Askerler, gerici gruplar ve AKP'li belediyeler tarafından yaratılan o görüntülere isyan etti

Askerler, gerici gruplar ve AKP'li belediyeler tarafından yaratılan o görüntülere isyan etti

Askerler, gerici gruplar ve AKP'li belediyel... AKP'nin olası bir yeni darbe girişimini belediyeler eliyle engelleme tedbiri askerde rahatsızlığa neden oldu. Özellikle darbenin bastırılmasında önemli rol oynayan askeri birliklerin bile nizamiye katılarına iş makinaları, harfiyat...

AKP'nin olası bir yeni darbe girişimini belediyeler eliyle engelleme tedbiri askerde rahatsızlığa neden oldu. Özellikle darbenin bastırılmasında önemli rol oynayan askeri birliklerin bile nizamiye katılarına iş makinaları, harfiyat kamyonları, büyük kürkler yığılması, "aşağılanma" olarak algılanıyor. 

Kendi ordusuna karşı düşman muamelesi yapıldığını, kışkırtılan gerici grupların protestoyu "ifrata" vardırdıklarını belirten emekli subaylar; bu aşağılama yönteminin bütün orduyu karşıya alan akılsızca bir tutum olduğunu söylüyor. Darbenin, gerçekte cumhuriyetçi ve Kemalist askerler tarafından bastırıldığını elirten emekli askerler; darbse gecesi sokağa zanılanın aksine çok az sivilin çıktığını, onların da darbeyi önlemesinin mümkün olmadığını, bu konuda sahte bir efsane oluşturulmak istendiğini vurguluyor.

Uzmanlar, eğer askerlerin dışarı çıkmak isterse, bir duvarı havaya uçurup ya da tanklarla yıkıp bu işi kolaylıkla yapabileceğini, dolayısıyla bu uygulamanın "komik" olduğunu belirterek, yapılanın psikolojik bakımdan "açık bir hakaret" anlamına geldiğine dikkat çekiyor.

Askerler; gerici gruplar, bazı iş adamları ve AKP'li belediyeler tarafından yürütülen bu onur kırıcı kampanyanın biran önce bitirilmesini istiyor.

ÇIKIŞI ENGELLEMEK İÇİN
15 Temmuz darbe girişimi gecesinden bu yana Türkiye'nin her yerinde askeri birlik ve kışlaların nizamiye kapıları belediyelere ait kamyon ve iş makinaları ile kapatılmış durumda. Amaç, tekrar bir darbe girişimi olursa askerlerin zırhlı araçlarla sokağa çıkışını engellemek. Darbe girişimine katılmayan askerler ise bu durumdan rahatsız.

ORDUYU DAHA DA YARALIYOR
Askerler "Bu uygulama zaten çok zor günler geçiren Türk Ordusu'nu daha da yaralıyor. Biz birliklerimize girerken utanıyoruz. Belediyeler bir an önce bu uygulamadan vazgeçmeli" diyor.

ÖNLEM OLMAZ, SADECE GURUR İNCİTİR
Askeri uzmanlar, "Bu uygulamanın tankları engellemesi mümkün değil, sadece demokrasiye bağlı askerlerin gururunu incitir" diyor.

1_d.jpg

Bolu'da, darbe girişimi sırasında 2'inci Komando Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı'ndan askeri araçların çıkışını engellemek için konulan iş makineleri ve kamyonlar kaldırılırken yerine beton bloklar yerleştirildi.

20160718_2_18079320_12345140_web_1.jpg

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı önüne darbe söylentileri üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait hafriyat kamyonları çekilmişti. Benzer görüntüler Türkiye'nin bütün birlik ve kışlalarının kapılarında görülüyor.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKARTILMIYOR

Güvenlik uzmanı emekli binbaşı Mete Yarar, darbe girişiminin ardından askerlerin doğu ve güneydoğu ve sınır birlikleri dahil olmak üzere kışlalarından çıkarılmadığını söyleyerek bu durumun güvenlik zaafı yarattığını ve terör örgütlerine hareket alanı yarattığını söylemişti.  

"Askerler, gerici gruplar ve AKP'li belediyeler tarafından yaratılan o görüntülere isyan etti" haberi, 29 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Askerler, gerici gruplar ve AKP'li belediyeler tarafından yaratılan o görüntülere isyan etti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Askerler, gerici gruplar ve AKP'li belediyeler tarafından yaratılan o görüntülere isyan etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:46 Hamas'ın Siyasi Bürosu Merkez Değiştiriyor: İsrail-Hamas Görüşmeleri Tehlikede!
  2. 14:43 Sultanlar Ligi Finalinde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Arasındaki Heyecan Dorukta!
  3. 14:39 Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'in Gizemli Kayboluşu mahalle sakinlerinde büyük endişe yaratıyor
  4. 14:33 İran Dışişleri Bakanı İsrail'e Sert Tepki Verdi: 'Çocuk Oyuncaklarına Benziyor!
  5. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
  6. 14:25 Türkücü İzzet Yıldızhan 23 yıllık eşiyle sosyal medyayı salladı! İlk kez paylaştı!
  7. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  8. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  9. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  10. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  11. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  12. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  13. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  14. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  15. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  16. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  17. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  18. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  19. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  20. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
Gündem Haberleri