigöç, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, İzmir 2. Ana Jet Üssü Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk, Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan gibi darbe girişiminin kilit isimlerini o dönem kendisinin tespit ettiğini ve belgeleri ile soruşturma dosyasına koyduğunu anlatan Üçok şöyle konuştu:

"Ben o dönem bu soruşturmayı yapıp tüm gerekli yerlere bunu sundum. Genelkurmay Askeri Savcısı'na ifade verdim, Genelkurmay Başkanlığı'na elden yolladım. Ankara, İstanbul ve İzmir savcılmarına verdim. Üç ildeki Emniyet müdürlüğü'ne de verdim. Ama sonuç değişmedi.

Çünkü TSK'nın yaptığı örtmeyi aşamadım. Savcı Genelkurmay'a yazı yazıyor ama yanıt alamıyor. Benim yürüttüğüm soruşturma ordu içindeki koruma kalkanını bir türlü aşamadı. Aynı dönemde Askeri Yargıtay Üyesi bile Ankara Cumhuriyet Savcısı'na giderek ortaya çıkardığım yapı hakkında ifade verdi. Yine de TSK içinde bir soruşturma, inceleme başlatılmadı."

"Darbe yapacakları belliydi"

Üçok bu ekibin darbe yapacağının daha o dönemden belli olduğunu söyleyerek, 2009'daki soruşturmasında Albay Selçuk Başyiğit'in, "Biz artık çok güçlendik. Şu anda Fethullah Gülen'in bir emriyle kalkacak F 16'larımız, F 4'lerimiz var" dediğini aktararak, "Şu an emekli bu albay. O dönem Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'nda görevliydi. Bu sözler mahkeme kayıtlarında da vardı" dedi.

Üçok, 208 insanın bu darbe girişiminde yaşamını kaybetmesinde yıllardır bu yapıya yönelik ciddi bir soruşturma ve inceleme başlatmayanların da payının olduğunu vurguladı.

"Askeri eski savcı Üçok: Tutuklananlar 2009'da açıkladığım listenin birebir aynısı!" haberi, 19 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Askeri eski savcı Üçok: Tutuklananlar 2009'da açıkladığım listenin birebir aynısı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Askeri eski savcı Üçok: Tutuklananlar 2009'da açıkladığım listenin birebir aynısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:51 Antalya'da Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Heyecanı!
  2. 18:47 Son Dakika: Sonradan taksitlendirme uygulaması kaldırılıyor!
  3. 18:44 Çaykur Rizespor, İstanbulspor Maçı Öncesi Sıkı Hazırlıklara Devam Ediyor
  4. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  5. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  6. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  7. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  8. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  9. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  10. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  11. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  12. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  13. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  14. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  15. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  16. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  17. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  18. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  19. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  20. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
Gündem Haberleri