Beratcan Karatürk'ün annesi yine serbest bırakıldı

Beratcan Karatürk'ün annesi yine serbest bırakıldı

Beratcan Karatürk'ün annesi yine serbest bır... İstanbul Kartal’da kaybolduktan 15 gün sonra ormanlık alanda cansız bedeni bulunan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Beratcan Karakütük’ün öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.Serbest bırakılmasına savcının itiraz...

İstanbul Kartal’da kaybolduktan 15 gün sonra ormanlık alanda cansız bedeni bulunan 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Beratcan Karakütük’ün öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Serbest bırakılmasına savcının itiraz ettiği Beratcan Karakütük'ün annesi Türkan K. için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. 

SERBEST BIRAKILDI 

Gözaltına alınan anne Türkan Karakütük, bir süre sonra serbest bırakıldı.
 
'CİNAYETLE İLİŞKİNİZ VAR MI' SORUSUNA CEVAP VERDİ

Türkan Karakütük, Gayrettepe Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Anne K., gazetecilerin 'cinayetle bir ilişkiniz var mı' şeklindeki sorusuna 'yok' yanıtını verdi. Anne Karakütük, sorgusunun ardından sernest bırakıldı.

''BERATCAN BİZİ BİRLİKTE GÖRDÜ’

Habertürk'ün haberine göre; Ersin Kaşıkçı kendini savunurken kan dondurucu ifadelerinde şunları söyledi: “Türkan beni Beratcan’a Ersin ağabey olarak tanıtmıştı. Ben Beratcan ile 3-4 yıl önce tanışmıştım. Soruşturma savcısı da dün Türkan K.’nın serbest bırakılmasına itiraz etti. Anadolu 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararında direnmesi durumunda itiraz dilekçesinin 3. Sulh Ceza Hâkimliğine gönderileceği belirtildi.

Sonra eve gelince de beni tanıdı güven duydu. Yaklaşık 2 hafta önce Türkan ile ıssız bir yerde benim servis şoförlüğü yaptığım şirketin aracında birlikte olurken Beratcan bizi gördü.Türkan ''Bu çocuk bizi gördü. Bu şekilde devam edersek başımıza iş açacak. Buna bir çare bulmamız gerekir’ dedi.

Ben kendisine böyle bir şey yapamam dedim. ''Sen yapmazsan ben evdekilere bir şey yaparım senden bilirler’ diye tehditte bulundu. Bunun üzerine ben de kabul ettim. Suçu işlediğimi kabul ediyorum. Türkan Beratcan’ı öldür diye beni azmettirdi.''

Çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Beratcan’ın annesi Türkan K. ise suçsuz olduğunu iddia ederek kendini şöyle savundu:
“Haftada 1 buluşup ilişkiye giriyorduk. Beratcan’ı o eve hiç götürmedim. Evde ilişki yaşarken bizi hiç görmedi.

Ben Ersin Kaşıkçı ile servis aracında da ilişkiye girdim ancak Beratcan yoktu. Ersin Kaşıkçı’nın elinde benim çıplak resimlerim ve videom varmış. Bu resimler çekilirken haberim vardı.

AYRILDIĞIM İÇİN İNTİKAM ALIYOR’

Oğlumun kaybolduğu gün büyük oğlumu aradım. Beratcan’ın eve gelmediğini söyledi. Saat 16.00 sıralarında eşim Ergün’ü aradım. ''Polise de haber verelim’ dedim.

Saat 17.00 sıralarında Ersin Kaşıkçı’yı aradım. ''Oralardan geçtin mi Beratcan’ı gördün mü’ dedim. O da bana ''Hayırdır’ diye sordu. Ben de bu saate kadar eve gelmediğini söyledim. O da ''Gelir arkadaşına takılmıştır, boşver’ dedi.

Ben Beratcan kaybolduktan sonra Ersin’i bir kez aradım. Çarşamba günü 16.00-17.00 aralarında. Çünkü Ersin ile ilişkimi bitirmek istiyordum. Ersin Kaşıkçı da beni aramadı. Sadece çocuk geldi mi diye sordu. Başka şekilde iletişim kurmadık.

Ben oğlum Beratcan’ı öldürmesi için Ersin’i suça azmettirmedim. Allah şahidim suçsuzum. Sanırım, ayrıldığım için benden intikam almak için bunu yapıyor. Zaten evladımı alarak bana büyük acı yaşattı.''

ELLERİYLE ÖLDÜRMÜŞ: ''SUDA BOĞDUM’

Ersin Kaşıkçı’nın ifadesi olayın nasıl yaşandığını da ortaya çıkardı. Kaşıkçı, Beratcan’ı kendi servis aracı yerine kardeşinin servis aracına aldı. Marketten koli bandı alıp, Beratcan’ın eve gittiği yolda beklemeye başladı.

Saat 14.30’da ise küçük çocuğu minibüsüne bindirdi. Derslerini sorduğu Beratcan’ın el ve ayaklarını koli bandıyla bağladı. Ağzını da bantla kapattı. Arka koltuğun altına koyduğu Beratcan’ın görülmesini engellemek için de koltuk önüne kutu yığdı.

Personel taşıdığı firmaya giderek çalışanları aldı. Küçük çocuğun sesinin duyulmasını engellemek için ise müziğin sesini açtı. Bundan sonrasını ise Kaşıkçı ifadesinde şöyle anlattı:
“Yolcuları bıraktıktan sonra Tuzla’ya gittim. Stepnenin üzerine yatırdım. Nefes alamadığı için bilinci kaybolmuştu. Bacakları hareket ediyordu. 15 dakika suya sokup boğdum, ardından cesedini aynı yere attım.''

CENAZEDE 'KANINI YERDE KOYMAM' DİYEREK AĞLAMIŞTI

Anne Türkan K. oğlunun cenazesinin Kartal’daki evinin önüne helallik alınması için getirildiği sırada “Senin kanını yerde koymam yavrum. Sana uzanan elleri koparırım yavrum. Sana bunu yakıştıranları yaşatmam yavrum...'' diyerek gözyaşı dökmüş, daha sonra fenalaşıp baygınlık geçirmişti. Beratcan’ın cenazesi daha sonra götürüldüğü Karabük Yenice Cihanbey Köyü Belen Mahallesi’nde düzenlenen törenle toprağa verilmişti. Ersin Kaşıkçı ve anne Türkan K. dün Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Şüpheliler nöbetçi savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Mahkeme Kaşıkçı’nın “Çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürme'' suçundan tutuklanmasına, Türkan K.’nın ise ''delil yetersizliğinden’ serbest bırakılmasına karar verdi. Sanık Ersin Kaşıkçı tutuklandıktan sonra Maltepe cezaevi’ne gönderildi.

"Beratcan Karatürk'ün annesi yine serbest bırakıldı" haberi, 31 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Beratcan Karatürk'ün annesi yine serbest bırakıldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beratcan Karatürk'ün annesi yine serbest bırakıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
3. Sayfa Haberleri