Bağımsız Mutluluk Merkezi kapılarını açtı

Bağımsız Mutluluk Merkezi kapılarını açtı

Bağımsız Mutluluk Merkezi kapılarını açtı ABC Gazetesi/Ahmet ÇelikMaltepe Belediyesi’nin, “Bağımsız ve mutlu olmaya hazır mısınız?'' sloganıyla hayata geçirdiği “Bağımsız Mutluluk Merkezi'' açıldı. Merkezi gezerek incelemelerde bulunan Maltepe Belediye Başkanı...

ABC Gazetesi/Ahmet Çelik

Maltepe Belediyesi’nin, “Bağımsız ve mutlu olmaya hazır mısınız?'' sloganıyla hayata geçirdiği “Bağımsız Mutluluk Merkezi'' açıldı. Merkezi gezerek incelemelerde bulunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, merkezin herkese hayırlı olmasını dileyerek, “Umuyorum ki burada çok güzel çalışmalara imza atarak, gençlerimizi topluma kazandıracağız'' dedi.

Maltepe Belediyesi’nin Türkiye’de alanında bir ilk olan, bağımlı kişilerin topluma kazandırılması ve bağımlılıkla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurduğu “Bağımsız Mutluluk Merkezi'' kapılarını açtı. Açılışa Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Başkan Yardımcısı Canan Döner başta olmak üzere, birim müdürleri, merkezde eğitim gören öğrenciler ve aileleri katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesi sonrası merkezi inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Başkan Ali Kılıç, ailelerin ve çocukların sevgi gösterisiyle karşılandı.

Sık sık çocuklarla ilgilenen ve onlarla beraber merkez anısına hazırlanan pastayı kesen Kılıç, burada yaptığı konuşmada, “Umuyorum ki burada çok güzel çalışmalara imza atarak, gençlerimizi topluma kazandıracağız. Bu merkezi seçim çalışmalarım esnasında da belirttiğim üzere çok önemsediğimi biliyorsunuz. Ülkemizde maalesef ki bağımlı olan gençlerimizin sayısı arttığı gibi, yaş oranı da giderek düşüyor. Biz de bu tehlikeyi görerek ailelerimize yardım elimizi uzattık ve bu merkezi kurduk'' dedi.

unnamed-107.jpg

“UTANMAYIN, SAKLAMAYIN''
Ailelerin utandıklarından ötürü çocuklarının bağımlı olduklarını saklayarak çözümü güçleştirdiklerini de ifade eden Kılıç, şunları söyledi: “Bunlar utanılacak şeyler değil, hele çözümsüz meseleler hiç değil. Gençlerimiz ve ailelerimiz, uzattığımız eli tutuyor. Hep birlikte bu tehlikenin önüne geçeceğiz. Buna canı gönülden inanıyor, merkezimizin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

Kılıç’ın konuşması sonrası merkezde eğitim gören çocuklarca oluşturulan tiyatro ekibi, başka bir bağımlılık türü olan sosyal medya ve internet bağımlılığının anlatıldığı “Sosyal Alem'' adlı oyunu ilk kez sahnelediler. Oyun izleyenlerden tam not alırken, çocukların performansı göz doldurdu. 

unnamed-(2)-056.jpg

BAĞIMSIZ MUTLULUK MERKEZİ
İstanbul Kalkınma Ajansı ile yürütülen Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında, Maltepe Kaymakamlığı ve Maltepe Üniversitesi’nin de destekleriyle kurulan merkezde, ilçedeki gençlerin bağımlılıktan uzak bireyler olarak mutlu olmalarını sağlamak amaçlanıyor. “Bağımlı olma, mutlu ol'', “Bağımsız ve mutlu olmaya hazır mısınız?'' ve “Kararını sen ver, yaşamını sen yarat'' sloganlarıyla açılan merkezde, crossfit ve spor faaliyetleri, teknoloji, tasarım ve tiyatro atölyesi, psikodrama ve psikososyal destek hizmetleriyle mahalle ve sosyal grup toplantıları düzenlenecek. Çalışmalarla, Maltepe’de bağımlılığın her türü ile mücadelenin geliştirilerek toplumun daha sağlıklı ve nitelikli bireylere sahip olması, hayat standartlarının yükseltilmesi, risk altındaki çocuk ve gençlerin spor faaliyetleriyle sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirilip desteklenmeleri, grup terapileri, psikodrama ve yaşam becerilerini geliştirme eğitimleri ile bireylerin kendilerini tanımalarının sağlanması hedefleniyor.

unnamed-(1)-081.jpg

Türkiye’de alanında bir ilk olan merkezde, 2 psikolog ve 1 sosyolog da görev alıyor. Kurulduğu günden bu yana pilot olarak çalışmalarını sürdüren merkezde ilk etapta okullarda düzenlenen seminerlerle beraber 20 bin kişiye ulaşıldı ve 350 aileye de psikolojik destek hizmeti verildi.  

"Bağımsız Mutluluk Merkezi kapılarını açtı" haberi, 09 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Bağımsız Mutluluk Merkezi kapılarını açtı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bağımsız Mutluluk Merkezi kapılarını açtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  2. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  3. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  4. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  5. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  6. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  7. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  8. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  9. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  10. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  11. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  12. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  13. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  14. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  15. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  16. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  17. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  18. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  19. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  20. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
Yaşam Haberleri