Baykal'a kaset kumpasıyla Haydar Meriç cinayeti arasında sürpriz bağlantı

Baykal'a kaset kumpasıyla Haydar Meriç cinayeti arasında sürpriz bağlantı

Baykal'a kaset kumpasıyla Haydar Meriç cinay... Fetullah Gülen’le ilgili kitap yazarken kaçırılıp öldürülen gazeteci Haydar Meriç soruşturmasındaki şüphelilerden 9’unun, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve MHP yöneticileriyle ilgili kaset komplolarında...

Fetullah Gülen’le ilgili kitap yazarken kaçırılıp öldürülen gazeteci Haydar Meriç soruşturmasındaki şüphelilerden 9’unun, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve MHP yöneticileriyle ilgili kaset komplolarında da yer aldıkları belirlendi. Hatta Meriç’in Kırklareli’ndeki evine gizlice girmek için Ankara’dan getirdikleri çilingir bile aynı çıktı.

Kırklareli'nde yaşayan gazeteci Haydar Meriç’in cesedi, 2011’de kaybolmasından 20 gün sonra Düzce’nin Akçokaca ilçesi sahiline vurdu. 5 yıl boyunca aydınlatılamayan cinayetin sırrı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 2 yıldır sürdürdükleri çalışmalar sonunda gün ışığına çıkmaya başladı.

Savcı Hasan Yılmaz’ın yürüttüğü Meriç cinayeti soruşturmasında haziran ayında İzzet Otyakmaz, İbrahim Güneş, Mehmet Demirbilek, Emrah Uslu, Adem Akpınar, Kahraman Küllücek, Abdül Köksal, İbrahim Şimşek, Bekir Mert tutuklanmıştı.

KASET KUMPASINDAKİLER

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre 1.5 aylık sürede ise soruşturmada çok önemli gelişmeler yaşandı. Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve MHP kasetleri komplosunda ''şüpheli’ polislerle, Meriç cinayetinin ''şüphelisi’ polisler ortak çıktı. Savcılığın tespitlerine göre, İstihbarat Daire Başkanlığı’nda kurulan 25-30 kişilik polis ekibi yasa dışı izleme, dinleme ve evlere yerleştirilen kameralı komplolarda görev yaptı. İşte bu polislerden İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli ve Meriç cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Demirbilek, Abdül Köksal ile halen firari olan Enes Çiğci ve Serkan Keskinkılıç, Deniz Baykal ve MHP kasetleri komplosunda da yer aldıkları iddia edilen şüphelilerdi. Bu ekibi ise eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Lokman Kırcılı ile Gürsel Aktepe’nin yönettikleri öne sürüldü.

BAYINDIR KARDEŞLER

Ortaya çıkan gelişemeler bununla kalmadı. Haydar Meriç’in Kırklareli’ndeki evine gizlice girmek için Ankara’dan getirdikleri çilingir bile aynı çıktı. Haydar Meriç ile son telefon görüşmesini yapan E.Y. adına kayıtlı telefon ile baz sinyalleri kesişen telefon hattının sahibi İ.V. gözaltına alındığında sürpriz bir gelime yaşandı. Bu telefon hattı İ.V. tarafından Tarkim Havacılığın eski Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Bayındır’a verilmişti. Darbesi öncesi yurtdışına kaçan İbrahim Faruk Bayındır, dinlenen bu telefondan 23 Temmuz’da aradığı Ferhat Bayındır’a kaçmasını söyledi. Polis 26 Temmuz’da Ferhat Bayındır’ı gözaltına aldı.

O İSİM MHP KOMPLOSUNDA DA VAR

İBRAHİM Faruk Bayındır’ın ismi MHP kaset komplosunda gündeme geldi. MHP’lilerin kasetlilerinin yayınlandığı internet sitesini Bayındır’ın kredi kartı ile finanse ettiği ortaya çıkmıştı. İstanbul Küçükçemece Belediye Meclis üyeliği yapan Bayındır AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu. Kaset skandalının patlak vermesinin ardından ise İbrahim Faruk Bayındır AK Partiden ihraç edilmişti. Bora Jet’in eski sahibi olan İbrahim Faruk Bayındır, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra ise yurtdışına kaçtı.

"Baykal'a kaset kumpasıyla Haydar Meriç cinayeti arasında sürpriz bağlantı" haberi, 12 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Baykal'a kaset kumpasıyla Haydar Meriç cinayeti arasında sürpriz bağlantı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Baykal'a kaset kumpasıyla Haydar Meriç cinayeti arasında sürpriz bağlantı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
  2. 11:22 Meteoroloji Alarm Verdi: Şiddetli Fırtına Kapıda!
  3. 11:21 Alperen Şengün'den önemli başarı: NBA'de en çok gelişim gösteren 3. oyuncu oldu
  4. 11:18 Eski İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklayan kardeşi için istenen ceza belli oldu
  5. 11:14 Asgari Ücret Zammı Bekleniyor: Temmuz'da Milyonlarca Kişiyi Etkileyecek Zam Yolda mı?
  6. 11:09 Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!
  7. 10:57 Gazeteci Uğur Dündar uyardı! Yarın gündem bambaşka olacak! Bu konu futbol değil!
  8. 10:54 CHP'ye iki transfer: Özgür Özel’in bugün iki yeni vekile rozet takması bekleniyor
  9. 10:51 Patent başvurularında yeni ücretler belirlendi
  10. 10:46 Barış Pehlivan: Süleymancıların yeni hedefi Hollanda
  11. 10:42 İnci Taneleri'nde Azem'in kızı Nehir'e hayat verecek oyuncu belli oldu
  12. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  13. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  14. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  15. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  16. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  17. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  18. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  19. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  20. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
Gündem Haberleri