Bakanlar Kurulu sonrası derbi açıklaması

Bakanlar Kurulu sonrası derbi açıklaması

Bakanlar Kurulu sonrası derbi açıklaması Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı konuşmada 1'i canlı bomba 5 kişinin öldüğü İstiklal'deki saldırıya ve güvenlik tedbiriyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisine değinirken "Asla teröre...

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı konuşmada 1'i canlı bomba 5 kişinin öldüğü İstiklal'deki saldırıya ve güvenlik tedbiriyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisine değinirken "Asla teröre alışmayacağız. Terörden korkmayacağız. Hayatımıza devam edeceğiz. Her gün birçok terör saldırısıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunların bir kısmı önleniyor bazıları da alınan tüm tedbirlere rağmen engellenemiyor. Dünkü saldırdan sonra İstanbul'da Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgil olarak spekülasyonlar yapıldı. Çeşitli kanallardan farklı istihbarat bilgileri alındı. Birbirini teyit eden istihbarat verileri vardı. Derbiyi erteleme kararı aldık" ifadelerini kullandı. 

Numan Kurtulmuş konuşmasından satır başları şöyle:

"Kamu istihdamıyla ilgili çalışmalar dile getirildi. İstanbul'da yaşanmış olan bombalı saldırıda bir kez daha bu hain saldırıda hayatını kaybedenlere taziye ve üzüntülerimizi dile getiriyoruz. yaralılardan başka ülkenin vatandaşları olan da var onlara da acil şifalar diliyoruz. Misafir oldukları süreç içerisinde bu hain saldırıyla karşı karşıya kaldırlar. Hayatlarını kaybettiler. Derin üzüntülerimizi hükümetimiz adına bir kez daha iletiyoruz. 20 Temmuz'dan beri devam eden hain terör saldırılarının halkı içine kapatmak Türkiye'yi çevre ülkeler gibi yönetilemez hale getirmeye çalıştıklarını biliyoruz. Kullandıkları insanlık dışı yönemlerler halkımızı korkutmaya çalışıyorlar. Hep birlik beraber olacağız tüm bu terör saldırılarına karşı tek vücut olarak varlığımızı sürdüreceğiz. Asla teröre alışmayacağız. Terörden korkmayacağız. Hayatımıza devam edeceğiz. Her gün birçok terör saldırısıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunların bir kısmı önleniyor bazıları da alınan tüm tedbirlere rağmen engellenemiyor. Dünkü saldırdan sonra İstanbul'da Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgil olarak spekülasyonlar yapıldı. Çeşitli kanallardan farklı istihbarat bilgileri alındı. İlgili bakanlıklar ve ilgili istihbarat birimleri tarafından derbi müsabakası ertelendi. Bunun üzerinden kimsenin spekülasyon yapma hakkı yoktur. Birbirini teyit eden istihbarat verileri var. Derbide ortaya çıkacak olan bir terör eyleminin Türkiye ile ilgili ne kadar ağır bir fatura ortaya çıkaracağı ortada. 

"Terör Türkiye'yi terörize etmeye çalışıyor. Atmamız gereken adımları atmamamızı sağlıyor. Biz, hükümet olarak, yapmamız gereken işleri eksiksiz yapmaya devam edeceğiz. AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler son zamanlarda önemli bir ivme kazandı. Bunların en sonuncusu 18 Mart'ta Brüksel'de yapıldı. Varılan mutabakat çerçevesinde yunanistan adalarında varolan mültecilerin geri alınımları söz konusudur. Bire bir kuralı var. Türkiye, Yunanistan'dan almış olduğu her mülteciye karşılık kendisinde var olan bir mülteciyi Avrupa'ya gönderecek. AB şu anda 72 binle sınırlandır. Ancak Merkel bunun dışında Almanya'ya çok sayıda mülteci kabul etmesi eylemini de biliyoruz."

"Schengen'in kaldırılması için tüm hukuki düzenlemeleri Nisan ayının sonuna kadar yapacağız. Parlamentodaki tüm partilere sesleniyoruz. Hükümete destek olmalarına ve katkıda bulunmalarına davet ediyoruz. Haziran ayında vize serbestisine geçeceğiz ve ümit ediyorum ki haziran ayında vize serbestisi başlayacak. 

"20 Temmuz'dan itibaren başlayan bu terör saldırılarının amacı Türkiye'yi içine kapatmak. Terörden yılmadan yola devam edeceğiz. Teröre alışmayacağız, birlik olacağız.

"Farklı istihbarat bilgileri alındı, maç ya seyircisiz oynanacaktı yada iptal edilecekti. Gerekli istişareler sonrası bu derbi müsabakası ertelendi. Ortada son derece tedbir almamızı gerektiren istihbarat mevcuttu. Ciddi bildiler vardı, spekülasyonlar boştur. Gelen istihbarat bilgileri üzerine bu zor arar alındı.

"4 Nisan'dan itibaren geri alımlar öngörülmektedir. Yunan adalarından alınan bir mülteci için Avrupa'ya bir mülteci gönderilecektir. Şu anda Avrupa Birliği rakam olarak 72 binde sınırlamaktadır. Ancak Merkel'in bu konudaki çalışmalarını biliyoruz. Türkiye'de AB'ye gidecek mültecilerde gidecek isimlerden en çok ihtiyaç içerisinde olanlar seçilecek. Bakıma muhtaç olanlar, ağır hastalar gibi...

"Vize serbesti için bütün çalışmaları Nisan ayına kadar yapacağız. Umuyoruz ki Haziran ayında vize serbestisi işini halletmiş olacağız.

"Terör örgütlerinin hepsinin ortak özelliği türkiyenin önünü kesmek türkiyeyei başka konularla meşgul etmek. Tüm bunlara karşı milli birlik ve dayanışma içerisinde tek vücut duracağız. milletimiz uyanık olmasını ve Türkiye'de terör örgütlerinin her birine karşı ortak bir tavrı sergilemelerini istiyoruz. Siyaset örgütleri de terör örgütlerinin hiçbirini ayırt etmememeli"

"Bakanlar Kurulu sonrası derbi açıklaması" haberi, 21 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakanlar Kurulu sonrası derbi açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakanlar Kurulu sonrası derbi açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri