Binali Yıldırım itiraf etti: Gazze ablukası kalkmayacak!

Binali Yıldırım itiraf etti: Gazze ablukası kalkmayacak!

Binali Yıldırım itiraf etti: Gazze ablukası ... Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuşuyor.Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını hatırlatan Yıldırım, bir müjde de Kurban Bayramı için verdi.Kurban Bayramı 12 Eylül...

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını hatırlatan Yıldırım, bir müjde de Kurban Bayramı için verdi.

Kurban Bayramı 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor ve 4 gün sürüyor. Tatilin 9 güne çıkması için 16 Eylül Cuma gününün de tatil ilan edilmesi gerekiyordu.

Yıldırım, "Yollarımız, havaalanlarımız bayram boyunca doldu taştı. Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzatıldı. Benzer bir şey Kurban Bayramı'nda da inşallah olacak. Kurban Bayramı'nda da bayramın evveli bayramla birleştirilecek" diye konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Mübarek Ramazan Bayramını geride bıraktık. Az önce grup başkanvekilimiz size Kurban Bayramı müjdesini de verdi. Şimdiden Meclis çalışmalarımızın ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bundan 21 sene önce 11 Temmuz 1995'te Srebrenitsa katliamı yaşandı. Yakamıza taktığımız bu çiçek Srebrenitsa çiçeği. Hazırlanan bu çiçekler Srebrenitsa katlimanı dünyaya hatırlatıyor. 

Bilge kral İzzetbegovic "Soykırımı unutmayın unutturmayın" demişti. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanabilir. Bugün öğleden sonra AK Partili kadın milletvekilleri ve kadın kolları başkanlarımız soykırım mağdurlarını anmak üzere bir araya gelecekler. Avrupa'nın göbeğinde 8 bin 372 şehidin verildiği bu soykrım unutulmayacak, unutturmayacağız. 

Dünyanın gözü önünde 8 binden fazla Bosnalı erkek eşlerinin, çocuklarının önünde katledildi. Srebrenitsa ve çevresini korumakla görevlendirilen BM güçleri katliamına seyirci kaldı. BM bir insanlık utancına seyirci kaldı. Savunmasız insanları korumaları gerekirken, katliama seyirci kalmayı kabul ettiler. 

Onlar Türkiye'de terörle mücadeleye laf edeceklerine Avrupa'nın göbeğindeki bu insanlık suçuna karşı neden duyarsız kaldılar önce bunun hesabını versinler. Srebrenitsa'da yaşanan hadise İkinci Dünya Savaşından sonra görülen en büyük acıdır. 

Dün Bosna'da yaşanan hadiseler Ortadoğu ve dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanmaya devam ediyor. Nasıl Bosna halkının yanındaysak şimdi de Suriye'nin yanındayız. Milyonlarca göçmeni bağrımıza bastık.

İnsana daha çok yatırım yapacağız. Trafik kazalarında yollardan kaynaklanan kusur çok az, istatistiklere bile girmiyor. 

Geçtiğimiz ay çok güzel işlere imza attık. Osmangazi Köprüsü'nü hizmete aldık. Osmangazi Köprüsü dünyanın 4. büyük köprüsüdür. 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde olan köprü, ha yapıldı ha yapıldı diyerek dillere destan oldu. AK Parti gelince gerçek oldu. 

9 gün boyunca vatandaşımıza bir güzellik yapalım dedik, işletici firma gerekli fedakarlığı gösterdi ve vatandaşlarımız körfezi dolaşmaktan ve gemi kuyruğunda beklemekten kurtuldu. İşte medeniyet ve millete hizmet bu. 9 günde 1 milyonun üzerinde vatandaş bu rahatlıktan ve konfordan yararlandı. 

Osmangazi Köprüsü hem hayat kurtardı hem zaman tasarrufu yaptı hem de İzmit üzerindeki bayram trafiğini rahatlattı. Ulaşımda 3 prensibimiz var; az yakıt, az vakit, az nakit... Ulaşımda hız felakettir, bilişimde hız berekettir.

Arife günü Bakanlar Kurulu'nda bir ilki gerçekleştirdik. Bakanlar Kurulu'nu milletimize açtık. Türkiye'nin yatırımcısının yüzünü güldürecek, iş kurmayı kolaylaştıracak, çek denen ödene aracını daha güvenli hale getirecek, esnaftan büyük yatırımcıya herkesin yüzünü güldürecek çok önemli kararlar aldık. Bu kararlarla zaten iyi giden ekonomimiz daha da gelişecek.

Kısa bir süre önce havalimanında patlama oldu, Türkiye mahvoldu dediler. Türkiye bir daha ayağa kalkamaz dediler. Bu milleti tanımayanlar bir kez daha yanıldı. Atatürk Havalimanı'da bayramın son gününde cumhuriyet tarihinin rekor uçuş sayısı gerçekleşti. 

AK Parti iktidara gelmeden tüm Türkiye'nin hava sahasında bin 100 uçak vardı, bu rakam sadece Atatürk Havalimanı'nda bir günde bin 400 olarak gerçekleşti. Bütün bunlar havaalanı saldırısından sonra oldu. Brüksel'de saldırı sonrası havaalanı 10 gün açılamadı. Bu Türkiye'nin her türlü riske karşı her zaman hazırlıklı olduğunun göstergesidir.

Artık dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız dedik. İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normale döndürdük. İsrail mutabakatıyla ilgili ileri geri konuşanlar var. Biz Gazze ve Filistin'de perişanlık içinde dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize faydası olacaksa elbette mutabakata varırız.

İsrail'in resmen özür dilemesi gerçekleşti. Mavi Marmara için tazminat ödenmesi gerçekleşti. Bir şart vardı uzun süre direndiler. Gazze'ye uygulanan ambargonun gevşetilmesi... Bu konuda çok çetin müzakereler oldu. Nihayet bu şartı da İsrail tarafı kabul etti. 

Bu mutabakat ilk semeresini bayramın ilk günü gösterdi. Mersin'den yüklenen 11 bin tona yakın insanı yardım Gazze'deki kardeşlerimize bir bayram sevinci olarak götürüldü. Filistin davasını savunmak orada burada süslü laflarla olmuyor. Bu hafta Meclis'e gelecek ve uluslararası ikili anlaşma olarak onaya sunulacak. İsrail ile uzun zamandan beri varolan anlaşmazlıklar da diplomatik sorunlar da bir ölçü de çözülmüş olacak.

Bu anlayışımız sadece İsrail ile sınırlı kalmayacak. Bölgemiz ve ülkemizin menfaatini koruyarak dostluklarımızı artırmaya devam edeceğiz. Rusya ile uçak düşmesiyle başlayan kriz 6 ay sonra sona erdi. Süratle ekonomik alanda turizm alanında ve birçok alanda karşılıklı işbirlikleri başladı. İlk semeresini turizmde gördük." 

"Binali Yıldırım itiraf etti: Gazze ablukası kalkmayacak!" haberi, 12 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım itiraf etti: Gazze ablukası kalkmayacak! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım itiraf etti: Gazze ablukası kalkmayacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Politika Haberleri