Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde 'Proje Okul' protestosu

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde 'Proje Okul' protestosu

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde 'Proje ... Kadıköy'de bulunan Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi önünde saat 15.00'te toplanan veliler, lisenin Proje Okula  döndürülmesini protesto ederek eylem yaptı.Veliler, "Proje Okul" kapsamına alınan Avni Akyol Güzel Sanatlar...

Kadıköy'de bulunan Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi önünde saat 15.00'te toplanan veliler, lisenin Proje Okula  döndürülmesini protesto ederek eylem yaptı.

Veliler, "Proje Okul" kapsamına alınan Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde, 8 yılını dolduran öğretmenlerin başka okullara tayin edilmesine tepki gösteren sloganlar attı.

YARKADAŞ O RESMİ GÖSTERDİ

Velilere CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da destek verdi. Burada açıklama yapan Yarkadaş, "Milli Eğitim Bakanı velilerin seslerini duymazdan geliyor. Danıştay'ın kararını da görmezden geliyor. Danıştay proje okulların yürütmesinin durdurulması yönünde karar aldı. Bu uygulamanın durdurulması Anayasa Mahkemesi'nin kararının beklenmesi gerekiyor. Ancak AKP, proje okul altında bu okulları değiştirmek dönüştürmek istiyor. İstediği müdürü atayarak kadrolaşmak her okulu İmam Hatip'e çevirmek istiyor. Mevcut İmam Hatip Okulları'nın öğrencilerinin üniversiteye giriş düzeyi çok düşük. Bu okulların başarı seviyesi aşağı çekilerek İmam Hatiplilerin üniversiteye giriş sayısı arttırılmaya çalışılıyor. AKP'nin kirli ve sinsi bir planı var. Buna karşı aileler ile birlikte mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.  

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ''’Proje Okul’’lara itiraz eden velilerle birlikte  bir kez daha basın açıklaması yaptı.

Kadıköy’de bulunan Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi önünde toplanan veli grubuyla basın toplantı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, proje okullara neden itiraz ettiklerini ifade etti. Yarkadaş, Proje Okullar’ın önünde silahlı polisler ve TOMA’ların bulunduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

''BAKAN BU ÇIĞLIKLARA KULAK TIKIYOR’
“AKP’nin Milli Eğitim Bakanı buradaki velilerin çığlıklarına kulaklarını tıkıyor. Sadece velilerin çığlıklarını duymazdan gelmiyor. Aynı zamanda Danıştay’ın verdiği kararı da görmezden geliyor. Danıştay proje okulların yürütmesinin durdurulmasına yönelik karar verdi ve dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi. Normalde şu an Proje Okul adı verilen uygulamanın durdurulması ve Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklenmesi gerekiyor. 
Alelacele bu okulları bir an önce proje okuluna dönüştürmek istiyor. Burada iki yönlü bir amaç var. 
Bir, Milli Eğitim Bakanı eline geçirdiği yetkiyle istediği okula, liyakatina bakmadan istediği müdürü atıyor. Kadrolaşmak istiyor. Her okulu İmam Hatip’e çevirmek istiyor.
Aynı zamanda başka bir nokta daha var . Onun altını çizmek gerekiyor. Herkes biliyor ki mevcut İmam Hatip öğrencilerinin üniversiteye girme oranı çok düşük. Bu okullar İmam hatiplere çevrilerek, imam hatiplerin üniversiteye giriş oranının artırılması hedefleniyor. Burada AKP’nin kirli ve sinsi bir planı var. Biz ilk günden beri ailelerle buna karşı mücadele ediyor ve AKP’ye kafana göre dizayn edemezsiniz diyoruz.


AKP’nin buna yanıtı şu oluyor: 

''OKUL ÖNÜNDE SİLAHLI POLİSLER’
Biz demokratik hakkımızı kullandıkça, hiç kimseye zarar vermedikçe AKP kendi projesini dün olduğu gibi bu şekilde ortaya koyuyor. İşte bu şekilde (elindeki fotoğrafı göstererek) silahla bize dayatmak istiyor. Biz silahların gölgesinde değil, bilimin ışığında eğitim istiyoruz. AKP iktidarı dün Kadıköy Anadolu Lisesi’nin önüne TOMA’ları gönderdi. Okulun içine sivil polisleri soktu. Dün konuştuğum bir öğrenci neye uğradığını şaşırmış durumdaydı. İçerde ne yapacaklarını bilmez bir durumda olduklarını söyledi.

''TAM BİR AYDIR EĞİTİM VERİLMİYOR’
Okullarda tam bir aydır eğitim ve öğretim verilmiyor. Öğretmenlerin ve öğrencilerin psikolojisi bozuldu. Ders kitapları dağıtılmıyor. O yüzden diyoruz ki; gelin artık bu yanlıştan dönün. Yol yakınken dur deyin. Türkiye’ye dayattığınız bu sistemi, 155 okulun öğrencileri ve öğretmenlerine de dayatmayın. 
Girişimlerimiz sonucu okulun önündeki TOMA’lar  geri çekildi. Ancak, ne yazık ki;  okul bahçesinde sivil polisler beklemeye devam etti. Bir kez daha söylüyorum; silahların gölgesinde, dayatmayla, zorla verilecek bir eğitimi reddediyoruz ve kabul etmiyoruz.  Bu manzara (elindeki fotoğrafı göstererek) AKP iktidarının yarattığı Türkiye fotoğrafıdır. AKP, proje okul adı altında silah zoruyla okulları değiştirmeye, dönüştürmeye, öğrencilere gözdağı vermeye çalışmaktadır. Silahla da gelseniz , TOMA’yla da gelseniz, biber gazıyla da gelseniz Türkiye’nin en aydınlık öğrencilerini ce öğretmenlerini değiştiremezsiniz, dönüştüremezsiniz.

''KÜRK MANTOLU MADONNA VE SABAHATTİN ALİ’Lİ ÖRNEK’
Konuşmasında Sabahattin Ali’nin 'Kürk Mantolu Madonna' romanını örnek gösteren Yarkadaş, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: 
“Buradaki öğrenciler ve öğretmenler “Kürk Mantolu Madonna’yı'' yazan eğitimci Sabahattin Ali’nin ışığında yürüyorlar. O yüzden değil silahla TOMA’yla da gelseniz, bu liselerin ışığını söndürmeye gücünüz yetmez.  AKP ne yapıyor? Kendi tabanını ikna edebilmek için demagoji üzerine demagoji yapıyor . Bugün bakan diyor ki öyle bir nesil yetiştireceğiz ki , 15 Temmuz gibi olaylar olunca hemen sokağa çıksın. Sayın Bakan 15 Temmuz darbe girişimine herkes karşı çıktı. Bu alçak darbe girişini herkes kınadı.  Herkes meşru olmayan bu yönetim isteğine itiraz etti. Siz nerden biliyorsunuz bu okulun öğrencilerinin darbeye karcı çıkmadığını? Bu ailelerin darbeyi lanetlemediğini, darbeye karşı olmadıklarını nerden biliyorsunuz?'' 
 

HAKSIZ UYGULAMAYA SON VERİLMELİ 
"Proje Okul" yönetmeliğine karşı çıkan öğrenci velisi Orkide Kuleli, yaptığı basın açıklamasında, "Bu haksız uygulamaya son verilmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve bizler birer eşya değiliz. Bu kurumların bugüne kadar gelmelerine katkı sunanların gönderilmesine karşı çıkıyoruz" dedi. 

"Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde 'Proje Okul' protestosu" haberi, 18 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde 'Proje Okul' protestosu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde 'Proje Okul' protestosu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 YSK, olağanüstü itirazlara ilişkin 20 yeni kararını açıkladı
  2. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
  3. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  4. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  5. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  6. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  7. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  8. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  9. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  10. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  11. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  12. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  13. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  14. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  15. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  16. 13:04 İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından altına olan talep artıyor
  17. 13:04 Bakanlık eyleme geçti: Fahiş fiyatlar için ceza miktarında 10 kat artış yolda
  18. 13:04 Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun!
  19. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  20. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
Gündem Haberleri