Bahçeli: Metinde 'Cumhurbaşkanı' ifadesi geçiyor

Bahçeli: Metinde 'Cumhurbaşkanı' ifadesi geçiyor

Bahçeli: Metinde 'Cumhurbaşkanı' ifadesi geç... AKP'nini Anayasa taslak metni MHP'ye resmen iletildi. 2 parti ortak komisyon kuracak.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında, AKP'nin anayasa hazırlık metnini resmen ilettiğini ve metinle ilgili çalışmalara başladıklarını...

AKP'nini Anayasa taslak metni MHP'ye resmen iletildi. 2 parti ortak komisyon kuracak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında, AKP'nin anayasa hazırlık metnini resmen ilettiğini ve metinle ilgili çalışmalara başladıklarını açıkladı. Bahçeli, "Katıldığımız ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Ardından partiler arasında kurulacak bir komisyonda, üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis Genel Kuruluna getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz" dedi.

"CHP KAPRİS YAPMAMALI"

CHP'ye de çağrıda bulunan Bahçeli, "Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a kapıları açıksa ki öyle söylüyorlar, 'teklifi bir de biz görelim' diyorlarsa, buyursunlar kafa kafaya verelim, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim" diye konuştu.

"METİNDE 'CUMHURBAŞKANI' GEÇİYOR"

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli kendilerine iletilen metinde 'Cumhurbaşkanı' ifadesinin kullanıldığını söyledi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Yaygın ve yoğun karşı saldırı vardır. Bu nedenle Türkiye'nin devlet ve toplum hayatı bıçak sırtında tehdit altındadır. Türk milletinin gerilemesi, yetmedi birbirine girmesi, daha ötesi tarihten silinmesi amacıyla sahnelenen oyunlar şiddetlenmektedir. Huzurumuza kast eden odaklar faaldir. Gelecek ümitlerimize taş koyan, engel çıkaran karanlık çevreler hızla faaliyetlerini sürdürmektedir. Elbette cevabımız bitmeyecek, yapılan mücadelemiz gevşemeyecektir. Allah şahittir ki Türkiye üzerinde hesap yapanlar kaybedeceklerdir. Milletimiz bağımsız yaşamaktan başka seçenek tanımamaktadır. Etnik ve mezhep temelli gerilimleri tırmandırmaya çalışanlata karşı uyanık olmalıyız. Mutlaka saldırıları boşa çıkaracağız. Maalesef şehitlerimiz olmaktadır.

Geçen hafta perşembe günü Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, PKK'nın hükümet konağına sızarak düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşmüştür. Yıllar evvel evladının kaymakam olmasıyla gururlanan babasının, şehadeti karşısında da asaletini bozmaması takdir ve hayranlık vericidir. İşte bu yüksek ahlak, bu toprakları vatan yapan iradeye muhteşem bir örnektir. Fatihler oldukça, fatihini feda etmeye hazır baba dimdik durdukça Allah bu millete yeni bir İstiklal Marşı yazdırmayacaktır. Milletimiz talihlidir, çünkü kahramanlar tüm eli kanlı teröristlere dünyayı dar edecektir. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bölücüler, bozguncular, yıkım ve çözülmek için şimdiden heyecan yapmasın, bunların alayını ikaz ediyorum.

MHP baştan ayağa kırılmadıkça, son ferdine kadar öğütülmedikçe Türk milletinin adı sönemez, tarihi varlığı sökülemez. Bu kararlılığımız asla eksilmeyecektir. Terörle mücadele zor, zor olduğu kadar da maliyetli bir süreçtir. Türkiye küresel güç merkezlerinin maşası olan çok sayıda kanlı örgütün hedefindedir. Demokrasi ve özgürlük kavramlarını ağızlarından düşürmeyen sözde gelişmiş ülkeler, PKK ile kapalı ilişki içindedir. Bombalı araçla gezen, pusu kuran, mayın döşeyen caniler, Avrupa'da baş tacı edilmekte, havalarda gezdirilmektedir. Tetik çeken kirli eller, Paris'te okşanmaktadır. Milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılmasından sonra mahkeme çağrılarına kulak tıkayan HDP'lilerin zorla hukuk önüne çıkarılmaları bunların zoruna gitmiştir. Tıpış tıpış gelmeyiz diyen HDP milletvekilleri patır patır toplanınca AB'nin büyükelçileri anında fos tepkilerini gösterdi. Bunlar HDP'ye arka çıkmak için özgürlük değerlerini çarpıtmışlardır. HDP'lilerin mahkemeye götürüldüğü gün Diyarbakır'da 2'si polis olmak üzere 11 kardeşimiz şehit olmuştu. HDP'liler tutuklanınca kıyametler koparan AB yöneticileri, şehitlerimizin acını bir kez olsun paylaşmadı. Brüksel Mahkemesi'nin PKK'yı terör örgütü değil de silahlı mücadele yapan örgüt olarak gösterme kepazeliği, hiçbir gerçeği değiştirmeyecektir. Brüksel'deki havalimanına saldırı sonucunda 38 kişinin ölümü, sanıyorum bu ülkede bir şeyi değiştirmedi. Yeni yetme kaşifleri ters köşeye yatırdı.

ABD SEÇİMLERİ

ABD halkı saygı duyulması gereken tavırla Trump’ı başkan seçmiştir. Bu ülkedeki başkanlık değişimini kendi vatandaşlarından daha çok önemseyen kesimlerin tavrı dikkat çekicidir. seçimden birgün önce yüzde 99 Hilary manşeti atan gazeteler hükmü çabucak vermişti. Trump’ın ABD’yi yeniden büyük güç yapacağım sloganı onay gördü. Sosyal ve ekonomik etkiler siyasal zemin sağlamıştır. Bizim için ABD başkanının kim olduğu önemli değildir. Önemli olan ABD’ye başkanlık eden kişinin bölgesel ve küresel politikalardır.

">

"Bahçeli: Metinde 'Cumhurbaşkanı' ifadesi geçiyor" haberi, 15 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli: Metinde 'Cumhurbaşkanı' ifadesi geçiyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli: Metinde 'Cumhurbaşkanı' ifadesi geçiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  2. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  3. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  4. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  5. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  6. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  7. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  8. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  9. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  10. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  11. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  12. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  13. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  14. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  15. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  16. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  17. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  18. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  19. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  20. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
Politika Haberleri