'Atatürk, tarih değil gelecektir!'

'Atatürk, tarih değil gelecektir!'

'Atatürk, tarih değil gelecektir!' Konferansta konuşan Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü, Azerbaycan Milletvekili Nizami Caferov, Atatürk'ün Türkiye için yaptıklarının aslında tüm dünya için örnek olduğunu ifade ederek; "Atatürk, tarih değil gelecektir"...

Konferansta konuşan Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü, Azerbaycan Milletvekili Nizami Caferov, Atatürk'ün Türkiye için yaptıklarının aslında tüm dünya için örnek olduğunu ifade ederek; "Atatürk, tarih değil gelecektir" diye konuştu.

Atatürk'ün dünyaya kattığı değerler

Büyükçekmece Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78’inci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında ''Atatürk’ konulu bir konferans düzenledi. Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Eski Başkanı ve Azerbaycan Milletvekili Nizami Caferov’un konuşmacı olarak katıldığı ’Atatürk’ konulu konferansta, Gazi Mustafa Kemal’in hayatı, Türk dünyası ve dünyaya kattığı değerleri anlatıldı. Konferansa Büyükçekmece Garnizon Komutan Per. Albay Caner Demirkol, ANAP eski milletvekillerinden Şamil Ayrım, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda dinleyici katıldı. 

unnamed-111.jpg

"Atatürkçülük bilim dalıdır"

Konferansta konuşan Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü Nizami Caferov, "Mustafa Kemal Atatürk, bu dünyanın en büyük liderlerinden. Bana göre Atatürk’ün gördüğü işlerin, kahramanlıklarının çok mükemmel bir tarihi hem de aynı derecede mükemmel bir felsefesi var. Türkiye Cumhuriyeti nasıl kuruldu ve Türk insanı bugünkü vatandaşlığını ve bugünkü devlet idareciliğini bugünkü entelektüel seviyesini nasıl elde etti. Bunlar büyük bir ilimdir. Sadece bir faaliyet değil bir kahramanlık değil geleceği yönelik bir düşünce sistemidir. Onun için de biz Azerbaycan’da Atatürk Merkezi olarak Atatürk’ü daha çok bu yönde, kültürel, felsefi bir bilim olarak, bir bilim dalı olarak araştırırız. Daha doğrusu birbiriyle ilgili bilimlerin, fenlerin bir yekünü olarak araştırırız. Ve, öyle bilirim ki biz burada haklıyız. Çünkü Atatürk’ün gördüğü işler, Atatürk’ün kurduğu büyük eser olan Türkiye Cumhuriyeti gelişmekte ve Atatürk’ün ideaları, Atatürk’ün tecrübesi de bütün dünya üzerinde etkisini göstermektedir" dedi.

Caferov, Atatürk'ün yaptıklarının sadece yaşadığı dönem açısından değil gelecek açısından da çok önemli olduğunu ifade ederek; "Atatürk'ün Türkiye için yaptıkları, Türk dünyası için yaptıkları aslında tüm dünya için örnektir. Bu açıdan Atatürk, tarih değil gelecektir" dedi. 

Nizami Caferov, Azerbaycan'da Atatürkçülüğün bir bilim dalı olarak kabul edildiğini okullarda ders olarak okutulduğunu da sözlerine ekledi.

unnamed-(1)-085.jpg

"Tüylerimiz diken diken oldu"

Azerbaycan’dan gelerek Atatürk’ü Büyükçekmecelilere anlattığı için Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü Nizami Caferov’a teşekkür eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Caferov, Atatürk’ü 10 başlık altında özetledi. Ve, en çok dikkatimi çeken husus ''Bizim okullarımızda Atatürk, bu şekilde bir bilim dalı olarak okutulur ve bizim bir numaralı kitabımız budur. Atatürk, bizim ebedi önderimizdir’ demesi tüylerimizi diken diken yaptı" dedi.

Konferans sonrasında ise Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü Nizami Caferov’a Atatürk'ün Nutuk'unu hediye etti.                                

"'Atatürk, tarih değil gelecektir!'" haberi, 11 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Atatürk, tarih değil gelecektir!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Atatürk, tarih değil gelecektir!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Gündem Haberleri