'Asya Medya İşbirliği Örgütü' kuruldu

'Asya Medya İşbirliği Örgütü' kuruldu

'Asya Medya İşbirliği Örgütü' kuruldu Asya’nın Davos’u olarak nitelendirilen ve Asya kıtasının en büyük forumu olan “Boao Asya Forumu 2016'' yıllık toplantıları Çin’in Hainan eyaletine bağlı Bo'ao kasabasında yapılıyor.Ana teması "Asya'nın Yeni Geleceği:...

Asya’nın Davos’u olarak nitelendirilen ve Asya kıtasının en büyük forumu olan “Boao Asya Forumu 2016'' yıllık toplantıları Çin’in Hainan eyaletine bağlı Bo'ao kasabasında yapılıyor.

Ana teması "Asya'nın Yeni Geleceği: Yeni Dinamizm ve Yeni Vizyon" olan toplantıya 62 ülke ve bölgeden 2 bin 100 konuk katılıyor.

Boao Asya Forumu 2016 Yıllık Toplantısı’nda medya alanında Türkiye’yi Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç temsil ediyor.

Yüksel Mansur Kılınç’ın katıldığı “Medya Yöneticileri Yuvarlak Masa Toplantısı''nda Çin, Türkiye, Kamboçya, Laos, Moğolistan, Nepal, Endonezya ve Kore Cumhuriyeti gibi ülkelerden 13 yerli ve yabancı kuruluş ya da medya organı, "Asya Medya İşbirliği Örgütü"nünün kurulması ve Asya medya kuruluşları arasındaki işbirliğinin yeni bir düzeye taşınması konusunda mutabakat sağladı.

ykic.jpg

Yuvarlak Masa Toplantısı Başkanı ve Çin Uluslararası Radyosu Başkanı Wang Gengnian toplantıda şöyle konuştu:"Karşılıklı saygı ve güven, basın kuruluşları arasındaki dostluk işbirliğinin temelidir. Paylaşma, ortak kazanç ve temastan yararlanma, kalıcı işbirliğinin motorudur."

Yüksel Mansur Kılınç toplantıda yaptığı konuşmada, Asya genelinde küresel bir mekanizma bulunması gerektiğini, böylece Asya medya kuruluşları arasındaki işbirliğinin etkili bir şekilde hızlandırılabileceğini ifade etti.

Kılınç şu öneride bulundu:

"Uluslararası işbirliği yapmış bir kuruluşun temsilcisi olarak diyebilirim ki  şimdi önümüzde duran en önemli görev şudur: Asya’daki medya kuruluşlarının personel, eğitim, program alanında ortak şirketler kurarak daha fazla, daha kapsayıcı işbirliği yapması gerekmektedir.

Kılınç, küresel medya yöneticilerinin buluştuğu toplantıdaki konuşmasında, “Yeni İpek Yolu-Asya medya kuruluşları işbirliğinde fırsatlar'',  “Kamuoyu oluşturmada ve uluslararası ilişkileri etkilemede medyanın gücü'','' Haberleşme ve medya üzerindeki  hegemonya'',  “Medya kuruluşlarının karşılaştıkları yeni durumlar'' gibi konularda açılımlar yaptı.

EN ETKİLİ BASKI GÜCÜ KAMUOYU

21. Yüzyıl dünyasında en etkili kamuoyu oluşturucu aracın medya olduğuna vurgu yapan Kılınç, kamuoyunun da hükümetlerin iç ve uluslararası siyasetlerinin şekillenmesinde etkili bir baskı gücü oluşturduğunu kaydetti.

Medyanın gücünün sadece hükümet siyasetleri düzeyinde etkili olmakla kalmadığına işaret eden Kılınç, toplumdan topluma ilişkilerin, yakınlaşmaların, kültürel alışverişlerin gelişmesi veya kesilmesi üzerinde de etkili olmaktadır, dedi.

ic1.jpg

BATI ÜLKELERİNİN MEDYA HEGEMONYASI

Yüksel Mansur Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Batı ülkeleri , medya’yı, “kamuoyu'' dediğimiz toplumların eğilim ve tercihlerini, sadece içte şekillendirme boyutunda değil, uluslararası çapta kamuoyu oluşturma boyutunda da etkili kullanmaktadırlar.

Sahip oldukları uluslararası çaptaki medya ve haberleşme tekeli ağıyla, bu alanda büyük bir hegemonya kurmuş bulunmaktadırlar. Tekel ve hegemonya, hem dünyada olup bitenlere ilişkin haberler konusunda, hem de ideoloji, kültür ve siyaset alanında, tekel ve hegemonya kuranların lehine, ama gelişmekte olan ülkelerin aleyhine işleyen bir süzgeci devreye sokmaktadır.

İpek Yolu Asya coğrafyasının Müslüman ülkeleri ve toplumları üzerinde, bu hegemonya çok daha güçlü ve belirgindir. Ben bu hegemonyayı en büyük boyutta yaşamış bir ülkeden geliyorum.

Medya ve dünya toplumları arasındaki özgür haberleşme üzerinde kurulmuş olan Batı hegemonyası, İpek Yolu Asya coğrafyası ülkeleri ve toplumları aleyhine işlemektedir. Onların kendi aralarında işbirliği yapmalarının yolunu da tıkamaktadır.

Bu tekeli ve hegemonyayı kırmak, İpek Yolu-Asya medya kuruluşları işbirliğini hem zorunlu hem de yaşamsal derecede gerekli kılan nedenlerin başında gelmektedir.''

ic3.jpg

İNSANLIĞIN GELİŞME DİNAMİĞİ ASYA’YA KAYDI

21. yüzyılda insanlığın gelişme ve ilerleme dinamiğinin  Asya’ya kaymış bulunduğunu ifade eden Yüksel Mansur Kılınç, merkezinde Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Asyalı Rusya, İran ve Türkiye’nin bulunduğu büyük Asya, dünya nüfusu, ticareti, ekonomisi ve insan kaynaklarının büyük gücünü oluşturmaktadır, dedi.

Kılınç, “bu nedenle, İpek Yolu-Asya coğrafyasının medya kuruluşları arasındaki işbirliği, dünyamızın geleceği bakımından bu yönüyle de belirleyici öneme sahiptir. Bu yönüyle de Boao Forumu’nun en önemli ayaklarından biri olmayı hak etmektedir.'' şeklinde konuştu.

ic2.jpg

YÖN RADYO’NUN ULUSLARARASI YAYINCILIĞI

Kuruluşunun 23’ncü yılında olan Yön Radyo’nun uluslar arası yayıncılık işbirliği çalışmalarından da bahseden Yüksel Mansur Kılınç, “Türkiyeli bir yayıncı kuruluş olarak başta Çin Uluslararası Radyosu olmak üzere, Sincan Halk Radyosu ve daha birçok yayın kuruluşu ile yayıncılık alanında uluslararası  işbirlikleri gerçekleştirdik ve devam ettiriyoruz, şeklinde konuştu. 

"'Asya Medya İşbirliği Örgütü' kuruldu" haberi, 23 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan 'Asya Medya İşbirliği Örgütü' kuruldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Asya Medya İşbirliği Örgütü' kuruldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Otomotiv Haberleri