Bekir Bozdağ: Mahkemenin kararına saygılı olmak gerekir

Bekir Bozdağ: Mahkemenin kararına saygılı olmak gerekir

Bekir Bozdağ: Mahkemenin kararına saygılı ol... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Karaman'daki bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunan öğretmene 508 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine ilişkin, "Yargının verdiği karar somut bir olaya ilişkin bir karardır. Ama bu kararın ortaya...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Karaman'daki bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunan öğretmene 508 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine ilişkin, "Yargının verdiği karar somut bir olaya ilişkin bir karardır. Ama bu kararın ortaya çıkması, sanığın aldığı ceza bundan sonra benzer suçlar için caydırıcı bir etki yapacaktır" dedi.

Bozdağ, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Trabzon'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, bir gazetecinin Karaman'da öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu için yargılanan öğretmen Muharrem Büyüktürk'e 508 yıl 3 ay hapis cezası verildiğini hatırlatması üzerine, Karaman'daki olayın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mahkemenin sanığa verdiği cezaya değinen Bozdağ, "Yargının verdiği karar somut bir olaya ilişkin bir karardır. Ama bu kararın ortaya çıkması, sanığın aldığı ceza bundan sonra benzer suçlar için caydırıcı bir etki yapacaktır. Ama sadece cezaların caydırıcılığı bu konuda yetmez. Aynı şekilde toplumsal bilincin de yüksek olmasında son derece büyük önem arz etmektedir. Kol kırılır yen içinde kalır anlayışı ile işlenen suçlar, ahlaksızlıklar, çirkinlikler konusunda sessiz kalmamalıyız. Kim yanlış yapmışsa, suç işlemişse, böylesine bir eylemde bulunmuşsa bunları mutlaka hukuka teslim etmeliyiz, yargıya çıkarmalıyız, hesap vermesini sağlamalıyız ki bu tür ahlaksızlar böyle hadiselerin gizli kalmasından cesaretlenerek yeni ahlaksızlıklar, yeni suçlar işlemesinler" diye konuştu.

''TEDBİR ALMAMIZ GEREKİR'

Bozdağ, bu tür konularda işin üzerini açmaya, hukuka, yargıya bu tür ahlaksızlıkları, suçları işleyenleri çekinmeden teslim etmeye ihtiyaç olduğunu dile getirerek, "Umarız böyle hadiseler bir daha olmaz. Ama olduğu zaman da mutlaka işin üzerini açmak, hukuka hesap vermesini sağlamak hepimizin üzerine düşen vazifedir. Ayrıca böyle hadiselerin olmaması için pek çok alınması gereken başka tedbirleri de elbette hükümet olarak biz aileler, hepimiz almamız gerekir" ifadesini kullandı.

''MAHKEMENİN KARARINA SAYGI DUYMAMIZ GEREKİR'

Bir gazetecinin davanın kısa sürede sonuçlandığını söylemesi üzerine de Bozdağ, "Bu mahkemenin takdiridir. Mahkeme dosyayı tekemmül etmiş olduğunu gördüğü zaman böyle bir karar verebilir. Hepimiz bu konuda mahkemenin takdirine saygı duymamız gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

"Bekir Bozdağ: Mahkemenin kararına saygılı olmak gerekir" haberi, 20 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bekir Bozdağ: Mahkemenin kararına saygılı olmak gerekir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bekir Bozdağ: Mahkemenin kararına saygılı olmak gerekir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri