Binali Yıldırım: Komşularımızla ilişkilerimizi tamir etmek için uğraşıyoruz

Binali Yıldırım: Komşularımızla ilişkilerimizi tamir etmek için uğraşıyoruz

Binali Yıldırım: Komşularımızla ilişkilerimi... Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Merkezi'nde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Yıldırım, komşu ülkelerle olan ilşkilerin kötü durumda olduğunu itiraf ederek, 'komşularımızla ilişkilerimizi...

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Merkezi'nde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Yıldırım, komşu ülkelerle olan ilşkilerin kötü durumda olduğunu itiraf ederek, 'komşularımızla ilişkilerimizi tamir etmek için her türlü gayreti gösteriyoruz' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da iftar programında konuştu. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Dün İngiltere'de bir referandum oldu. Konusu İngiltere'nin AB'de kalacak mı, yoksa ayrılacak mı? Çok sert kampanyalar yapıldı ve hatta bir milletvekili de hayatını kaybetti.

Ne yazık ki İngiltere gibi NATO'da müttefikimiz olan bir ülkenin başbakanı, sadece referandumda "evet" oylarını arttırabilmek adına, Türkiye'yi kampanyasının merkezine koydu. Abuk sabuk laflar etti. Doğrusu bu millet olarak bizi üzdü, canımızı da sıktı ama İngiltere'nin seçmenleri onun söylediği lafların tersine karar verdi. Bir anlamda kendi iradelerini ortaya koydular, bir anlamda da Türkiye'nin sayın Cameron'un düşündüğü gibi bir millet olmadığını teyit etmiş oldular. 

AB buradan çok önemli dersler çıkarması gerekiyor. İngiltere gibi birliğin çok önemli bir üyesinin neden bu noktaya geldiğini derinlemesine incelenmesi gereği ortaya çıkıyor. AB son zamanlarda kucaklayıcı ve kuşatıcı olmak yerine, duvarlarını tahkim ederek kendi içinde kapanma yolunu tercih etmiştir. 

Mülteci dramında gördüğümüz manzara budur. Avrupalılar maalesef burada sınıfta kalmışlardır. AB ile bu anlamda biz bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmanın iki tane önemli maddesi var; biri geri kabul anlaşması, diğeri de vize muafiyetinin Haziran sonuna çekilmesi, bir diğeri de Türkiye'nin üstlendiği mülteciler nedeniyle mali yükün hafifletilmesi. Ne yazık ki Avrupa bir kez daha samimiyet sınavını geçemedi. 

Avrupa Birliği, birçok yasal düzenlemeyi de yapmamıza rağmen, gün yaklaştığında yeni şartlar ortaya sürmeye başladılar. Türkiye'nin birliğinden beraberliğinden, toprak bütünlüğünden daha önemli bir şey yoktur. Hiçbir kolaylık, vize muafiyeti, asla ve asla terörle mücadele konusundaki kararlılığımızla müzakere konusu yapılamaz. Avrupalı dostlarımız artık gerçeği görmelidir.

Türkiye büyük bedel ödedi ve terörle mücadelede de elhamdülillah ciddi bir merhale kat ettik. Bütün o ilçelerimizdeki, illerimizdeki işgalleri sona erdirdik. Biz Ramazan başından beri bölgeye gidiyoruz. Millet nefes alıyor. Tehditten, baskıdan, ölüm korkusundan kurtardınız bizi, diyor. 

Kürt kardeşlerim, bölgedeki vatandaşlarım rahat olsun. Bundan sonra yeni hedeflerle artık bir daha terörü ne bölgede ne Türkiye'de gündeme gelmesini sağlayacağız.

'KOMŞULARIMIZLA İLİŞKİLERİMİZİ TAMİR ETMEK İÇİN...'

Konuşacak çok şey var ama şunu ifade etmek isterim, Türkiye bulunduğu bölge itibariyle sadece kendi halkının meselesini takip etmek, çözüme kavuşturmak gibi bir sorumluluğu yok. Aynı zamanda aynı coğrafyayı paylaştığımız 1,5 milyar insanın da geleceği ile yakından ilgilidir. 

Bunun bilincinde hareket ediyoruz ve bu şekilde komşularımızla ilişkilerimizi tamir etmek için her türlü gayreti gösteriyoruz. 

14 yılda yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın bir ispatıdır, teminatıdır. Şimdi artık meyveyi toplama zamanı geldi. 30 Haziran'da dünyanın 4. büyük köprüsünü açıyoruz. 3 yıl gibi bir sürede Körfez'i bir yakadan öbür yakaya bağlayan, dünyanın 4. büyük köprüsünü açıyoruz. 

Medeniyet büyük büyük laflar etmekle olmuyor, vatandaşın özlem duyduğu hizmetleri yapmak. Eskiden bizim vatandaşımız yurt dışına gidiyordu, orada gördüklerine imrenip "benim memleketimde bunlar ne zaman oalcak" diye hayıflanıyordu. 

Gezi olayları niye patladı biliyor musunuz? Biz dünyanın en büyük havalimanını yapmaya karar verdiğimizde başladı. O Gezi direnişçilerinin akılları sıra verdiği ültimatomu okudunuz. Ülkesini, milletini seven insanlar bunu söyleyebilir mi? Bunun açıkça bir komplo olduğu kısa sürede anlaşıldı ve Allah'a şükür millet vefasını gösterdi. Erdoğan çıktı "benim arkamda millet var, size boyun eğmem" dedi, 1.5 milyon insan İstanbul'da bir araya geldi. Vefa bu.

"Binali Yıldırım: Komşularımızla ilişkilerimizi tamir etmek için uğraşıyoruz" haberi, 25 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım: Komşularımızla ilişkilerimizi tamir etmek için uğraşıyoruz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım: Komşularımızla ilişkilerimizi tamir etmek için uğraşıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  2. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  3. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  4. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  5. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  6. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  7. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  8. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  9. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  10. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  11. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  12. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  13. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  14. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  15. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  16. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  17. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  18. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  19. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  20. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
Politika Haberleri