Aydınlık'tan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'le ilgili flaş iddia

Aydınlık'tan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'le ilgili flaş iddia

Aydınlık'tan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry... Aydınlık manşetinde, “Darbe girişiminin olduğu gün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Moskova’daydı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşüyordu. Kerry'nin 4 saat boyunca ABD Büyükelçiliği'ne giderek Pentagon...

Aydınlık manşetinde, “Darbe girişiminin olduğu gün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Moskova’daydı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşüyordu. Kerry'nin 4 saat boyunca ABD Büyükelçiliği'ne giderek Pentagon ve Beyaz Saray ile görüşmeler yürüttüğü belirtildi'' ifadeleri yer aldı.

15 Temmuz günü Moskova'da olan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, darbe girişiminin açığa çıkmasından saatler önce mevkidaşı Lavrov ile yaptığı görüşmeyi aniden saat 18.45'te yarıda kestiği ortaya çıkmıştı. Kerry'nin 4 saat boyunca ABD Büyükelçiliği'ne giderek Pentagon ve Beyaz Saray ile görüşmeler yürüttüğü belirtildi.

KERRY: ERDOĞAN ARTIK GİDİCİ

Aydınlık’ın güvenilir kaynaklara dayandırdığı habere göre, darbe girişiminin başladığı sıralarda Kerry, Lavrov ile tekrar buluştu. Kerry, ikinci buluşmada Türkiye’de başlayan darbe girişimiyle ilgili olarak Lavrov’a birebir “mechanism launched'' (mekanizma harekete geçti)'' sözünü söyledi. Arkasından da ''Erdoğan’ın artık gidici olduğunu’ ifade etti.

RUS UZMAN: ABD HABERDARDI

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

 “Kerry, ABD’nin darbe girişimiyle bağlantılı olduğunu biliyordu. Türkiye’deki olaylara saatler kala, Kerry Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmesine aniden ara verdi. Saatler 18.45'ti. Anlaşılan kendisine Türkiye’de yakın saatlerde önemli olaylar olacağı konusunda bilgi verildi. Amerikan istihbaratının Türkiye’de güçlü faaliyet gösterdiği belli. Onlar mutlaka haberdardı. ABD, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a haber vermek yerine, darbecilere yardımcı oldu.''

BEYAZ SARAY VE PENTAGON İLE GÖRÜŞMELER

Türkiye'de Cemaat’in darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz günü Moskova'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin programında yaşanan olağandışı durum dikkat çekici bulunmuştu. Rusya resmi haber ajansı TASS, Kerry'nin 15 Temmuz günü saat 10:00'da başlayan toplantıya 18:00 sularında ara verdiğini yazarken konuyla ilgili konuşan Rusya Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova “Bugün olağandışı bir görüşme yaşandı. Konu John Kerry olunca her şey yanlış gider. Bu görüşme de istisna olmadı" dedi.

ABD merkezli Washington Post gazetesi de Kerry'nin kameralar önünde beklenenden 10 saat sonra çıktığını yazdı. Kerry'nin ABD Büyükelçiliğine gittiğini duyuran gazete burada 4 saat boyunca Beyaz Saray ve Pentagon'dan yetkililerle konuştuğunu aktardı. ABD yönetimi, toplantıya ara vererek Beyaz Saray ve Pentagon yetkilileri ile konuşmak için ABD büyükleçiliğine geçen Kerry'nin temasları hakkında bilgi vermedi.

FENER PATRİĞİ DARBEDEN HABERDAR MIYDI?

Darbe gününe dair ilginç başka bir bilgi de Fener Rum Patriği Bartholomeos’la ilgili. Edinilen bilgilere göre Fener Rum Patriği, darbeden 3 saat önce Türkiye’den ayrıldı. Bölge kaynakları, Slovakya’ya gittiğini bildirmesine rağmen kesinlikle Bartholomeos’un bu ülkeye iniş yapmadığını tespit etti. Bazı kaynaklar, Patriğin darbe konusunda önceden bilgi sahibi olduğu ve bölgedeki bir Amerikan üssüne gittiğini ifade ediyor.

"Aydınlık'tan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'le ilgili flaş iddia" haberi, 09 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Aydınlık'tan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'le ilgili flaş iddia haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aydınlık'tan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'le ilgili flaş iddia 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  2. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  3. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  4. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  5. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  6. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  7. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  8. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  9. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  10. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  11. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  12. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  13. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  14. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  15. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  16. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  17. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  18. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  19. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  20. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
Otomotiv Haberleri