Bozdağ ve Yazıcı'dan genel af açıklaması

Bozdağ ve Yazıcı'dan genel af açıklaması

Bozdağ ve Yazıcı'dan genel af açıklaması Gazetecilerin sorularını yanıtmayan Yazıcı, "Zihnimizin herhangi bir yerinde de af ile ilgili herhangi bir yer söz konusu değildir. Nereden çıkıyor şaşkınlıkla takip ediyoruz. Af kesinlikle gündemimizde, zihnimizde yok. Böyle...

Gazetecilerin sorularını yanıtmayan Yazıcı, "Zihnimizin herhangi bir yerinde de af ile ilgili herhangi bir yer söz konusu değildir. Nereden çıkıyor şaşkınlıkla takip ediyoruz. Af kesinlikle gündemimizde, zihnimizde yok. Böyle bir şey olamaz. Partinin ve hükümetin gündeminde değil" diye konuştu.

HAYATİ YAZICI: AF GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni hazırlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında bir genel af olabileceği iddialarına ilişkin, "Bu nereden çıktı, nasıl çıktı bilmiyorum. Ama af konusu değil bizim gündemimizde, zihnimizde kesinlikle yoktur. Böyle bir konu olamaz." dedi.

Meclis'e gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcı, yeni hazırlanan KHK kapsamında bir genel af olabileceği iddiasının hatırlatılması üzerine, "Bu nereden çıktı, nasıl çıktı bilmiyorum. Ama af konusu değil bizim gündemimizde, zihnimizde kesinlikle yoktur. Böyle bir konu olamaz." ifadesini kullandı.

Yazıcı, "Türkiye, terörle çok yoğun, etkin bir şekilde mücadele ederken aftan söz etmek, akla mantığa sığmaz, büyük bir haksızlık. Biz de hiçbir zaman haksızlıkların aracı olmayız, müsaade etmeyiz. Af konusu bizim gündemimizde yoktur. Zihnimizin herhangi bir yerinde de afla ilgili herhangi bir yer söz konusu değildir." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Denetimli serbestlikle ilgili bir çalışma olabileceği belirtiliyor" sözleri üzerine Yazıcı, "O, çok ayrı bir şeydir. Hukukçu olanlar çok iyi bilir. Af demek, verilmiş olan, kesinleşmiş olan yargısal hükümleri, bütün sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırmak, hiç hüküm giymemiş hale getirmektir. Ama denetimli serbestlik dediğiniz, hükümlerde değişiklik olmaz, onların infaz süreçlerine ilişkin düzenlemeleri ihtiva eder. O geçmişte oldu, her zaman oldu. Bugün de olabilir. İhtiyaç duyulunca olabilir. Dolayısıyla bunun afla hiçbir alakası yoktur. Bu konu da henüz gündeme gelmiş değil. Nereden çıkıyor, biz de şaşkınlıkla takip ediyoruz. Bir kez daha net ifade edeyim. Af kesinlikle gündemimizde yoktur, zihnimizde yoktur. Böyle bir şey olamaz. Ne partinin gündeminde, ne hükümetin gündeminde böyle bir gündem söz konusu değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"Denetimli serbestliğin üst sınırının artırılmasını"na ilişkin soru üzerine Yazıcı, bu konuda bir çalışmalarının olmadığını belirterek, "Bu da gündeme gelmedi. Ama bunlar düşünülebilir." dedi.

"Cezaevlerindeki doluluk oranı gerekçe gösteriliyor. Bununla ilgili bir değerlendirmeniz olur mu?" sorusuna ise Yazıcı, "O ayrı bir konu. Onu elbetteki ilgili bakanlık, imkanlarını gözden geçirir, kapasitesini değerlendirir. Hükümlü, tutuklu sayısını dikkate almak suretiyle infaz süreçlerine ilişkin bir çalışma yaparsa getirir, tartışılır. O da henüz gündeme gelmiş değil. Böyle bir şey yok." yanıtını verdi.

"Bozdağ ve Yazıcı'dan genel af açıklaması" haberi, 12 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bozdağ ve Yazıcı'dan genel af açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bozdağ ve Yazıcı'dan genel af açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Gündem Haberleri