Atatürk’ü matematik müfredatından da çıkarmışlar

Atatürk’ü matematik müfredatından da çıkarmışlar

Atatürk’ü matematik müfredatından da çıkarmı... Atatürk’ün, yeni eğitim müfredatı taslağında, matematikteki kazanımlarından da çıkarıldığı ortaya çıktı. Şu an kullanılmakta olan 4. sınıf matematik müfredatında, Atatürk öncülüğünde başlatılan matematik kavramlarının...

Atatürk’ün, yeni eğitim müfredatı taslağında, matematikteki kazanımlarından da çıkarıldığı ortaya çıktı. Şu an kullanılmakta olan 4. sınıf matematik müfredatında, Atatürk öncülüğünde başlatılan matematik kavramlarının Türkçeleştirilmesi ve yenilenmesine yönelik çalışmaların anlatıldığı kazanımlar, yeni müfredatta yer almıyor. 


Cumhuriyet’in haberine göre, söz konusu kazanım “Atatürk’ün önerliğinde ölçme birimlerine getirilen yeniliklerin gerekliliğini nedenleriyle açıklar'' ifadeleriyle belirtilmişti. Kazanıma yönelik açıklamalar kısmında ise, Atatürk’ün matematikteki ölçü birimlerine yönelik yaptığı çalışmalar ve getirdiği yeniliklerin anlatılması öngörülüyordu. Yine açıklamalar kısmında, bu çalışmalara yönelik ölçme birimi araçlarının sergilendiği arkeoloji, etnoğrafya ve Cumhuriyet müzelerine geziler düzenlenmesi ve söz konusu kazanımların bu mekânlardaki anlatımlarla pekiştirilmesi öneriliyordu. Tüm bu kazanımlar, yeni müfredatta yer almıyor.

GEOMETRİ KILAVUZU

Atatürk'ün Cumhuriyet’in ilk yıllarında öğrencilerin, matematiği Türkçeleşmiş, sade ve çağa uygun şekilde öğrenmesi adına öncülük ettiği çalışmalarla Cumhuriyet öncesinde kullanılan uzunluk ölçü birimleri arşın ve endaze; ağırlık ölçüsü birimi olarak kullanılan okka ve dirhem terk edilmiş, bunların yerine metre ve kilo ölçü birimi olarak kullanılmaya başlanmıştı.

Atatürk ayrıca, geometri dersinin daha iyi anlaşılması için derste kullanılan kavramları kendi çalışması sonucu Türkçeleştirdiği bir geometri kılavuzu da yayımlamıştı. Ölümünden yaklaşık bir buçuk yıl önce kaleme aldığı ve dönemin eğitim işleriyle ilgilenen Kültür Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuz ile bugün geometri dersinde kullanılan açı, düşey, ikiz kenar, taban, yamuk, yatay, dikey gibi kavramlar kullanıma sunulmuştu.

HAYAT BİLGİSİ

Hayat Bilgisi dersindeki, önceki müfredatta yaklaşık 30 bilgi ve kazanımın yeni taslakta üçe inmesiyle, öğrenciler 8. sınıfa kadar Atatürk’le ilgili çok az ve yüzeysel bilgi sahibi olacaklar. “Basitleştirme’’ ve “Sadeleştirme’’ adı altında Atatürk’ün sadece ana baba adını öğrenecek olan çocuklarda bu kazanımlarla Atatürk’e karşı duygusal bağlanma, yaptıklarını merak etme, araştırma isteği de gerçekleşemeyecek.

"Atatürk’ü matematik müfredatından da çıkarmışlar" haberi, 21 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Atatürk’ü matematik müfredatından da çıkarmışlar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atatürk’ü matematik müfredatından da çıkarmışlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  2. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  3. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  4. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  5. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  6. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  7. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  8. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  9. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  10. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  11. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  12. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  13. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  14. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  15. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  16. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  17. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  18. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  19. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  20. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
Eğitim Haberleri