Askeri Lisede Game of Thrones davasına devam edildi

Askeri Lisede Game of Thrones davasına devam edildi

Askeri Lisede Game of Thrones davasına devam... İzmir Maltepe Askeri Lisesinde öğretmen oldukları dönemde, "Türklüğe hakaret" ve "cinsel istismar" suçlarının işlendiği öne sürülen "Game Of Thrones (Taht Oyunları)" dizisini 18 yaşından küçük öğrencilere zorla izlettikleri...

İzmir Maltepe Askeri Lisesinde öğretmen oldukları dönemde, "Türklüğe hakaret" ve "cinsel istismar" suçlarının işlendiği öne sürülen "Game Of Thrones (Taht Oyunları)" dizisini 18 yaşından küçük öğrencilere zorla izlettikleri iddiasıyla, "disiplinsizlik" suçundan orduyla ilişiği kesilen 5 eski subayın sivil mahkemeye taşınan davasına devam edildi.

İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya, sanıklardan Ümit Kılıç, Selma Rengin Mutlualp, İskender Gülbahar ve Aydoğan Davulcu ile avukatları Mahir Işıkay ile "mağdur" sıfatıyla Eren Çam katıldı. 

Eren Çam, ifadesinde lisenin eski öğrencisi olduğunu, şu an üniversitede okuduğunu söyledi. 

"Games of Thrones" dizisini izledikleri tarihte 18 yaşında olduğunu, RTÜK tarafından belirlenen akıllı işaretlere göre filmin izleme yaş sınırının 13 yaş üzeri olarak belirlendiğini aktaran Çam, dizinin hayatına olumsuz etki bırakmadığını, aksine dil gelişimi için faydasını gördüğünü, bu dizinin tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından izlendiğini savundu. 

Çam, dizinin ders olarak okutulduğunu, laboratuvar ortamında sınıfça izlediklerini, kimsenin seyretmeleri için zorlamadığını belirterek, sanıklarla ilgili herhangi bir şikayetinin bulunmadığını ifade etti. 

Avukat Işıkay, iddianamenin Başbakanlık Muzır Neşriyat Kurulu raporuna dayanılarak yazıldığını, bir hafta önce Ege Üniversitesi profesörlerinden oluşan 6 kişilik bilirkişinin hazırladığı raporda dizinin sakıncasız olduğunun belirtildiğini, iddianameyi hazırlayan savcının bu raporu beklemeden davayı açtığını söyledi. 

Mahkemenin Maltepe Askeri Lisesinden istediği yazıda, dizinin 2011 yılı eğitim müfredatında olduğunu aktaran Işıkay, davanın bitirilmesini talep etti. 
Hakim Kemal Oruç, bazı mağdurların ifadelerinin alınmadığını gerekçe göstererek talebi reddetti. Oruç, adreslerinde bulunmayan iki müştekinin zorla getirilmesine kararı vererek duruşmayı erteledi. 

Dava 

İzmir Maltepe Askeri Lisesinde askeri öğretmenlerin, son sınıf öğrencilerine İngilizcebilgilerinin pekişmesi için "Game Of Thrones" dizisini izletmelerinin ardından 2011'de yapılan ihbar üzerine askeri savcılık soruşturma başlatmıştı. "Türklüğe hakaret ve cinsel istismar" ile suçlanan 5 subaydan 4'ü emekli olurken, bir subayın Askeri Yüksek İdare Mahkemesince orduyla ilişiği kesilmişti. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen eski subaylar için daha sonra iddianame hazırlanmıştı. İzmir Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özdil'in hazırladığı iddianamede 183 öğrenci mağdur olarak yer almıştı. 

İddianamede, şüphelilerin, 18 yaşından küçük öğrencilere "ders" adı altında müstehcen görüntüler izlettikleri iddiasıyla cezalandırılmaları istenmişti. 

"Askeri Lisede Game of Thrones davasına devam edildi" haberi, 16 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Askeri Lisede Game of Thrones davasına devam edildi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Askeri Lisede Game of Thrones davasına devam edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  2. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  3. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  4. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  5. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  6. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  7. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  8. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  9. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  10. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  11. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  12. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  13. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  14. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  15. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  16. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  17. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  18. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  19. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  20. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
3. Sayfa Haberleri