''Bilinçli insanlar köşeye çekildikçe ortalık cahil cesaretine kaldı’

''Bilinçli insanlar köşeye çekildikçe ortalık cahil cesaretine kaldı’

''Bilinçli insanlar köşeye çekildikçe ortalı... Pop müziğimizin efsane ismi Erol Evgin, Altın Düetler adlı albümüyle müzik listelerinin zirvesine yerleşti. Bir dönemin unutulmayan şarkılarını Sezen Aksu'dan Emel Sayın'a kadar pek çok kadın sanatçıyla birlikte söyleyen...

Pop müziğimizin efsane ismi Erol Evgin, Altın Düetler adlı albümüyle müzik listelerinin zirvesine yerleşti. Bir dönemin unutulmayan şarkılarını Sezen Aksu'dan Emel Sayın'a kadar pek çok kadın sanatçıyla birlikte söyleyen Evgin Sözcü'den Yüksel Şengül'e son albümünü ve Türkiye hakkındaki görüşlerini paylaştı.

ŞARKILARDAKİ HAYALİMDİ BU ALBÜM

– Gerçekten de altın değerinde sanatçıların buluştuğu bir albüm bu. Albümün öyküsünü dinlemek isteriz…
Yükselciğim 70'lerden beri beni tanırsın ve müzik öykümü en iyi bilenlerdensin. 70'lerde popüler müziğin klasikleşmiş eserleri olurdu. Amerika'da İngiltere'de Fransa'da… 30-40 yıllık eskimeyen şarkılardı onlar. Bizim popüler müziğimizde de eskimeyen şarkılar olacak mı acaba diye hayal ederdim. Şimdi bakıyorum, aradan yarım asır geçti ve bizim şarkılarımız da ilk günkü tazeliğinde kalmış, eskimemiş (gülüyor). Bu albümle birlikte şarkılardaki hayalim de gerçek oldu.

Erol Evgin “Ülkemin bu hale geleceğini hiç düşünmemiştim. Ortalıkta bir karmaşa var. Siyaset uğruna halk ayrıştırılıyor,  kutuplaştırılıyor. En acısı sonu gelmeyen şehit haberleri yüreğimizi dağlıyor'' dedi.

KADIN DOKUNUŞU…

– Erol Evgin'e eşlik eden sanatçıların hepsi de kadın…
Albüme bir kadın dokunuşu olsun istedim. Aşk şarkılarında kadın-erkek paylaşımı beni çok etkiler. Kadın-erkek düetinin büyüsü başkadır. Kadının hem sesine hem gücüne çok inanırım. Türkiye'deki siyasetçiler ne yazık ki kadının gücünü yeterince kullanamıyor. Meclis'te ve sanatta kadın dokunuşlarına ihtiyacımız var.

– Kadın farkı çok başka elbette…
Meclis'e kadın girse, barış gelir, saygı gelir. Kadınlarımıza layık oldukları değer verilmelidir. Ne yazık ki kadınımıza uygulanan şiddet hepimizin yüreğini sızlatıyor. Bu yaz Altın Düetler'in bir konserinden elde edilecek geliri kadına şiddet konusuyla ilgili çalışmalar yapan bir vakfa bağışlayacağız.¨

1-055.jpg

Aşkın Nur Yengi ile…

2-056.jpg

Candan Erçetin ile…

3-039.jpg

Emel Sayın ve İskender Paydaş ile…

4-031.jpg

Göksel ile…

5-012.jpg

Hande Yener ile…

6-010.jpg

Sıla ile…

7-009.jpg

Sezen Aksu ile…

8-006.jpg

Şevval Sam ile…

9-004.jpg

Nükhet Duru ile…

10-004.jpg

Zuhal Olcay ile…

SANATÇI DOSTLARIM GÖNÜLLÜ GELDİLER

– Sezen Aksu'dan Emel Sayın'a, Candan Erçetin'den Sıla'ya kadar en başarılı 10 kadın sanatçımız sizinle şarkı söylüyor…
Sağolsunlar beni kırmadılar. Tamamen gönüllü olarak geldiler. Sezen Aksu, Nükhet Duru, Candan Erçetin, Göksel, Zuhal Olcay, Şevval Sam, Emel Sayın, Sıla, Hande Yener, Aşkın Nur Yengi'ye teşekkür ederim.

– Sezen Aksu'nun imkansız aşk itirafı var…
(Gülüyor) Sezen Aksu'nun hangi şarkımı seçeceğini ben de merak etmiştim. O hiç tereddüt etmeden bestesi bana ait olan' Ben İmkansız Aşklar İçin Yaratılmışım' adlı şarkımı seçti. Ardından bu şarkımı neden çok sevdiğini de içtenlikle şöyle itiraf etti: ''Erolcuğum bu benim şarkımdır. Çünkü ben, hayatım boyunca imkansız aşkların peşinden koştum. Bu şarkı beni anlatıyor.'

– Diğer sanatçılar…
Sıla, Sezen'in (Aksu) bana 90'larda hediye ettiği Ateşle Oynama adlı şarkısını söyledi. Nükhet Duru, Bir De Bana Sor'u, Candan Erçetin, Aldım Başımı Gidiyorum şarkısını söyledi. Göksel'in rüya gibi sesine Rüya şarkısı çok yakıştı. Hep Böyle Kal şarkısını Zuhal Olcay, Neydi O Yıllar adlı şarkıyı Şevval Sam okudu. İşte Öyle Bir Şey Emel Sayın'a, Sevdan Olmasa Hande Yener'e, Söyle Canım da Aşkın Nur Yengi'ye yakıştı.

ÜLKEMDE KARMAŞA VAR

– Bu şarkılarla kaç nesil eğleniyor, gülüyor, aşık oluyor?
Dört nesil, benim şarkılarımla aşık oldu. Bir gün yanıma gelen bir genç kız ''Annem sizi çok seviyor' dedi ve ekledi ''Anneannem de aşık.' Gülmekten yere düşüyordum.

– Günümüz şarkıları neden uzun ömürlü olmuyor?
Bu tamamen dönemlerin ruhuyla ilgili bir şey. Yaşadığımız dönemde cep telefonlarından dostluklara, aşklardan evliliklere kadar her şeyin ömrü kısa. Daha hızlı yaşıyoruz, daha çok tüketiyoruz. Bizim şarkılarımız insanların kalplerini, gönüllerini sallardı, günümüz şarkıları sadece bedenlerini sallıyor.

– Ülkede huzursuzluk var, öfke var…
Ülkemin bu hale geleceğini hiç düşünmemiştim. Ortalıkta bir karmaşa var. Siyaset uğruna halk ayrıştırılıyor, kutuplaştırılıyor. Güneydoğu'da savaş var, komşu ülkelerle aramız iyi değil, ekonomi kötü durumda. En acısı sonu gelmeyen şehit haberleri yüreğimizi dağlıyor. Bu ortamda huzur elbette olamaz.

ATATÜRK IŞIĞIMIZDIR

– Müzik ya da sanat ilaç olabilir mi?
Ülkedeki huzursuzluğa sanat ilaç olabilir. Umut, hayatın ışığıdır. Bütün sanatlar, yaşama sanatına hizmet eder. Aydınlık günlere olan inancımızla şarkımızı inadına söyleyeceğiz. Şarkı söylemek savaşa karşı meydan okumaktır.

– Hayranları “Memleketin halini bir de ona sor'' dedi…
(Gülüyor) Şarkımdan atıfta bulunmuşlar. Ülkemiz içte ve dışta büyük sıkıntılar yaşıyor. Herkes bilinçlenmeli, elini taşın altına koymalı ve ülke yönetimine omuz vermeli. Bilinçli insanlar köşeye çekildikçe ne yazık ki ortalık cahil cesaretine kalıyor. Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden sapmadan, Atatürk'ün ışığında yürümemiz gerekiyor.

İNSAN DİYETİ ÖNEMLİ

– Dile kolay, müzikte 47 yıl geçti…
1969'daki ilk 45'lik plağım Eski Günler'i başlangıç sayarsak müzikte 47 yıldır varım. 47 yıl geçse de çok şükür dinç ve sağlıklıyım. Geleceğin yüreği geçmiştedir derler. Gençlerin de bu şarkıları dinlemesini arzu ettim.

– Formda kalman, fit olmanın sırları?..
Beden sağlığım için beslenmeme, uykuma dikkat ediyorum. Ruh sağlım için de öncelikle insan diyeti yapıyorum. Sevgisiz, agresif, kavgacı insanlardan uzak duruyorum.

"''Bilinçli insanlar köşeye çekildikçe ortalık cahil cesaretine kaldı’" haberi, 26 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan ''Bilinçli insanlar köşeye çekildikçe ortalık cahil cesaretine kaldı’ haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Bilinçli insanlar köşeye çekildikçe ortalık cahil cesaretine kaldı’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  2. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  3. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  4. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  5. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  6. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  7. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  8. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  9. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  10. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  11. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  12. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  13. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  14. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  15. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  16. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  17. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  18. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  19. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  20. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
Kültür Sanat Haberleri