Birleşik Metal İş: Hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz

Birleşik Metal İş: Hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz

Birleşik Metal İş: Hakkımızı kimseye yedirme...  Genel Yönetim Kurulu, “Baskıya, zulme, zorbalığa izin vermeyeceğiz, hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz'' dedi.Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, Kandıra’da faaliyet gösteren Yüksel Endüstri işçilerinin...

 Genel Yönetim Kurulu, “Baskıya, zulme, zorbalığa izin vermeyeceğiz, hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz'' dedi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, Kandıra’da faaliyet gösteren Yüksel Endüstri işçilerinin hepsinin işten çıkarılması ve daha sonra yaşanan gözaltılarla ilgili çok sert bir açıklama yaptı. Genel Yönetim Kurulu, “Baskıya, zulme, zorbalığa izin vermeyeceğiz, hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz'' dedi. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle: “Bu ülkenin gerçek sahipleri olan emekçiler adına son günlerde ekmeği ve aşı için, geleceğine sahip çıkmak, çoluğunun çocuğunun rızkını kazanmak adına hak arayan metal işçisi üyelerimize amansız saldırılar düzenlenmektedir.

TOMA’LARLA ENGELLİYORLAR
Bu saldırıların boyutu ne yazık ki her geçen gün daha da farklılaşmakta giderek sertleşmektedir. Gözaltı, baskı ve her türlü engellemeleri artık bir yönetme biçimi haline getiren bu yaklaşımı son derece tehlikeli ve kışkırtıcı buluyoruz. Son bir hafta içinde sendikamız üyesi olan metal işçilerine yönelik olarak başta Kocaeli, Gebze olmak üzere yurdun dört bir yanında çevik kuvvet ve TOMA’lar aracılığıyla baskı ve engellemelerle karşılaşmaktayız. Önce Kandıra’da işten çıkartılan üyelerimize sahip çıkan yöneticilerimiz gözaltına alındılar, ardından işveren sendikası EMİS’in işçilere layık gördüğü komik zammı protesto etmek için basın açıklaması yapmak isteyen yönetici ve üyelerimiz engellendi.

İKİ KEZ CEZALANDIRMA
Daha geçtiğimiz hafta Kandıra’da kurulu Yüksel Endüstri işyerinde sadece ekmekleri için sendikalı olma haklarını kullandıkları gerekçesiyle toplam 57 işçinin hem de tazminatsız olarak işten çıkartılmasını bu ülkenin ileri gelenleri nasıl açıklayacaklar. İşsiz kalmalarından öte işsizlik parası almaları da engellenerek, anayasal haklarını kullandıkları için adeta iki kez cezalandırılan işçi arkadaşlarımıza sahip çıkan sendika yöneticilerimiz de zorbalıkla gözaltına alınmışlardır.

VALİLİK YASAKLADI
Nihayet 11 Kasım Cuma günü yani bugün, toplu iş sözleşmesindeki taleplerini kamuoyuna açıklamak ve insanca yaşanacak bir ücret için yasal toplu sözleşme sürecini anlatmak adına basın açıklaması yapmak isteyen Alstom işyerinde çalışan işçilerin bu talebi Kocaeli Valiliğinden gönderilen bir yazıyla olağanüstü hal gerekçe gösterilerek yasaklanmıştır.  Oysa olağanüstü hal ile ilgili kararın alındığı günlerde Başbakan Sayın Binali Yıldırım bu kararın halka karşı alınmadığını tam tersine devletin içinde çöreklenerek hizmetleri aksatan ve ortalığı karıştıran bir terör örgütüne karşı halkı rahatlatmak adına alındığını özellikle belirtmişti. Artık açıkça ve çok net bir biçimde görülüyor ki rahatlayan, yoksullukla, işsizlikle boğuşmak zorunda kalan işçiler, emekçiler değil sermaye sahipleri ile hükümete yakın çevreler olmuştur. Demek ki Sayın Başbakanın halktan anladığı milyonlarca emekçiden ziyade bir avuç sermayedarmış.

Darbeye karşı methiyeler düzülen halk ne yazık ki bugün yine “en altta kalanın canı çıksın'' sözünde olduğu gibi ezilmeye devam etmektedir. Zorbalık, zulüm, baskı ve tehdit ile bir ülkeyi yönetmek halkı ezmek demektir. Bu halk ne zulüm edeni sever ne de zulme uğramayı. Bu ülkede işçileri, emekçileri kısacası halkı ezerek demokrasiden bahsedilemez; çünkü demokrasi halkın halk tarafından yönetilmesi anlamına gelir. Bu ülkeyi yönetenler şunu çok iyi bilsinler ki biz bu ülkeyi darbeye de, diktatörlüklere de, emperyalizme de yedirmeyeceğiz.''

"Birleşik Metal İş: Hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz" haberi, 12 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Birleşik Metal İş: Hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Birleşik Metal İş: Hakkımızı kimseye yedirmeyeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Gündem Haberleri