Beş ay içinde on beş baskı yapan kitap: Ela Gözlü Pars Celile

Beş ay içinde on beş baskı yapan kitap: Ela Gözlü Pars Celile

Beş ay içinde on beş baskı yapan kitap: Ela ... ABC Kültür Sanat Servisi  Kitapçı raflarında beş ay kadar önce yerini alan Ela gözlü Pars: Celile on beşinci kez basıldı. Bu hafta Remzi Kitapevi’nin sıralamasında ikinci. İstanbul’un metro istasyonlarını bu kitabın afişleri...

ABC Kültür Sanat Servisi  

Kitapçı raflarında beş ay kadar önce yerini alan Ela gözlü Pars: Celile on beşinci kez basıldı. Bu hafta Remzi Kitapevi’nin sıralamasında ikinci. İstanbul’un metro istasyonlarını bu kitabın afişleri süslüyor.

Kitabın yazarı Osman Balcıgil gazetecilik, televizyonculuk kökenli ve yaklaşık sekiz yıldır roman yazıyor. Celile, Balcıgil’in sekizinci romanı. 

Önceki romanlarında olduğu gibi, yazar bu romanında da okuyucuyu aşka ve maceraya tıka basa doyuruyor. 

Bunu kitap da tıpkı ötekiler gibi muhteşem bir arka planının önünde gerçekleşiyor. 

Üstelik kullandığı kişiler gerçek, tarihler, yerler tamı tamına doğru. Yazar romanlarını kaleme alırken bırakın yılları, mevsimleri, ayları, günleri, hava durumunun bile doğru olmasına dikkat ediyor. 

Zor konuların yazarı.

Yazarın seçtiği konular son derece çetrefil ve zor. Buna rağmen, kitapları su içercesine ya da hava alırcasına kolay okunuyor. 

Romancılığı görece yeni olmasına rağmen, Osman Balcıgil’in zirveye tırmanmasının, çok satan ama popüler de olmayan romanların yazarı olmasının nedeni bu olsa gerek.

fba3f194-e653-43c7-a4d6-a2adb7a15751.jpg

Araştırmacı gazetecilik, haber televizyonculuğu geçmişi Osman Balcıgil’i belli ki roman yazımında çok destekliyor. (Yazarın geçmişi için bkz: www.osmanbalcigil.com )

Balcıgil’i 80’li yıllarda araştırma kitaplarından tanıyoruz. İdam karşıtı olarak kaleme aldığı Ölüm Cezası ve İdamın Günlüğü isimli kitaplarını Askeri yönetim altında yayınlayan yazarın, toplumsal ve siyasal konularda yazdığı yazılar, yaptığı röportajlar hala hatırlarda.

Latin Amerika’nın Atar Damarları üzerine yazdıklarıyla Gazeteciler Cemiyeti’nde röportaj dalında yılın gazetecisi ödülünü almış olan Balcıgil, sonradan bu yazılarını aynı isimli kitapta toplamıştı.

Bütün bu çalışmalar yani kırk yıllık gazetecilik, editörlük, habercilik deneyiminin Osman Balcıgil’in kitaplarının zirvelerde yer almasında önemli bir rolü var.

Güzel bir kız çocuğu, şahane bir kadına.

Balcıgil Ela gözlü pars: Celile’de,  okurlarını, iki cenahtan paşa kızı, paşa torunu olan, olağanüstü güzelliği ve hayatıyla dikkat çeken Celile Hanım’la buluşturuyor.

Osmanlı sarayının en güzel kız çocuğu Celile, zaman içinde İstanbul, Paris ve Roma sosyetesinin en gözde genç kadını haline geliyor...

Saray ressamı Fausto Zonaro’nun öğrencisi olan ve adını resim sanatına altın harflerle kayıt ettiren ela gözlü pars, okura aslında hiç de yabancı değil: Ünlü şair Nazım Hikmet’in annesi ve bir başka ünlü şair Yahya Kemal Beyatlı’nın sevgilisi.

Celile’nin özel hayatına ayaklarınızın ucuna basarak girerken, kaçınılmaz olarak kendinizi onun yerine koyacak, onun kanatlarıyla havalanacak, mutluluğunu ve çektiği acıları paylaşacaksınız

Nefes kesen bir hayat...

Padişah hafiyeleriyle, balkan çetecilerle, İttihat ve Terakkicilerle boğuşacak kadar cüretkar, sevgisiyle kuracağı ev için masa örtüsü dikecek kadar mütevazi, oğlu için canını ve gururunu hiçe sayacak kadar fedakar bir kadın Celile. 

Gerçek bir saray hanımefendisi, pervasız bir aşık ve ele avuca sığmaz bir eylemci!

Celile, gönlünü kendinden dört yaş küçük Yahya Kemal’e kaptırdığında, evli ve iki çocuğu var... “Ela gözlü pars'' diye şiirler yazıyor ünlü şair onun için. Güzel kadın, hayatında ilk kez bulutların üzerinde uçtuğunu düşünüyor ve aşkı uğruna eşini, evini terk ediyor. Maalesef, şairi onu taşıyabilecek büyüklükte bir yüreğe sahip değil. Yarı yolda bırakıyor, sıvışıp kaçıyor. Çok ama çok üzülüyor, kahroluyor ama yıkılmıyor ela gözlü pars. 

Aynı çocuk iki kere doğurulabilir mi? Doğuruyor Celile! Oğlu Nazım Hikmet yirmi sekiz yıllık hapis cezasının on ikinci yılında ölüm orucuna başlayınca, bir panter gibi ileri atılıyor ve büyük şairi, ölümün kıyısından çekip alıyor.

0000000683470-1.jpg

Eminim, Osman Balcıgil’in bu kitabını da ötekiler gibi bir solukta okuyacaksınız.

Peki neydi Balcıgil’in önceki kitapları? Hatırlayalım:

TERS KANATLI ŞAHİN, BİLGİNİN EFENDİSİ, ZERDÜŞT’ÜN SIRRI, DANTE’NİN İSTANBUL CEHENNEMİ, PİSAGOR TEPKİSİ, MASON LOCASINDA AŞK VE KILIÇ, 53. RİSALE

Balcıgil’in yazdığı, Destek Yayınevi tarafından yayınlanan Ela gözlü pars: Celile’nin uzunca bir süre daha konuşulacağını, belleklerden silinmeyeceğini söylersek abartmış olmayız.

"Beş ay içinde on beş baskı yapan kitap: Ela Gözlü Pars Celile" haberi, 27 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Beş ay içinde on beş baskı yapan kitap: Ela Gözlü Pars Celile haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beş ay içinde on beş baskı yapan kitap: Ela Gözlü Pars Celile 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
ABC Kitap Haberleri