Başbakan Yıldırım'dan Cizre açıklaması: Topyekün savaş açtık, ya istiklal ya ölüm

Başbakan Yıldırım'dan Cizre açıklaması: Topyekün savaş açtık, ya istiklal ya ölüm

Başbakan Yıldırım'dan Cizre açıklaması: Topy... Başbakan Binali Yıldırım, sabah saatlerinde Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya geldi. Yıldırım, Bulgaristanlı mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında PKK'lilerin...

Başbakan Binali Yıldırım, sabah saatlerinde Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya geldi. Yıldırım, Bulgaristanlı mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında PKK'lilerin Cizre'de bomba yüklü araçla yaptığı saldırıya ilişkin açıkalama yaptı. Yıldırım, Cizre saldırısının bomba yüklü kamyonla yapıldığını söyledi.

Yıldırım açıklamasında "Terör örgütü ne yaparsa yapsın, canımızı yakabilir, şehitlerimiz olabilir, ancak şehitlerimizi bağrımıza basacağız. Kalleş terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni esir alamaz. Bu terör örgütlerine topyekün savaş açtık. Kurtuluş Savaşı'nda Gazi'nin dediği gibi 'ya istiklal ya ölüm" dedi.

Başbakan, bugün açılışı yapılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne dikkat çekerek "Bugün büyük bir eseri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunarken kalleş terör örgütü bildik icraatlerini yapmaktan geri durmadı. Milletimizin geleceği için, ülkemizin refahı için 2023 hedeflerimizin yılmadan bir yandan çalışacağız. Yeni projeleri hayata geçireceğiz bir yandan da bu ülkenin başına bela olan terör örgütünü çökerteceğiz. Yapacakları hiçbir alçak girişim bizim kardeşliğimizi, birliğimizi bozmayacaktır. Bu mücadele de asla bizi yıldırmayacaktır" diye konuştu.


CERABLUS HAREKÂTI

Başbakan Binali Yıldım, Cerablus operasyonuna ilişkin Der Spigel dergisinin "Saldırının hedefi Kürtler" haberine tepki gösterdi. Yıldırım "Operasyonda Kürtlerin hedef alındığı kuyruklu yalandır" dedi. Yıldırım Cerablus operasyonuna ilşkin "Biz Türkiye'nin de Suriye'nin de toprak bütünlüğünü savunuyoruz" ifadelerini kullandı. 


"EKİM AYINDA TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ, ÇÜNKÜ KANUNİ ZORUNLULUK"
Türkiye'nin Bulgaristan'la Suriyeli mülteciler konusunda ikili bir sözleşme imzalamayı düşünüp düşünmediği sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, "Türkiye-Bulgaristan mülteci sorununu Bulgaristan'ın yaşamakta olduğu bu sıkıntıyı azaltmak için ikili bir gayret, ikili birlikte çalışma kararı aldı. Her ne kadar AB ile yapılacak anlaşma gecikmiş olsa da bu anlaşma oluncaya kadar, Ekim ayında tamamlanmasını bekliyoruz çünkü bu kanuni zorunluluk, bu süreye kadar bile Bulgaristan'la aramızda çalışmaları yoğunlaştıracağız ve burada yaşanan sorunun çözümü için somut adımlar atmaya gayret edeceğiz" diye yanıt verdi.

BORİSOV: AB İÇERİSİNDE BİR İRADE TÜM DEVLETLERE KORUMA SAĞMALI
Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sözleşmeye ilişkin soruyu yanıtlayan Bulgaristan Başbakanı Borisov ise şöyle konuştu: "Ben umuyorum ki AB içerisinde yeterince bir irade, güç toplanıp tüm devletlere bir koruma sağmalı. Ondan sonra zaten başka toplantılarımız da olacak. Yeterince zamanımız ortamımız olur. Ben eminim ki tüm Avrupa ülkeleri için çok net ve uygun bir çözüm bulabiliriz. Böyle bir imkanımız var. Türk makamlarıyla çok iyi, ortak bir sınır koruma mekanizması oluşturabiliriz"

 

"Başbakan Yıldırım'dan Cizre açıklaması: Topyekün savaş açtık, ya istiklal ya ölüm" haberi, 26 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Başbakan Yıldırım'dan Cizre açıklaması: Topyekün savaş açtık, ya istiklal ya ölüm haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Başbakan Yıldırım'dan Cizre açıklaması: Topyekün savaş açtık, ya istiklal ya ölüm 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Politika Haberleri