'Bir FETÖ hayranını, FETÖ avukatını Komisyon Başkanı yaptılar!'

'Bir FETÖ hayranını, FETÖ avukatını Komisyon Başkanı yaptılar!'

'Bir FETÖ hayranını, FETÖ avukatını Komisyon... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, FETÖ/PDY 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanlığı'na AKP'li Reşat Petek'in getirilmesinin tesadüf olmadığını savunarak, "FETÖ konusunda en çok açığı olan, istendiği anda bu hala...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, FETÖ/PDY 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanlığı'na AKP'li Reşat Petek'in getirilmesinin tesadüf olmadığını savunarak, "FETÖ konusunda en çok açığı olan, istendiği anda bu hala FETÖ'cüymüş, kripto FETÖ'cüymüş deyip bir anda alıp içeri koyabilecekleri, arkası çöplü kuyruğu ellerinde bir başkanla bu işi götürüyorlar ki başkan kontrolü dışına çıktığında ipi çektiklerinde ilk başkanı kafese koyacaklar. Bazen bu AKP'nin siyaset yapış biçimini İtalyan mafyasının yönetim şekline de benzetmiyor değiliz. İtalyan mafyasının yönetim biçimini parti içi ve dışında benimseyen bir iktidar anlayışıyla o konudaki en zaafa sahip adamı komisyon başkanı yapıp onun korkusu üzerinden bu işi götürmek gerçekten baba filmlerinin senaristlerinin bile aklına zor gelecek bir yaklaşımdır" dedi.

"FETÖ KONUSUNDAKİ EN KAYGILI KİŞİDİR"

CHP'li Özel, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, bugün toplanacak olan FETÖ/PDY ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda divan üyeleri arasında muhalefete yer verilmemesinin anımsatılması üzerine şöyle konuştu: "Amaç bu işin ucu neredeyse nereye kadar uzanacaksa oraya kadar gitsin değil, ucu bana yaklaşıyorsa dursun çabasıdır. Arkadaşlarımız komisyondaki varlıklarını sürdürecekler. Bazen şekil esastan önce gider şimdi aldıkları yetkilerle komisyonun yetkilerini başkanlık divanına veriyorlar. Reşat Petek FETÖ'yü övmedim diyor. FETÖ'yü kimsenin övemeyeceği gibi öven savunan programları dönüp duruyor. Ve bu bir araştırma komisyonu. Araştırma komisyonlarının başkanları o konuda uzmanlardan seçilir. AKP'den bir FETÖ uzmanını, FETÖ hayranını, FETÖ avukatını komisyona başkan yaptı. Tam Türkiye'de olacak bir şey. Şundan korkuyorlar. AKP'nin içinde bu komisyona başkanlık edecek hukuk insanları var. Ama öyle bir hukuk insanı, hukuk gereğini yaparsa darbe ile mücadelede nereye gidiliyorsa oraya gidilsin kaygısıyla, FETÖ konusunda en çok açığı olan, istendiği anda bu hala FETÖ'cüymüş, kripto FETÖ'cüymüş deyip bir anda alıp içeri koyabilecekleri, arkası çöplü kuyruğu ellerinde bir başkanla bu işi götürüyorlar ki başkan kontrolü dışına çıktığında ipi çektiklerinde ilk başkanı kafese koyacaklar. Bu yüzden başkan tesadüfen bir başkan değil. O konuda en çok zaafı olan, karnı ağrıyan, sinir uçları açıkta olan başkan eğer bir konuda yanlışı olursa, reisi bir kızdırırsa AKP'nin çıkarlarına toplu iğne başı kadar zarar gelir, komisyon raporuna girme ihtimali olursa o da FETÖ konusundaki en kaygılı kişidir. Bazen bu AKP'nin siyaset yapış biçimini İtalyan mafyasının yönetim şekline de benzetmiyor değiliz. İtalyan mafyasının yönetim biçimini parti içi ve dışında benimseyen bir iktidar anlayışıyla o konudaki en zaafa sahip adamı komisyon başkanı yapıp onun korkusu üzerinden bu işi götürmek gerçekten baba filmlerinin senaristlerinin bile aklına zor gelecek bir yaklaşımdır"

DHA

"'Bir FETÖ hayranını, FETÖ avukatını Komisyon Başkanı yaptılar!'" haberi, 07 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Bir FETÖ hayranını, FETÖ avukatını Komisyon Başkanı yaptılar!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Bir FETÖ hayranını, FETÖ avukatını Komisyon Başkanı yaptılar!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:52 Evde Sirke Kullanarak Pirinci Karıncalardan Temizlemenin Kolay Yolu!
  2. 12:48 Bulaşık Makinenizin Ferah Kokması İçin Pratik Çözüm
  3. 12:42 Inter Milano Derbisinde Milan'ı Mağlup Ederek Serie A Şampiyonluğunu İlan Etti
  4. 12:41 Beklenen açıklama geldi! Restoran boykotuna ve fahiş fiyatlara ceza yolda mı?
  5. 12:35 Borcunu Ödemeyen Şahıs Mezarı Başında Provokatif Eylemde Bulundu
  6. 12:34 Altın Sahipleri Dikkat! Uzmanlardan Korkutan Uyarı: O Seviyeye Hazır Olun!
  7. 12:34 İstanbul'da M5 Metro Hattında Mecburi Bakım: İETT Otobüsleri Ring Servisi Sağlayacak!
  8. 12:33 Yeneroğlu'ndan AYM yorumu geldi: İktidarın mahkeme üzerindeki baskısı sona ermeli
  9. 12:31 Çin'de Gemi Kazası: 11 Mürettebatlı Gemide Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  10. 12:30 Motorine büyük indirim geliyor! 25 Nisan'da fiyatlara yansıyacak
  11. 12:27 Perakende Devi İflas Başvurusunda Bulundu
  12. 12:17 Devlet erkanı Anıtkabir'de: 23 Nisan töreninde sadece tek bir lider görüldü
  13. 12:10 Yıllardır ağızları tatlandırıyordu! Resmen iflas etti
  14. 12:08 Sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız! Fiyatlar yükseliyor
  15. 12:06 Otomobil fiyatları düşüyor! Tesla ve TOGG'dan sonra rekabet başladı
  16. 11:59 İran Dışişleri Bakanı AB'nin İran'a Yaptırımlarını Eleştirdi
  17. 11:56 Malezya Deniz Kuvvetleri'nde Helikopter Kazası: 10 Asker Hayatını Kaybetti
  18. 11:42 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestolarında Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
  19. 11:40 Fatih Altaylı: THY’de genel müdür maaşı aylık 1 milyon 400 bin TL
  20. 11:39 Hava Durumu: Yer Yer Sağanaklarla Bulutlu, Sıcaklıklar Artıyor
Politika Haberleri