Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı AKP Sürekli Eğitim Merkezi'nin (AKSEM), Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ilk dersinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu'ndan başlamak üzere bütün evlere, bütün evlerin baş köşesine 'Edep...

AKP Sürekli Eğitim Merkezi'nin (AKSEM), Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ilk dersinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu'ndan başlamak üzere bütün evlere, bütün evlerin baş köşesine 'Edep Ya Hu' hattını yerleştirmek isterdim. Bütün siyasi partilere, bütün okullara, bütün mekanlara 'Edep Ya Hu'..." dedi.

'AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nin Türkiye'de hiçbir partinin düşünemediği, hayata geçiremediği yeni ve büyük bir hamle' olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bizim hareketimiz her şeyden önce insanlığı kuşatan kadim bir geleneğin ürünüdür" dedi.
Başbakan Davutoğlu, "AK Parti Türkiye Cumhuriyeti gibi belli konjonktürel şartlarda ortaya çıkmış bir siyasi yapı değildir. Türkiye Cumhuriyeti de konjonktüre hapsedilemez, AK Parti de konjonktüre hapsedilemez. Köklü bir gelenekten geliyoruz, güzel bir geleceğe yürüyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasında "Aramızda şahsi menfaat ve çıkar hesabı yapanların yeri yoktur, olmayacaktır. Liyakati terk edip ''Şu benim yakınım’ diyenlerin bizim aramızda yeri olmamalı. Yanlış bir şey gördüğünüzde sesinizi ahlâki bir ölçüde yükseltin. Gücün bizi yozlaştırmasına izin vermeyin. Güç onu tutanın elinde değer de kazanır, elinde tutan kişiyi en büyük azaplara da götürebilir. Gücümüzü makamlardan değil, yüreğimizde taşıdığımız imandan alırız. Hesabımızı da o iman ile Allah’a veririz." ifadeleri de dikkat çekti. 

'GERÇEK CUMHURİYETÇİ BİZİZ'

"Gerçek Cumhuriyetçi biziz, gerçek milli biziz, gerçek demokrasinin sözcüleri biziz" diyen Davutoğlu, "Bu gelenek içinde o tek parti bürokratik elitizmine karşı 'Yeter, söz milletin' diyen Adnan Menderes'in temsilcileriyiz. Vesayetlerle, darbelerle bu milli demokratik anlayışa savaş açıldı" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, "Biz siyasetin nesnesi olmaya değil siyasetin öznesi olmaya geldik, siyasetin öncüsü olmaya geldik. Biz tarihin nesnesi değil tarihin öncüsü olmaya geldik. Onun için mazlum milletlerin sesi bizim sesimizdir. Onun için bakınız birçok dost ülkede AK Parti adı başka partilere ilham oldu" şeklinde konuştu.

'AK PARTİ SİYASİDEN ÖNCE AHLAKİ BİR HAREKET'

Davutoğlu, AKP'nin siyasi bir hareket olmadan önce ahlaki bir hareket olduğunu kaydederek, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ahlaki özümüzü her ne surette olursa olsun mutlaka koruyacağız. Ahlaki özden kopan bir siyasi hareket bir müddet sonra bir çıkar grubu haline dönüşür. Modern siyaset bilimi ne derse desin, çıkar çatışmaları üzerinde ne kadar siyaset teorisi üretilirse üretilsin ben AK Parti gençlerine, AK Parti hanımlarına güveniyorum, AK Parti teşkilatlarına güveniyorum. Her zaman diyecekler ki 'Biz bir çıkarın peşinde değil ahlaki bir idealin peşindeyiz."

Başbakan Davutoğlu, "Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu'ndan başlamak üzere bütün evlere, bütün evlerin baş köşesine 'Edep Ya Hu' hattını yerleştirmek isterdim. Bütün siyasi partilere, bütün okullara, bütün mekanlara 'Edep Ya Hu'… Hat, kelamın kalemle kemale ulaştığı bir sanatın adıdır. Kelamı yüreğinde hisseden bir hattat, kalemle kemale ulaşmak için bunu yapar" ifadelerini kullandı.

"Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı" haberi, 10 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Edep yahu' hattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  2. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  3. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  4. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  5. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  6. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  7. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  8. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  9. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  10. 18:10 Filistin'e destek veren bir milletvekiline 'terör' suçlaması yapıldı
  11. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  12. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
  13. 18:01 Antony Blinken: İnsan Hakları Raporu'nda Öne Çıkanlar ve Tartışmalar
  14. 17:58 Ekonomist: TCMB Faizinde Değişiklik Beklenmiyor, Borsada 10 Bin Puan Hedefi Konuşuluyor
  15. 17:51 B1 sınıfı ehliyet nedir?
  16. 17:50 Tiktok, Instagram'a Rakip Olacak Yeni Uygulaması 'Tiktok Notes' ile Fotoğraf Paylaşımına Giriyor
  17. 17:46 Opel'in yeni elektrikli SUV'u, etkileyici menziliyle Türkiye pazarında yerini alıyor!
  18. 17:43 Tunus Kıyılarında 19 Göçmenin Cansız bedenine ulaşıldı
  19. 17:39 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti
  20. 17:36 Hızlı ve Lezzetli: 15 Dakikada Kaşık Tatlısı Tarifi!
Politika Haberleri