Başbakan Yıldırım: Rejim tartışması 1923’te bitti, Cumhuriyeti tartışan kimse yok

Başbakan Yıldırım: Rejim tartışması 1923’te bitti, Cumhuriyeti tartışan kimse yok

Başbakan Yıldırım: Rejim tartışması 1923’te ... TBMM Başkanı İsmail Kahraman,geçtiğimiz aylarda Che'ye yönelik, "Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara'nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik....

TBMM Başkanı İsmail Kahraman,geçtiğimiz aylarda Che'ye yönelik, "Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara'nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya'da, Küba'da, Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı'' ifadeleri kullanmıştı. Bugün ise, AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım Che'ye atfedilen sözlerden alıntı yaparak, 'Zor olan hemen yapılır, imkânsız biraz zaman alır' ifadelerini kullandı. Yıldırım ayrıca, İsmail Kahraman'ın başlattığı rejim tartışmalarına nazire yaparcasına "Rejim tartışması 1923’te bitti, Cumhuriyeti tartışan kimse yok" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım AKP grup toplantısında konuşuyor. Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu devam ediyor. Irak'ta da muhtemelen gelişmeleri dikkate alarak gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.

Donald Trump hakkında da konuşan Binali Yıldırım, "ABD'de sandıktan Trump çıktı. Sandıktan çıkan sonucu sokak şiddetleriyle yok saymaya çalışmak kabul edilemez bir tutum. Aksi halde seçme ve seçilme hakkının anlamı kalmaz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım 'ın açıklamasından başlıklar şöyle:

"Kıbrıs'ta iki taraflı, dönüşümlü başkanlığı içeren bir başkanlık düşünüyorlar. Kıbrıs'ta geçmişte yaşanan olayların bir daha olmaması için garantimiz devam edecek. Bu konuda farklı alternatifler düşünenler asla ve asla yanılgı içerisinde olmasınlar. Ümit ederiz ki, bu görüşmeler iki tarafı da memnun edecek şekilde bir sonuca bağlanır. Değerli kardeşlerim, geçtiğimiz haftayı dopdolu bir gündemle tamamladık. İlk olarak Ankara'da Büyükşehir Belediyemizin toplu açılış törenine katıldık. Keçiören trafiğini neredeyse rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Bulvarı le 88 farklı projeyi hizmete sunduk. Ankaralılara bir müjdemiz daha var. Önümüzdeki yıl başından itibaren yaklaşık 10 kilometrelik Keçiören metrosu da hizmete girecek.

Ankara'da teröre bulaşmış belediyelere atadığımız kayyumlarla bir araya geldik. Örgütün bölgeye, orada yaşayan halka verdiği zararların başkanlarımızın fedakar çalışmalarıyla giderildiğini ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızla ilişkileri ne kadar kısa sürede düzeltildiğini öğrenme fırsatı buldum. Yine Ankara'da Sivil Dayanışma Platformu'nun hizmet binasının açılışını yaptık. Bundan önce olduğu gibi bundan böyle de faaliyetlerine hız kesmeden devam etmelerini diliyorum.

Bildiğiniz gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma gününü idrak ettik. Geniş bir katılımla ilk defa milletin evinde bu anma toplantısını gerçekleştirdik. Bu vesileyle şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Ardından il ziyaretlerimize geçtik. İlk olarak Trabzon'daki hemşehrilerimizle bir araya geldik, daha sonra bölgeye çok büyük değişiklik getirecek, dünyanın çift tüplü ikinci büyük tüneli ilk ışığını görmeye şahitlik ettik. Bu proje, Ovit tüneli 136 yıllık bir hayaldi. AKP hükümetleri hayalleri gerçeğe dönüştüren hükümetler olmuştur.

'ZOR OLAN HEMEN YAPILIR...'

Yaşadığımız zorluklar bize bir şey öğretti. Ne kadar zor olursa olsun, ne kadar çetin olursa olsun mutlaka her şeyin bir çözümü vardır. Zor olan hemen yapılır, imkânsız biraz zaman alır. AKP iktidarının en önemli özelliği budur.

17 senede 3 bin 200 kilometrelik tünel yapamayan bir Türkiye'den, artık yılda 80 bin kilometre tünel yapan bir Türkiye haline geldik. 2017 sonunda inşallah Ovit Tüneli'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Daha sonra STK'lar ile Rize'de bir araya geldik, beklentilerini öğrenme fırsatını bulduk. Oradan İstanbul'a geçerek MÜSİAD'ın kapanış toplantılarına katıldık. Ekonomiyi konuştuk, geleceği konuştuk. Ankara- Trabzon-Ovit- Rize-İstanbul. Trafiğe bakar mısınız? Neler neler yapmışız.

14 yıllık AKP iktidarında enerjideki kapasitemizi tam 2.5 kat artırdık. Deniz taşımacılığındaki iç hatlardaki yolcu sayımızı 90 milyondan 165 milyona çıkardık. Deniz ticaret filomuzu, dünyanın yükünü taşıyan 30 ülkesi arasında 14'üncü sıraya yükselttik. 185 bin gemi adamımız var, Çin'den sonra denizci üreten ülke Türkiye. Nüfusları karşılaştırdığımızda Çin ile yarışacak halimiz yok. Ama Çin'den sonra ikinci olmak da az iş değil. Yardım alan değil, artık yardım eden bir Türkiye'yiz.

14 yıl önce kimin aklına gelirdi ki Türk mühendislerin yaptığı dev gemiler gidecek, karanlığa gömülü ülkelerin kıyılarına demir atacak, oralara ışık olacak. Eskilerin hayalleri AKP ile birer birer gerçeğe dönüştürülüyor. Vaktiyle onlar konuşur AK Parti yapar diyorduk. Bugün hala onlar konuşuyor, AK Parti yapmaya devam ediyor.

Son olarak, dün çiftçi kardeşlerimiz milletin evinde Cumhurbaşkanımızın misafiri oldular. Toprağımızı hepimiz için işleyen çiftçi kardeşlerimizin, tüm imkanlarımızı seferber ederek dertlerini çözmeye devam edeceğiz. Anadolu topraklarının tarımda ve hayvancılıkta desteklemek vazgeçilmez ilkemizdir. Kafana göre değil, artık havzana göre ekim yapacaksın. Türkiye'yi 941 havzaya böldük, nereye ne ekileceğine bir bir uzmanlar çalıştı. Destekler de bu ürünlere göre verilecek, böylece belirli bir ürünün belirli noktalar üzerinde yoğunlaşmasının önüne geçilecek. Ayrıca tarımdaki destekte bir farklı uygulamayı da mazotta yapıyoruz. Bildiğiniz gibi, tarımda iki tane önemli girdi var. Birisi mazot, birisi gübre. Gübre ile ilgili bir süre önce KDV'yi kaldırdık aynı zamanda ucuzlaştırdık. Gübredeki politikamız önümüzdeki yıllarda daha az kimyasal daha fazla organik gübre hedefliyoruz. Çünkü kimyasal gübrenin yarıdan fazlası toprağa geçiyor ve verimi ortadan kaldırıyor. O nedenle biyolojik gübreyi o nedenle teşvik edeceğiz.

'REJİM TARTIŞMASI 1923'TE BİTTİ'

Biz siyasetin belirli bir düzeyde olmasını bekliyoruz. Türkiye’nin yapay gerilimlerle bir yere gidemeyeceği aşikardır. Bunu ne yazık ki CHP öteden beri anlamıyor ya da anlamamazlıktan geliyor. Defalarca Sayın Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundum. Gelin Türkiye’nin ihtiyacı olan adımları beraber atalım.
Asıl iddialar nasıl ispat olacak. Şimdi rejimi değiştirecekler diyor. Rejim tartışması 1923’te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Olsa da önünde ilk çıkan AK Parti olur bunu da bil. Biz rejimi değil anayasayı değiştirmek istiyoruz. Bırakın da millet buna karar versin. Milletin kararına engel olayın ipotek koymayın olmak isteseniz de yapamazsınız.

Millete karşı olunmaz millete tabi olunur Sayın Kılıçdaroğlu. Anayasa değişikliği konusunda önemli bir aşamaya geldik. Ana muhalefet partisi başkanlık sistemine karşı olduğunu belirtti ve kenara çekildi. MHP her ne kadar parlamenter sistemden yana olduğunu belirtse de şu anda ki durumun sürdürülebilir olmadığı konusunda bizimle mutabık olduğunu ifade etti.

'HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ İLE SINIRLI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ'

Bunun üzerine çalışmaları biraz daha ilerlettik. Hükümet değişikliği ile sınırlı anayasa değişikliği konusunu meclise getirmeye karar verdik. Nihai kararı da her zaman olduğu gibi millet verecek. CHP Genel başkanı diyor ki kapımız açık. Biz de kapıyı hiç kapatmadık. Hala vaktin var tren kalkmadan binebilirsin.

İnşallah MHP ile birlikte değişiklikleri meclisimizin takdirine sunacağız. Anayasa milletin anayasası olacaktır. Milletimiz bizim onlar için nasıl bir aşkla çalıştığımızı iyi bilir. 79 milyonun hukukunu nasıl gözetmeye çalıştığımızı iyi bilir. Bizim için öteki yok biz varız. 

"Başbakan Yıldırım: Rejim tartışması 1923’te bitti, Cumhuriyeti tartışan kimse yok" haberi, 15 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Başbakan Yıldırım: Rejim tartışması 1923’te bitti, Cumhuriyeti tartışan kimse yok haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başbakan Yıldırım: Rejim tartışması 1923’te bitti, Cumhuriyeti tartışan kimse yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  2. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  3. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  4. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  5. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  6. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  7. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  8. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  9. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  10. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  11. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  12. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  13. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  14. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  15. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  16. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  17. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  18. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  19. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  20. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
Politika Haberleri