Boydaklar cenazeye kelepçeli getirildi, halk tepki gösterdi

Boydaklar cenazeye kelepçeli getirildi, halk tepki gösterdi

Boydaklar cenazeye kelepçeli getirildi, halk... Kayseri’de dün yaşamını yitiren Hacı, Mustafa, Memduh ve Bekir Boydak kardeşlerin annesi Huriye Boydak, Kayseri merkez Camikebir Camisinde kılınan namazın ardından Asri mezarlıktaki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine...

Kayseri’de dün yaşamını yitiren Hacı, Mustafa, Memduh ve Bekir Boydak kardeşlerin annesi Huriye Boydak, Kayseri merkez Camikebir Camisinde kılınan namazın ardından Asri mezarlıktaki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Kayseri Sanayi Odası ve HES Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak’ın yanı sıra, halen Ankara Sincan Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, eski CEO’su Memduh Boydak ve eski Yönetim Kurulu üyesi Bekir Boydak, Adalet Bakanlığı’ndan alınan özel izinle katıldı.

CENAZEDEN KARELER

Hürriyet'te yer alan habere göre; oğulları Hacı, Memduh ve Bekir’in tutuklanmasının ardından bir süre önce rahatsızlanarak hastanede tedaviye alınan anne Huriye Boydak, dün sabah yaşamını yitirdi. Boydak ailesinin başvurusu üzerine Ankara’da tutuklu bulunan Boydak kardeşler alınan özel izinle, jandarma ve infaz koruma memurları nezaretinde cezaevi aracıyla bu sabah Kayseri’ye gelerek, önce hastane morgundaki annelerini son kez gördükten sonra, Alpaslan mahallesindeki eve geçtiler. Boydak kardeşler burada önlem alan jandarmalar tarafından birinci derece akrabalarının dışında kimseyle görüştürülmedi.

Melikgazi İlçesi Camikebir’deki cenaze namazına ilk olarak Mustafa Boydak geldi. Cami avlusunda taziyeleri kabul eden Mustafa Boydak’ın gözyaşlarını tutamadığı ve sık sık annesinin tabutunun başına gelerek dua ettiği görüldü. 

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde camiye çıkan yollar trafik ekipleri tarafından kapatıldı. Emniyet müdürlüğü geçici mosebe aracınında sürekli tarama yaptığı cami avlusunda ve civarında çok sayıda sivil polis ve jandarma görev yaptı. İkindi namazının okunmasının ardından, cenaze namazında cemaatin saf tuttuğu sırada cezaevi aracından kelepçeli olarak indirilen Hacı, Memduh ve Bekir Boydak ile Nevşehir’de tutuklu bulunan yeğenleri İlyas ve Murat Boydak alkışlar arasında annelerinin tabutu önünde saf tuttu.

image_17.png

"Kelepçeleri açın" tepkisi

Bu sırada cemaatten bazıları, Boydak kardeşlerin ellerindeki kelepçelerin bir an önce çözülmesi için jandarmalara ''Kelepçeleri açın'' diye bağırdı. Bazı vatandaşların da ''Asıl FETÖ’cüler mecliste'' diye bağırdığı duyuldu. Müftü Şahin Güven, cenaze namazı öncesi ''Bugün burada bir annemize son görevimizi yapmak için toplandık. Dinimiz gereği sukunet içinde gereğini yapın. Alkışlama, protesto benzeri şeyler olmasın. Allah rızası için bir mümine dinimiz gereği yapılması gerekeni yapıp, namazımızı huşu içinde kılacağız'' diyerek cemaati sakinleştirdi. Cenaze namazı sırasında tutukluların kelepçeleri çıkarıldı.

boydak-larin-annesi-huriye-boydak-son-yolculu-8840228_o.jpg

HİSARCIKLIOĞLU ÇELENK GÖNDERDİ
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri’deki odalar, bankalar, OSB’lerin 100’ün üzerinde çelenk gönderdikleri cenaze töreni sonrası, 'FETÖ/PYD' soruşturmasından dolayı Ankara ve Nevşehir cezaevlerinde bulunan Boydak kardeşler ve 2 yeğenleri, anne Huriye Boydak’ın Asri mezarlık 1’inci kapıdaki mezara defin törenine katıldıktan sonra, taziyeleri kabul ettiler.

Kaynak: Boydaklar cenazeye kelepçeli getirildi

"Boydaklar cenazeye kelepçeli getirildi, halk tepki gösterdi" haberi, 09 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Boydaklar cenazeye kelepçeli getirildi, halk tepki gösterdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Boydaklar cenazeye kelepçeli getirildi, halk tepki gösterdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  2. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  3. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  4. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  5. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  6. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  7. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  8. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  9. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  10. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  11. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  12. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  13. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  14. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  15. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  16. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  17. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  18. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  19. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  20. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
Gündem Haberleri