Binali Yıldırım: 208 şehidimiz, 1491 yaralı, 7543 gözaltı var

Binali Yıldırım: 208 şehidimiz, 1491 yaralı, 7543 gözaltı var

Binali Yıldırım: 208 şehidimiz, 1491 yaralı,... Bakanlar Kurulu, darbe girişiminin ardından Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 09.15'te başladı. Toplantı, yaklaşık 3.5 saat sürdü.Toplantının ardından...

Bakanlar Kurulu, darbe girişiminin ardından Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 09.15'te başladı. Toplantı, yaklaşık 3.5 saat sürdü.

Toplantının ardından açıklamayı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un yerine Başbakan Binali Yıldırım bizzat yaptı.

Binali Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlarımıza yapılan bu alçak saldırı, milletimizin siyasi iradeye sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Türkiye, büyük bir beladan kurtarılmıştır.
Bu kalkışma milletimizin geleceğine ülkesine sahip çıkma iradesine sahip çıkması ile başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

CHP, MHP VE HDP'YE TEŞEKKÜR

Bu olay kamuoyuna mal olduktan sonra bizimle bağlantıya geçen CHP, MHP ve HDP yöneticileri bunun başka bir şey olduğu, millete karşı yapılan bu alçakça yapılan girişime karşı yanımızda olduklarını belirttiler. Biz de teşekkür ettik.

Bundan dolayı gösterdikleri bu asil davranıştan dolayı bütün siyasi partilere onların taraftarlarına milletim adına teşekkür ediyorum.

Bundan dolayı gösterdikleri bu asil davranıştan dolayı bütün siyasi partilere onların taraftarlarına milletim adına teşekkür ediyorum. Tük medyası milli bir duruş sergiledi.

Milletimize teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca bu süreçte tüm mülki amirler canla başla çalışmışlardır ve çok büyük iş başarmışlardır. Özellikle kahraman polislerimiz canlarını siper ederek bu alçaklara gereken cevabı vermişlerdir.

Bu darbede bir şeyi özellikle dikkate almamız lazım; her ne kadar bu darbe girişimi TSK bünyesinde başlatılmış olsa da bunu yapmaya çalışanların TSK'nın vatanını milletini seven subay astsubaylarla zerre kadar alakası yoktur bunlar asker elbisene girmiş terör örgütünün mensubudur bu nedenle değerlendirmeyi yaparken milletimizden talebim şudur lütfen bu caniler ile TSK'yı bir tutmayın.

Bu darbede bir şeyi özellikle dikkate almamız lazım. Her ne kadar bu darbe girişimi, TSK bünyesinde başlatılmış olsa da bunu yapmaya çalışanların TSK'nın vatanını milletini seven subay, astsubaylarla zerre kadar alakası yoktur. Bunlar asker elbisesine girmiş terör örgütünün mensubudur. Bu nedenle değerlendirmeyi yaparken milletimizden talebim şudur; lütfen bu caniler ile TSK'yı bir tutmayın.

Bir büyük teşekkür de adalet camiasına. İlk andan itibaren bu çılgınca kalkışmaya önderlik eden teşvik edenleri teker teker Türk adaleti savcıların marifeti ile almış, bu konu ile ilgili rakamları daha sonra vereceğim ve Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu rütbe makam gözetmeksizin gereğini yapmıştır.

En önemlisi millet... Milletin olduğu yerde illet olmaz. Millet ''buradayım’ dedi, ''meydandayım’ dedi. Bu çapulcular gelsin, karşılarında ''biz varız’ dedi. 

Köprüde tankların karşısına çıkanlar askerlere nasihat edenler ve tankın üzerlerine yürüdüğünü bile bile meydandan ayrılmayan, kucağında bebeleri ile hep sokakta olan aziz milletime ne kadar teşekkür etsek azdır. 

Bu işe kalkışanlar şunu bilmelidir ki, dökülen her kanın hesabını soracağız. Bu hesabı görmezsek bize bu dünyada da öteki dünyada da rahat yok. Bunu yaparken hırsla hareket etmeyeceğiz. Adalet içinde hareket edeceğiz.

FİNANSAL SİSTEMİMİZ TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR

Maalesef bu girişim başladıktan sonra çeşitli çevreler Türkiye'de ekonominin ters yüz olacağı şeklinde propagandalar yaptılar. Bunların maksatlı olduğunu biz biliyorduk. Gerekli temaslar yapıldı bugün itibari ile finansal sistemimiz tıkır tıkır çalışıyor.

Bölücü terör örgütlerine karşı kararlılığımızda en ufak bir gevşeme yoktur.

12 Eylül darbesi ile bu girişim arasında fark var. 12 Eylül'de bile vatandaşın üzerine ateş açılmadı, Meclis bombalanmadı, Cumhurbaşkanlığı’nı bombalamadı. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok.

Bunu ancak Suriye'de Esed yaptı. Ben Türkiye'nin şanlı ordusunu cani Esed'in yaptıkları ile karşılaşmaktan hicap duyuyorum ama dediğim gibi bu TSK'nın değil, orada yuvalanan terör çetelerinin işidir.

208 ŞEHİT VAR

Ne yazık ki 208 şehidimiz var, bunların 60'ı polis 3'ü asker, 145'i sivil. Bin 491 yaralımız var.

Gözaltı sayısı 7 bin 543. Gözaltından tutuklamaya dönüşen 218 kişi var. Rakamlar peyderpey değişecek. 

24 darbeci ölü ele geçirildi. Yaralı olarak ele geçirilen 50 kişi var.

2745 yargı mensubu hakkında soruşturmalar başlatılmıştır. 316 darbeci tutuklandı. Bin 500'e yakın kamu görevlisi açığa alınmıştır.

Benim 12 yaşındaki torumun 'dede bunlar bizim askerlerimiz değil mi neden insanları öldürüyorlar?' dedi.  Ben buna cevap veremedim ama vereceğiz. Öyle bir vereceğiz ki bütün dünya görecek.

YAŞ toplantısına kısa bir süre kaldı ama şartlar değerlendiriliyor. Bunların hepsini önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Bu kalkışmaya kalkışan Fethullah Terör Örgütü mensubudur. Başaklarının dahili olmadığını Türk yargısı inceleyecek.

Dostlarımıza teşekkür ettik. ABD bizim dostumuzdur, stratejik ortağımızdır. Ben ABD yöneticilerine diyorum ki bir ülkede demokrasiyi sona erdirmek yerine ne olduğu belirsiz bir rejim getirmek isteyen bir küresel tehdit var. Bundan daha iyi bir delil olur mu?

Dostlarımız hala bize delil gösterin diyeceklerse biz orada hayalkırıklığı yaşarız, burada dostluklarımızın sorgulanması bile gündeme gelebilir.

İDAM TALEBİ

Türkiye bir hukuk devleti. Biz vatandaşlarımız için siyaset yapıyoruz. Ama şu olayın sıcaklığı içinde idam için aceleci bir karar vermek doğru değildir. Etraflıca konuşulur bu bir anayasa değişikliği gerektiren bir husustur. Peşinen reddetmeyiz peşinen kabul etmeyiz.

KAYIP UÇAK VAR MI?

Envanterde ilk anlarda hareketlilikten dolayı eksiklikler vardı. Şu anda kayda değer bir eksiklik yok. Tedbirler alınmıştır. Büyük bir travma yaşıyoruz bu gayet normal. Çok ciddi ihbarlar geliyor. Her ihbarı değerlendiriyoruz, gerekli önlemleri alıyoruz. Hiçbir şeyi şansa bırakamayız. Hava sahamızın güvenliği konusunda sorun yok.

"YAŞAM TARZI FARKLARINI ÖNE ÇIKARTACAK GÜN DEĞİL"

Provokasyon riski her zaman vardır. Her an her kesimden beklenebilir, vatandaşlarımızı uyanık olmaya çağırıyoruz. Bugün farklılıkları düşünecek zaman değil. Bugün yaşam tarzları farklılıklarını, kılık kıyafet farklılıklarını öne çıkartacak gün değil. Bugün bir olma beraber olma ülkeye sahip olma günüdür.

Bizim görevimiz bu işe bulaşanları Türk adaletine teslim etmektir. Bu da başarı ile yapılıştır bundan sonrası Türk yargısının yapacağı iştir."

EMEKLİ SUBAYLAR GÖREVE ÇAĞRILACAK MI?

Başbakan Yıldırım, emekli subayların göreve çağrılmasının gündemde olup olmadığına yönelik soru üzerine böyle bir şeyin gündemde olmadığını ifade etti.

"Binali Yıldırım: 208 şehidimiz, 1491 yaralı, 7543 gözaltı var" haberi, 18 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım: 208 şehidimiz, 1491 yaralı, 7543 gözaltı var haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım: 208 şehidimiz, 1491 yaralı, 7543 gözaltı var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri