Baydemir: Demirtaş cezaevinde risk altında

Baydemir: Demirtaş cezaevinde risk altında

Baydemir: Demirtaş cezaevinde risk altında "Bir risk olmasaydı bu açıklamayı yapmazdım. Çeşitli temaslarımız oldu ama sonuç alınamadı" diyen Baydemir, "Demirtaş neden Edirne Cezaevi'nde? Neden C blokta tutuluyor?" diye sordu.Tutuklanan  eşbaşkanları Figen Yüksekdağ...

"Bir risk olmasaydı bu açıklamayı yapmazdım. Çeşitli temaslarımız oldu ama sonuç alınamadı" diyen Baydemir, "Demirtaş neden Edirne Cezaevi'nde? Neden C blokta tutuluyor?" diye sordu.

Tutuklanan  eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş dahil 10 milletvekilinin cezaevlerinde tecritte olması HDP’nin tepkisine neden oldu. TBMM’de basın açıklaması yapan HDP Milletvekili Osman Baydemir, özellikle Edirne F Tip Cezaevi’ndeki Demirtaş’ın güvenliğine ilişkin bir takım endişeler olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı vekillere yönelik operasyona sessiz kalmakla eleştiren Demirtaş, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

AKLINIZDAN GEÇİRMEYİN: Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekillerimiz halkın yasal temsilcileridir. Ve bizim onurumuzdurlar. Eşbaşkanlarımız ve milletvekillerimiz şu anda cezaevlerinde tecrit altında tutuluyorlar. Edirne F Tipi Cezaevinin tecrit kararı başka hukuksuzlukların hazırlandığının göstergesidir. Sakın ha aklınızdan geçirmeyin! AKP’li bir milletvekili, bir suikast olursa halk cezaevlerini basar diyor. Cumhurbaşkanı’na soruyorum, haberdar mısınız? Demirtaş ve#Yüksekdağ’ın tırnaklarına zarar gelirse bunun birinci dereceden sorumluları cumhurbaşkanı, başbakan ve Adalet Bakanı olacaktır.

KİNİNİZDEN VAZGEÇİN: Aslında eşbaşkanlarımız ve milletvekillerimiz Cumhurbaşkanı’ndan daha özgür. Çünkü Cumhurbaşkanı kendi korkularının esiri. Cumhurbaşkanı, bugün yaşadığımız durum sizin kininizin, kibrinizin, intikam alma duygunuzun sonucudur. Kininizden vazgeçin. Cumhurbaşkanı, çobanlık iddianız varsa o sizin iddianız ama bizim sürü olmama hakkımız da bakidir.

RİSK VAR: ''Mili irade, milli irade’ diyorsunuz. Demirtaş ve Yüksekdağ milli irade değildir de nedir? (Demirtaş’ın cezaevindeki durumu) Bir risk olmasaydı bu açıklamayı yapmazdım. Çeşitli temaslarımız oldu ama sonuç alınamadı. Demirtaş neden Edirne Cezaevi’nde? Neden C blokta tutuluyor?

TBMM BAŞKANINDAN SES YOK: Meclis Başkanı, sen nasıl bir meclis başkanısın? Senin üyelerin cezaevinde tecritte, senden tık yok. Eşbaşkanlarımız cezaevindeyken kimse Meclis işliyor diyemez. Hazırlanacak hiçbir yasa ya da anayasa meşru olamaz.

KOCABIYIK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Öte yandan AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın Twitter’dan hesabından yazdığı “Devlet büyüklerine bir suikast halinde millet cezaevlerini basacak ve tüm FETÖ’cüleri ve PKK’lıları asacak. Halk arasında konuşulan bu'' sözleri yargıya taşındı. ''Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi’, tutuklu yakınlarıyla birlikte bugün Çağlayan Adliyesi’nde Kocabıyık hakkında suç duyurusunda bulundu. 

"Baydemir: Demirtaş cezaevinde risk altında" haberi, 16 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Baydemir: Demirtaş cezaevinde risk altında haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Baydemir: Demirtaş cezaevinde risk altında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:08 Yaşlı Nüfus Hızla Artıyor: TÜİK'in Son Verileri
  2. 18:07 iflas dalgası devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi daha iflasını açıkladı!
  3. 18:01 Antony Blinken: İnsan Hakları Raporu'nda Öne Çıkanlar ve Tartışmalar
  4. 17:58 Ekonomist: TCMB Faizinde Değişiklik Beklenmiyor, Borsada 10 Bin Puan Hedefi Konuşuluyor
  5. 17:51 B1 sınıfı ehliyet nedir?
  6. 17:50 Tiktok, Instagram'a Rakip Olacak Yeni Uygulaması 'Tiktok Notes' ile Fotoğraf Paylaşımına Giriyor
  7. 17:46 Opel'in yeni elektrikli SUV'u, etkileyici menziliyle Türkiye pazarında yerini alıyor!
  8. 17:43 Tunus Kıyılarında 19 Göçmenin Cansız bedenine ulaşıldı
  9. 17:39 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti
  10. 17:36 Hızlı ve Lezzetli: 15 Dakikada Kaşık Tatlısı Tarifi!
  11. 17:28 İYİ Parti'de bir istifa daha! Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifasını verdi
  12. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  13. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  14. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  15. 17:06 Hastalıklara Veda! Doğal Antibiyotik Kaynağı: Çaya "2-3 Tane Atmanız Yeterli
  16. 17:05 Memur Maaşlarında Kesinti Sürprizi! SGK Uzmanı Ali Tezel Uyardı
  17. 17:05 İYİ Parti'de istifa dalgası büyüyor: Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifa etti!
  18. 17:05 Bitkileri Tehdit Eden Pas Hastalığı: Belirtileri ve Zararları Nelerdir?
  19. 17:05 Altın Ateşi Yeniden Alevlendi! Gram Altın'da Fırsat Penceresi Açıldı!
  20. 16:58 Tesla, Küresel Talepteki Düşüşe Yanıt Olarak Avrupa Fabrikasında 400 Kişiyi İşten Çıkaracak
Politika Haberleri