Bakandan şaka gibi yangın açıklaması

Bakandan şaka gibi yangın açıklaması

Bakandan şaka gibi yangın açıklaması Antalya’nın Kumluca ilçesinde cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan orman yangını üç kilometrelik hatta ve 300 hektarlık alanda etkili olmuş, yangının dün sabah kısmen kontrol altına alındığı açıklanmıştı.Antalya’nın...

Antalya’nın Kumluca ilçesinde cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan orman yangını üç kilometrelik hatta ve 300 hektarlık alanda etkili olmuş, yangının dün sabah kısmen kontrol altına alındığı açıklanmıştı.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde beş mahallede etkili olan ve kısmen kontrol altına alınan yangının ardından bu kez ilçenin tatil merkezi Adrasan’da bir yangın daha çıkmııştı.

Saat 11.00 sıralarında başlayan yangında ilk belirlemelere göre üç ev zarar görürken, yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı otel ve tatil köylerinin yoğunlukta olduğu Olimpos boşaltılmıştı.

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezi’ndeki basın toplantısında konuşan Eroğlu, ''yangın mevsimi’nde şu ana kadar 757 yangının çıktığını ve 121 yangınla Muğla’nın ilk sırada olduğunu belirterek, yangınlara son derece hızlı bir şekilde müdahale edildiğini savundu.

Bakan şöyle devam etti: “Orman yangınlarını ikiye ayırıyoruz. Bir, ''örtü yangını’, yani tabandaki örtü, o ağaçlara fazla zarar vermiyor sadece örtü yanıyor. Bir de ''tepe yangını’ dediğimiz esas o ağaçları tamamen yakan yangın. Bu ikisinin toplamı 1192 hektar. Bu çok büyük bir rakam değil. Biz geçen sene aşağı yukarı 3 bin hektarla yılı kapattık. Şu anda üçte birdeyiz ama şunu ifade edeyim, bunun esas yanan kısmı 604 hektar. 604 hektar zarar gördü diğerleri örtü yangını. Yanan alanlar hiçbir şekilde başka maksatla asla tahsis edilmiyor, verilmiyor ve bir yıl içinde tekrar yeniden ağaçlandırılıyor.''

Kumluca’daki yangının söndürüldüğünü ancak rüzgarın ters dönmesi nedeniyle alevlendiğini aktaran Eroğlu, yangının şu anda kontrol altına alındığını belirtti.

Adrasan’daki yangının 700 kişiyle söndürülmeye çalışıldığını aktaran Eroğlu, “Otelleri korumak için orman teşkilatı kendine has ve dünyada ilk defa uyguladığı bir metotla oradaki bütün otelleri yanmaktan kurtardı. Yoksa oteller büyük risk altındaydı'' dedi.

Rüzgar hızının şu anda biraz hafiflediğini belirten bakan, yangınların çıkış nedeniyle ilgili ellerinde net bir veri olmadığını belirtti.

Eroğlu şöyle devam etti: “Adrasan’daki yangının muhtemelen o civardaki bir serada bir takım maddeleri dışarı atıp yakmak isterken çıktığı şeklinde bir ihbar geldi ama net bir şey değil. İnşallah bu yangını da söndüreceğiz.''

"Bakandan şaka gibi yangın açıklaması" haberi, 27 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bakandan şaka gibi yangın açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakandan şaka gibi yangın açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:53 Murat Muratoğlu: Önümüzdeki birkaç yıl Hint fakiri kıvamında bir yaşam bizi bekliyor
  2. 09:47 Dominik Livakovic'i ayrılık kararından vazgeçiren kişi ortaya çıktı
  3. 09:44 Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt: Burası Türkiye
  4. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
  5. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
  6. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
  7. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
  8. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
  9. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
  10. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  11. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
  12. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
  13. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  14. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  15. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  16. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  17. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
  18. 08:20 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun "Ablamın babası da ünlü" dediği isim Uğur Dündar mı?
  19. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
  20. 08:09 İsmail Saymaz: Kepez’in intikamını ‘teleferik’ ile almak
Gündem Haberleri