Beşiktaş Şeref'iyle oynadı Hakkı'yla kazandı

Beşiktaş Şeref'iyle oynadı Hakkı'yla kazandı

Beşiktaş Şeref'iyle oynadı Hakkı'yla kazandı Ali Kaya Soysal 5 sene önce  Yıldırım Demirören'in başkanlığı bırakıp gitmesinden sonra bırakılan enkaza sahip çıkmak gerekiyordu, Fikret Orman, Bülent Deriş ve benimde içinde bulunduğum Nazmi Koca+Aydoğan Cevahir başkan...

Ali Kaya Soysal 
5 sene önce  Yıldırım Demirören'in başkanlığı bırakıp gitmesinden sonra bırakılan enkaza sahip çıkmak gerekiyordu, Fikret Orman, Bülent Deriş ve benimde içinde bulunduğum Nazmi Koca+Aydoğan Cevahir başkan adayları kulübe sahip çıkarak yönetime talip olduk. 

Levent Tenis Kulübündeki seçim kampanyasına başladığımız ilk toplantıda slogan bulunması gerekiyordu.."En büyük Beşiktaş" ", "herşey siyah-beyaz  için" gibi klasik teklifler görüşülüyordu....Ben ise daha çarpıcı, oy getirecek , camiaya da  yakışacak bir manşet peşindeydim,  yazımın başlığına taşıdığım "Şeref' imiz ve Hakkı' mızla Göreve Talibiz"i buldum ve arkadaşlarıma kabul ettirdim...Pankartların "apostroflarına" varıncaya kadar titizlikle hazırlanmasında başında bulundum..
 
Sonunda seçimi kaybettik, önemli değil, Fikret Orman ve ekibi 4 bin küsur oyla ezici bir üstünlükle kazandı, zaten öyle olacağı da belliydi. Aslında BJK kazandı seçimi....Benim vurgulamak istediğim bu sloganın Beşiktaş'a ne denli yakıştığıdır. Dün gece de aynen öyle oldu Galatasaray karşısında alınan 1-0'lık galibiyetle...
 
Haftalardır G.Saray ezeli rakibi F.Bahçe 4. yıldızı takmasın diye Beşiktaş'a yatacak dedikodularıyla çalkalandı. Bu söylentiler  şampiyonluğun en büyük adayı Beşiktaş'a karşı yapılacak en büyük kötülüktü bana göre, bazılarının moda deyimiyle "algı yönetimi"ydi..Bu bağlamda merak ediyordum maçın nasıl geçeceğini, Beşiktaş kazanacaksa hakikaten Hakkı'yla mı kazanacaktı veya kötü oynayıp puanlar mı kaybedecekti?
 
Sahanın içine girince özellikle ilk 30 dakikada G.Saray'ın anormal agressif ve hatta bazı pozisyonlarda kasıtlı faullerini gördüm. Başta Sabri, Sneijder, Yasin ve Podolski olmak üzere maça nasıl sarıldıklarını izledim...

5'de Sosa'nın , 7'de Yasin'in gol pozisyonları maça heyecan katarken daha 20. dakikada çıkan kavga herşeyin habercisiydi aslında ..Galatasaraylı futbolcular haysiyet mücadelesini abartmışlar ve Beşiktaş'a bu maçı kolay kolay vermeyeceklerdi. Hatta dört hafta dinlenip bir maç oynayan Sneijder sanki tüm enerjisini bu maça saklamıştı ve ilk yarıda iki sarıdan atılmadıysa Mete hocaya dua etmesi lazımdı.
 
İlk yarıdaki bu görünüm  siyah-beyazlı futbolcuları soyunma odasında kamçılamış olacak ki, .ikinci 45'in ilk 10 dakikasında Sosa ile % 99'luk  gol pozisyonlarına girdiler, ama kaçırdılar.., üstelik ilerleyen dakikalarda  Muslera kurtarışlarıyla sahneye çıktı....Ama zamanla fizik açıdan düşen G.Saray 70'den sonra oyuna giren Gökhan ve Cenk gibi hücumcuların katkılarına engel olamadı  ve beklenen golü klasik Oğuzhan-Cenk halı saha paslarından Gomez bitirişiliyle yedi..
 
G.Saray'ı tebrik ediyorum, tüm dedikoduların aksine böyle  bir mücadele ortaya koydukları için, ancak eleştiriyorum aynı zamanda, "sezon boyu neredeydiniz?" diye...
 
Ve , gelelim başlığa...
    
Bu denli zorlu bir rakibe karşı "Şeref'iyle oynayıp, Hakkı'yla" kazanan Beşiktaş' ı kutluyorum,  Kartallar mutlu sona olası sürprizler dışında çok yakın artık.

"Beşiktaş Şeref'iyle oynadı Hakkı'yla kazandı" haberi, 09 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Beşiktaş Şeref'iyle oynadı Hakkı'yla kazandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş Şeref'iyle oynadı Hakkı'yla kazandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  7. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  8. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  9. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  10. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  11. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  12. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  13. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  14. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  15. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  16. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  17. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  18. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  19. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  20. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
Spor Haberleri