Bilici'yi içeri almadılar

Bilici'yi içeri almadılar

Bilici'yi içeri almadılar Yayın müdürü olduğu Zaman gazetesine gelen Abdülhamit Bilici, bina çevresindeki polisler tarafından engellendi. Bilici’yi içeri almak istemeyen polisler, kendilerine bu yönde talimat verildiğini söyleyerek Bilici ve avukatını...

Yayın müdürü olduğu Zaman gazetesine gelen Abdülhamit Bilici, bina çevresindeki polisler tarafından engellendi. Bilici’yi içeri almak istemeyen polisler, kendilerine bu yönde talimat verildiğini söyleyerek Bilici ve avukatını önce binaya almadı. Bilici, binaya almama talimatının kendisine yazılı olarak verilmesini istedi. Görevli polisler bir süre üstleriyle konuşarak ne yapmaları gerektiğini, sabah kendilerine verilen içeri almama talimatını uygulayıp uygulamayacaklarını sordu. Bu sırada Bilici, “25 yıldır çalıştığımız kuruma alınmıyoruz'' diyerek tepki gösterdi.

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre, Bilici ve avukatı Hasan Günaydın, içeri almama gerekçesiyle ilgili tutanak tutulmasını istedi. Görevli polis, Bilici’nin iş akdinin feshedildiğinin kendilerine iletildiğini ve içeri alamayacaklarını söyledi. Bilici ve avukatının kararın yazılı olarak kendisine verilmesini istemesi üzerine görevliler kayyumlarla görüşeceklerini söyledi.

Türkiye için üzüldüklerini belirterek Bilici şöyle konuştu: “Ülkemize yapılanlar bizi kahrediyor. 2016 Türkiye’si, AB üyesi olacağını düşündüğümüz Türkiye’de bir gazetenin yayın yönetmeni 25 sene çalıştığı gazeteye alınmıyor. Türkiye’nin en çok satan gazetesine alınmıyor. Söyleyecek söz bulamıyorum. Dünden beri Türkiye dünyada çok kötü bir şekilde tanıtılıyor. Demokrasi mücadelesi devam edecek, tarih boyunca da böyle olmuştur. Bu mücadeleyi verme görevi kimlere nasip olduysa onların da iftihar etmesi lazım. Kayyumların talimatıyla kuruma alınmamam gerektiğini söyledi memur beyler.''

Abdülhamit Bilici ayrıca, “Biz Türkiye’deki bütün demokratlarla birlikte sağcı olsun, solcu olsun, Türk olsun, Kürt olsun, Alevi olsun hepsiyle birlikte, milletimizle birlikte demokrasi, hak, hukuk mücadelesi vereceğiz. Vatandaşlarımız asla bizi yanlış anlamasınlar. Bizim itirazımız hukuka değil, hukuksuzluğa ve baskılaradır. Bu da herhalde baskının en güzel örneği. Yani 25 yıllık Zaman gazetesinin çalışanı ve yayın yönetmeni kendi gazetesine alınmıyor'' dedi.

"DEMOKRASİ MÜCADELESİ BUNLARA GÜLEREK VERİLİR"

Yayın yönetmeni olduğu günden bu yana Sedef Kabaş ve diğer gazetecilerin davalarına katılarak destek verdiğini anlatan Bilici, “Bütün bunları gülerek karşılayalım. Demokrasi mücadelesi böyle verilir. Burada herhangi bir suç yok, bir suç varsa medyayı susturmaya çalışmaktır. Gazetecileri hapse atmaktır, medya binalarını terör yuvası gibi kuşatma altına almaktır. Bir suç varsa demokrasiyi askıya almaktır, anayasanın açık bir şekilde koruduğu basın özgürlüğünü işlemez hale getirmektir. Sizler, bizler suçlu değiliz. Anayasa Mahkemesi de son kararında Dündar ve Gül ile ilgili kararında gazeteciliğin suç olmadığının altını tekrar çizdi. Türkiye’nin bu istikamette devam edeceğini ve asla geri dönmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

AVUKAR GÜNAYDIN: AVUKATLIK GÖREVİMİZİ YAPMAMIZA BİLE MÜSAADE ETMEDİLER

Avukat Hasan Günaydın da, “Maalesef hiçbir yazılı tebligat yapılmadan, polis zoru kullanılarak bildirimde bulunmaksızın, gaz kullanılarak, tazyikli su kullanılarak binaya girildi. Biz avukat olarak binada bekliyorduk. Memur arkadaşlara yardımcı olacağımızı söylememize rağmen bizi bile tartakladılar, avukatlık vazifemizi yapmamıza müsaade etmediler. İçeri girdikleri gibi arama kararı olmaksızın, hukuka uygun düşmeyecek şekilde bütün binaya girip arama kararı varmış gibi arama yaptılar. Hiçbir hukuki kural tanımadılar. Ülke adına, hukuk adına çok endişe verici, kaygı verici bir durum. Umarım bir an önce aklıselim galip gelir. Bu haksızlığa, hukuksuzluğa dur der. Türkiye’ye yakışmayan bu görüntülerin son bulması için sorumluluğu üstlenir ve gereğini yapar diye ümit ediyoruz'' diye konuştu. 

"Bilici'yi içeri almadılar" haberi, 05 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bilici'yi içeri almadılar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilici'yi içeri almadılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
  2. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
  3. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
  4. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
  5. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
  6. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
  7. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  8. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
  9. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
  10. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  11. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  12. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  13. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  14. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
  15. 08:20 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun "Ablamın babası da ünlü" dediği isim Uğur Dündar mı?
  16. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
  17. 08:09 İsmail Saymaz: Kepez’in intikamını ‘teleferik’ ile almak
  18. 08:05 Aytunç Erkin yazdı: 28 Şubat’ın “sır” CD’si 2007’de hazırlanmıştı
  19. 08:03 Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgar yurda giriş yaptı
  20. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
Gündem Haberleri